Το μήνυμα επιβεβαίωσης του Καλάθη

Από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Νικ Καλάθης επιβεβαίωσε τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο τριών χρόνων, μάλλον πρέπει να πειστούμε ότι η υπόθεση είναι σοβαρή.
Η εφημερίδα της Φλόριντα Gainesville Sun είχε την περιέργεια να ρωτήσει τον 20χρονο Ελληνοαμερικανό πλέι μέικερ αν ισχύουν τα όσα γράφονται. Η απάντηση του παίκτη ήταν σαφής: «Ναι, ισχύουν, συμφώνησα με τον Παναθηναϊκό».

Από την πλευρά τους, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού τηρούν σιγή ισχύος αλλά το γεγονός ότι δεν διαψεύδουν την είδηση, αυξάνει τις πιθανότητες αυτή να είναι αληθινή. Ετσι και αλλιώς ο Καλάθης δεν θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα προτιμήσει να κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του στην Ευρώπη αφήνοντας το ΝΒΑ να περιμένει.

Την είδηση είχε αποκαλύψει από το Σάββατο άλλη εφημερίδα της Φλόριντα η οποία επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του παίκτη έκανε λόγο για συμβόλαιο τριών χρόνων και απολαβές 1,1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε έτος. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρουν ότι οι ιθύνοντες του κολλεγίου του παίκτη έχουν ενημερωθεί ήδη για τις εξελίξεις.

Παράλληλα, ο Καλάθης θα πάρει μέρος στο φετινό ντραφτ ελπίζοντας σε όσο το δυνατόν ψηλότερο πλασάρισμα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό υπάρχει όρος που του επιτρέπει να φύγει για το ΝΒΑ μετά τον πρώτο χρόνο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από τις προθέσεις της ομάδας που θα πάρει τα δικαιώματά του το βράδυ του ντραφτ.