Ίβκοβιτς: "Ο κόσμος του Ολυμπιακού ο καλύτερος στον πλανήτη"

Την Τετάρτη (20/9) θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ το φιλικό του Ολυμπιακού με τους "Dusan Ivkovic Stars" με στόχο την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού και ενός παιδικού νοσοκομείου στο Βελιγράδι. Γεμάτος συγκίνηση ο σπουδαίους προπονητής μίλησε για τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές στον Ολυμπιακό.

Ίβκοβιτς: "Ο κόσμος του Ολυμπιακού ο καλύτερος στον πλανήτη"

Με την ατάκα " είμαι Ολυμπιακός" ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκλεισε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με τους "Dusan Ivkovic Stars" που θα γίνει την Τετάρτη (20/9) στην έδρα των "ερυθρόλευκων".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΩΝ:

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αρχικά είπε τα εξής: "O Ντούσαν Ίβκοβιτς, αποτελεί μεγάλο μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Κατέκτησε με τον Ολυμπιακό ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε διαιρετικές εποχές και διαφορετικού είδους μπάσκετ. Είναι δάσκαλος της προπονητής και του μπάσκετ. Οι μεγάλες ομάδες τιμούν την ιστορία τους. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε το αυριανό φιλικό για να τον ευχαριστήσουμε. Θα είναι μία γιορτή γιατί εκτός από αυτούς που θα παίξουν, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος."

Στη συνέχεια ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε πως: "Είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας στον Ολυμπιακό. Ο κύριος Ίβκοβιτς είναι ένας θρύλος του Παγκόσμιου μπάσκετ με ιστορία που όλοι γνωρίζεται. Νιώθουμε και είμαστε υπερήφανοι που ζήσαμε ότι ζήσαμε μαζί του και που καταφέραμε να τον πείσουμε να γυρίσει στον Ολυμπιακό το 2010. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε. Η πρώτη μας γνωριμία ήταν το 1997, όταν και πήραμε το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήμασταν στο αεροπλάνο της επιστροφής της ομάδας. Θυμάμαι την επιστροφή στο γκολ της Γλυφάδας και φτάσαμε τώρα στο σημείο να τον αποχαιρετάμε και να τον τιμάμε για όσα πρόσφερε. Ο κύκλος του στο ενεργό μπάσκετ κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δε θα ξεχάσω ποτέ τις καλές και τις κακές στιγμές που ζήσαμε με τον κόουτς Ίβκοβιτς. Μία από αυτές ήταν το 2011 όταν αποχωρήσαμε από τον Ολυμπιακό. Ήταν συγκλονιστικό το πώς έφευγαν ο ένας παίκτης μετά τον άλλο και ήρθε ο κόουτς στο γραφείο να μας πει πως αν θέλουμε μπορεί να φύγει χωρίς χρήματα. Μας είπε ξεχάστε πως υπάρχει συμβόλαιο, αν θέλετε να φύγω, εγώ φεύγω. Του είπαμε πως εσύ μένεις και μετά από ένα χρόνο μπήκαμε ως πρωταθλητές Ευρώπης στο οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτές οι στιγμές είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Κάνουμε κάλεσμα στον κόσμο να γεμίσει το ΣΕΦ και για τον κόουτς και για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει ο αγώνας".

Το λόγο πήρε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς που συγκινημένος σχολίασε: "Έχω δίπλα μου αυτούς τους κυρίους και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που ανέλαβαν να διοργανώσουν αυτόν τον αγώνα για μένα. Είναι μεγάλη η χαρά μου. Ευχαριστώ τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο αλλά και τους παίκτες. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Όσο και αν προσπάθησα να δώσω κάτι σε αυτό το άθλημα δεν συγκρίνεται με αυτά που έδωσε σε μένα. Αυτό το παιχνίδι έχει μία ειδική σημασία. Εγώ θα μείνω στο μπάσκετ αλλά όχι σε πάγκους. Δε θα ξεχάσω ποτέ τα όσα πέρασα στον Ολυμπιακό. Eίμαι Ολυμπιακός.

Ευχάριστα τα περισσότερα αλλά και τα δυσάρεστα. Το 1999 που ήμουν στην ομάδα και η πατρίδα μου βομβαρδιζόταν, όλος ο ελληνικός λαός ήταν με την πατρίδα μου. Και φυσικά και ο κόσμος του Ολυμπιακού που είναι ο καλύτερος στον πλανήτη. Η ιδέα του αυριανού αγώνα είναι για να βοηθήσουμε το Χαμόγελο του Παιδιού στην Ελλάδα και ένα παιδικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Πιστεύω πως και πάλι ο κόσμος θα δείξει τη μεγάλη του καρδιά και θα έρθει στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK