Πάσπαλι εναντίον Πρέλεβιτς: ένα μπασκετικό bras de fer (VIDEO)

Το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ της Κυριακής, για την 7η αγωνιστική της Basket League, φέρνει μνήμες από το μπάσκετ μιας άλλης εποχής. Τότε που από τη μία ο Ζάρκο Πάσπαλι και από την άλλη ο Μπάνε Πρέλεβιτς σκόραραν κατά ριπάς. Το Contra.gr συνέθεσε ένα VIDEO των δύο ηγετικών φυσιογνωμιών και θυμίζει καλάθια από μεταξύ τους παιχνίδια.

Πάσπαλι εναντίον Πρέλεβιτς: ένα μπασκετικό bras de fer (VIDEO)

Παραδοσιακά το ελληνικό μπάσκετ ήταν και παραμένει γεμάτο δίπολα. Μετά τα αξέχαστα Άρης-ΠΑΟΚ, που έβαλαν το μπάσκετ στη ζωή μας, και πριν από τα επικά Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, που κράτησαν ζωντανό το σπορ σε δύσκολες εποχές, οι μάχες μεταξύ του Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ήταν εκείνες που κέντριζαν το ενδιαφέρον και φυσικά έκριναν τίτλους.

Δυο φορές μέχρι τα μέσα των 90s οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ματς... κούπας και άλλη μία, ενδιάμεσα, σε ημιτελική σειρά, η έκβαση της οποίας ήταν οιωνός για το τι θα συνέβαινε αργότερα στους τελικούς. Η αντιπαλότητα των δύο ήταν πάντα έντονη, η μετακόμιση του Παναγιώτη Φασούλα από τη Θεσσαλονίκη στον Πειραιά έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά, δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Ανεξαρτήτως πάντως αποτελεσμάτων και του τι γινόταν εκτός τεσσάρων γραμμών, τις συγκλονιστικές μονομαχίες των δύο στο παρκέ χαρακτήριζαν οι ηγετικές φυσιογνωμίες. Στη μία γωνία, την "ερυθρόλευκη", ήταν ο Ζάρκο Πάσπαλι και στην άλλη, την "ασπρόμαυρη", ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Συμπατριώτες τότε, αλλά μόνιμοι αντίπαλοι από τα χρόνια των Παρτιζάν-Ερυθρός Αστέρας στο Βελιγράδι.

Λόγω διαφοράς... ύψους και θέσης σπάνια έρχονταν "face to face". Εμείς όμως συλλέξαμε αρκετά καλάθια τους σε παιχνίδια Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και τους βάλαμε στην αρένα για ένα άτυπο "bras de fer". Μία σου και μία μου με κερδισμένο σίγουρα το μπάσκετ.

Ιδού το αποτέλεσμα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK