Αρχίζει το πρωτάθλημα το Σάββατοκύριακο

Οι 14 ομάδες συμφώνησαν και το πρωτάθλημα αρχίζει -επιτέλους- αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/10). "Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

Αρχίζει το πρωτάθλημα το Σάββατοκύριακο

Κι όμως υπάρχει ζωή στον... πλανήτη μπάσκετ, αφού ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε στη συνεδρίαση της Τρίτης την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο είχε αναβληθεί το προηγούμενο σαββατοκύριακο λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ετσι, άρθηκε το λοκ άουτ και η Α1 αρχίζει κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/10) μετά από απόφαση των 14 ομάδων της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε πως στην συνεδρίαση που έγινε στις 03/10 με ψήφους 10 υπέρ, ένα λευκό από τον Παναθηναϊκό και δύο κατά από τον Ολυμπιακό και την Καβάλα και τον ΚΑΟΔ να μην παίρνει θέση είχε αποφασιστεί η αναβολή της πρεμιέρας.

Αναλυτικά η απόφαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ:

"Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012. Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα".

Υπενθυμίζουμε το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Αρης-Παναθηναϊκός

Κολοσσός-Ρέθυμνο

Καβάλα-Ηλυσιακός

Περιστέρι-Πανελευσινιακός

ΚΑΟΔ-Πανιώνιος

Ικαρος-Απόλλων Πατρών

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK