Πρίφτης: "Μας κράτησε η άμυνα" Μαρκόπουλος: "Λες και είναι πλέι οφ"

Ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών του Άρης-ΠΑΟΚ

Πρίφτης: "Μας κράτησε η άμυνα" Μαρκόπουλος: "Λες και είναι πλέι οφ"

Ο προπονητής των νικητών, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε ότι οι "κίτρινοι" πήραν το ματς από την άμυνα. " Ήταν πολύ σημαντική νίκη. Όχι γιατί παίζαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως γιατί πήραμε δύο βαθμούς από ένα παιχνίδι στην έδρα μας χωρίς να παίξουμε καλά, ειδικά, επιθετικά. Είχαμε άσχημα ποσοστά στα τρίποντα, είχαμε όμως καλή αμυντική προσέγγιση και φτάσαμε στη νίκη . Συνεχίζουμε, έχουμε μπροστά μας το δεύτερο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

" Συγχαρητήρια και στον κόσμο γιατί δεν συνέβη το παραμικρό. Εύχομαι να είναι και στον ΠΑΟΚ έτσι τα πράγματα και να υπάρχει ηρεμία. Δυστυχώς έγινε κάτι το οποίο κανείς δεν το ήθελε, δηλαδή, να παίζουμε τα παιχνίδια το ένα μετά το άλλο".

Για τον παράγοντα άγχος και πόσο επηρέασε: " Να πω ότι δεν υπήρχε άγχος, θα ήταν ψέματα, απλώς προσπαθήσαμε να το δούμε σαν ένα ματς εντός έδρας. Η σημασία που έχει αυτό το παιχνίδι για την πόλη σίγουρα φέρνει κάποιο άγχος, αλλά μέσα από την άμυνα μπορέσαμε να κρατηθούμε όρθιοι".

Για το γεγονός ότι ο Βεζένκοφ δεν τράβηξε σήμερα και το σκοράρισμα το πήραν πάνω τους άλλοι παίκτες: " Ο ΠΑΟΚ έχει δύο καλούς παίκτες για να μαρκάρει εκεί, αλλά όταν παίξεις ομαδικά μπορείς να βρεις τους τρόπους. Γενικά στην επίθεση πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα, κυρίως να παίζουμε στην σωστή ένταση".

Ρωτήθηκε γιατί ο Τόμας έμεινε στον πάγκο για μεγάλο διάστημα και απάντησε: " Ο Τόμας από το πρώτο πεντάλεπτο καταλάβαμε ότι έχει κάποια όχι ακριβώς υποτροπή, αλλά ενόχληση, γι' αυτό και δεν χρησιμοποιήθηκε. Ήταν σημαντική η απουσία του στο κομμάτι της άμυνας που θέλαμε να πιέσουμε".

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε ότι τα δύο κολλητά ματς με τον Άρη θυμίζουν διαδικασία πλέι οφ. Αρχικά δήλωσε: " Συγχαρητήρια στον Άρη. Έπαιξε πολύ δυνατά και σκληρά. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς, Εμείς δεν κάναμε ορισμένα φάουλ που έπρεπε και ίσως επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού".

Για τον παράγοντα κούραση: " Ξέραμε ότι υπάρχει αυτή η δεδομένη κατάσταση και πρέπει να συνεχίσουμε. Είχαμε ένα ταξίδι και ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ρωσία. Η πίεση στον Αρη ήταν μεγάλη και είδαμε πολλές μονομαχίες στο γήπεδο. Οπότε είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να έρθει και η κούραση. Κάποια πράγματα όπως μερικά ελεύθερα λέι απ πρέπει να τα δούμε. Οσον αφορά τα ριμπάουντ χάσαμε κάποια επιθετικά, μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και μετά σε όλο το παιχνίδι άλλα τρία. Δεν νομίζω ότι έφταιξε αυτό. Δεν χάθηκε εκεί το παιχνίδι".

Για το ότι ακόμη ένα ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες: " Αυτές οι ομάδες είναι ισοδύναμες, εάν ένας η δύο παίκτες δεν είναι σε καλή μέρα, αλλά και σε καλή μέρα να είναι, είναι φυσιολογικό τα παιχνίδια να πάνε έτσι. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες".

Τέλος, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παρενέβη κατά την διάρκεια των δηλώσεων του Πρίφτη και είπε ότι " είναι αδιανόητο να παίζουμε δύο σερί παιχνίδια με τον Αρη. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, παίζουμε λες και είναι πλέι οφ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK