Ετοιμος για τους τελικούς ο Ολυμπιακός, "σκούπισε" τον Αρη

Χωρίς να ανεβάσεις πολλές στροφές, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη με 79-65 στο ΣΕΦ και πήρε το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 όπου θα αντιμετωπίσει, ως συνήθως, τον Παναθηναϊκό.

BASKET LEAGUE / 3ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 3ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÁÑÇÓ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά το χαμένο τελικό της Πόλης, τα αντανακλαστικά του Ολυμπιακού λειτούργησαν μια χαρά. Ο Αρης δεν πρόβαλλε φυσικά κάποια τρομερή αντίσταση, ωστόσο αυτό δεν μειώνει το γεγονός ότι οι "¨ερυθρόλευκοι" παρουσιάστηκαν σοβαροί και χωρίς διάθεση να δώσουν δικαιώματα.

Τους Πειραιώτες τους βοήθησε το θετικό ξεκίνημα (22-13) το οποίο εν συνεχεία τους χάρισε τη δυνατότητα να παίξουν πιο ελεύθερα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε και κάποιους πειραματισμούς σε σχήματα (στο δεύτερο δεκάλεπτο για παράδειγμα έπαιξε ο Γκριν άσος σε ένα ψηλό σχήμα με τον Παπανικολάου στο 2) χωρίς όμως να μειωθεί η ανταγωνιστικόητητα της ομάδας του.

Συνεπής ο Ολυμπιακός ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο παρά το γεγονός ότι ο Αρης κατέβασε τη διαφορά και κάτω από τους 10 πόντους. Ο Παπαπέτρου με την επιθετική του δραστηριότητα φρόντισε έτσι ώστε η ομάδα του να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας.

Ο Ουότερς τέλος δεν έπαιξε για να προστατευτεί από έναν μικροτραυματισμό. Η συμμετοχή του στους τελικούς είναι εξασφαλισμένη.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 39-25, 65-49, 79-65

Ολυμπιακός: Μιλουτίνοβ 2, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 14 (4), Σπανούλης 10 (1), Γκριν 6, Μπιρτς 2, Γιανγκ 3, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 18 (2), Αγραβάνης 2.

Άρης: Φλιώνης 2, Κάμινγκς 21 (3), Γιάνκοβιτς 3 (1), Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 3 (1), Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 9 (3), Τσαϊρέλης 8 (1), Χρηστίδης 4, Σίμτσακ 2, Μούρτος 5 (1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK