Αρκαδικός ή Κόροιβος: ο θάνατός του, η ζωή του άλλου

Μονάχα ένας εκ των Αρκαδικού ή Κόροιβου θα ανανεώσει την παρουσία του στη Basket League. Τα σενάρια υποβιβασμού πριν από την τελευταία αγωνιστική.

Αρκαδικός ή Κόροιβος: ο θάνατός του, η ζωή του άλλου
Κόροιβος Αρκαδικός

Ήρθαν έτσι τ' αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής που είτε ο Αρκαδικός είτε ο Κόροιβος, δύο εκπρόσωποι του πελοποννησιακού μπάσκετ, θ' ακολουθήσουν την ήδη υποβιβασμένη Καβάλα στην Α2.

Βαθμολογικά το προβάδισμα ανήκει στην ομάδα της Τρίπολης, η οποία έχει μία νίκη παραπάνω και στη θεωρία ρυθμίζει τη μοίρα της, αφού νικάει και σώζεται ανεξαρτήτως άλλων αποτελεσμάτων. Επειδή όμως παίζει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δεν ευνοείται στη διπλή ισοβαθμία λόγω συνολικού γκολ αβερέιτζ, η ομάδα της Αμαλιάδας έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι θα νικήσει εντός έδρας το Λαύριο (έχει πιθανότητες για τα πλέι οφ), διαφορετικά πέφτει όπως και να 'χει.

Τα δύο αυτά αποτελέσματα είναι πιθανό να επιβεβαιωθούν. Το ίδιο σημαντικό για τον Κόροιβο πάντως είναι το τι θα συμβεί στο Τρίκαλα-Απόλλων Πάτρας. Διότι αν οι γηπεδούχοι, που δεν έχουν πλέον βαθμολογικό κίνητρο, χάσουν από τους Αχαιούς, που κυνηγούν τα πλέι οφ, και προκύψει ισοβαθμία (διπλή ή τριπλή δεν έχει σημασία) υποβιβάζεται ο Κόροιβος, με δύο ήττες από τους Θεσσαλούς!

Τα σενάρια έχουν ως εξής:

Νίκη Τρικάλων, νίκη Αρκαδικού, νίκη Κόροιβου: Πέφτει ο Κόροιβος

Νίκη Τρικάλων, ήττα Αρκαδικού, νίκη Κόροιβου: Πέφτει ο Αρκαδικός

Ήττα Τρικάλων, ήττα Αρκαδικού, νίκη Κόροιβου: Πέφτει ο Κόροιβος

Ήττα Τρικάλων, νίκη Αρκαδικού, νίκη Κόροιβου: Πέφτει ο Κόροιβος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9/4 17:00 Κόροιβος - Λαύριο

9/4 17:00 Τρίκαλα - Απόλλων Πάτρας

9/4 17:00 ΑΕΚ - Αρκαδικός

Photo Credits: Actionimages.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK