Δουβής στο Contra.gr: "Η ΑEΚ δεν λέει όχι στην Ευρωλίγκα, αλλά περιμένει και τη FIBA"

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας υποβολής φακέλων για τις διοργανώσεις της Euroleague τη νέα σεζόν, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Δουβής, μιλάει στο Contra.gr για τις προθέσεις και τις σκέψεις της Ένωσης όσον αφορά στην ευρωπαϊκή επιστροφή της.

Δουβής στο Contra.gr: "Η ΑEΚ δεν λέει όχι στην Ευρωλίγκα, αλλά περιμένει και τη FIBA"
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ της Basket League, ωστόσο η σκέψη της δεν περιορίζεται σε αυτά, καθώς καταστρώνει παράλληλα το πλάνο της για την ερχόμενη σεζόν προσδοκώντας να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η διαδικασία υποβολής φακέλων για τις διοργανώσεις της Euroleague τη νέα σεζόν άρχισε και το Contra.gr επικοινώνησε με τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Δουβή και τον ρώτησε για τις προθέσεις της ομάδας σχετικά.

Για το αν η ΑΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει φάκελο, ο κ. Δουβής ξεκαθάρισε:

"Η ΑΕΚ για την ώρα τηρεί στάση αναμονής. Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις της FIBA. Την επόμενη εβδομάδα εκτιμούμε ότι θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα σχετικά με το τι προτίθεται να κάνει, αν θα δημιουργηθεί δηλαδή νέα διοργάνωση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι δύο ομάδες που έχουν κλειστό συμβόλαιο και αν προκύψει κάτι καινούργιο λογικά θα ερωτηθούν".

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια διαφορετική εξέλιξη, συγκριτικά με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, τι αναμένεται να πράξει η ΑΕΚ;

"Σε αυτή την περίπτωση σαφώς και η ΑΕΚ θα δηλώσει συμμετοχή στις διοργανώσεις της Euroleague".

Στην Ευρωλίγκα ή στο Eurocup;

"Αν μπορούσαμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα έχει καλώς. Αν κι εγώ το θεωρώ βεβιασμένη ενέργεια. Η ομάδα δεν έχει συμπληρώσει χρόνο ακόμα. Οργανωτικά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Υπάρχει στις σκέψεις μας η Ευρωλίγκα, αλλά και το Eurocup δεν είναι έξω από τους στόχους μας".

Διαβάστε ακόμη:

Άνοιξε η διαδικασία κατάθεσης φακέλων για τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

News 24/7

24MEDIA NETWORK