Καβάλα-Λαύριο 68-66

Mε buzzer-beater του Κοστόφ, η Καβάλα ανέτρεψε την κατάσταση και νίκησε 68-66 το Λαύριο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Καβάλα-Λαύριο 68-66

Έτσι κρίθηκε

Το Λαύριο ήταν αυτό που "πάγωσε" τους γηπεδούχους με την ορμή που έδειξε σε άμυνα και σε επίθεση με αποτέλεσμα να "χτίσει" εξ αρχής διαφορά που "άγγιζε" τους δέκα πόντους. Μπάρλος, Κρούμπαλι και Γιανγκ οδηγούσαν τους φιλοξενούμενους, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Ταπούτος έδινε λύσεις για την Καβάλα (και έξω από τα 6,75μ.).

Το Λαύριο μπήκε στο δεύτερο μισό του αγώνα έχοντας ως "κάβα" το 35-31 του πρώτου μέρους με κορυφαίο τον Μπάρλο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι με τον Κεμπ να παίρνει το όπλο του και την Καβάλα να πηγαίνει πλέον πόντο-πόντο. Το λάθος του Κοστόφ, το άστοχό του τρίποντο και το άστοχό του δίποντο δεν επέτρεψαν στην Καβάλα να προηγηθεί ξανά μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που έκλεισε με σκορ 46-47 για το Λαύριο. Στην τελευταία περίοδο Ταπούτος από τη μία, Μπάρλος από την άλλη είχαν πάρει τις ομάδες στις πλάτες τους, με την Καβάλα να γυρνά το ματς, το Λαύριο να απαντά με σερί 0-6, αλλά το φινάλε να είναι... χιτσκοκικό. Με τρίποντο πέντε δεύτερα πριν από το τέλος, ο Κοστόφ έδωσε το πρώτο μεγάλο highlight του πρωταθλήματος, διαμορφώνοντας το τελικό 68-66.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Αν ο Κοστόφ τράβηξε τα βλέμματα πάνω του ευστοχώντας στο καλάθι της νίκης, πρώτος σκόρερ για την Καβάλα ήταν ο Ταπούτος με 20 πόντους. Βέβαια, το... Οσκαρ πάει στον Κοστόφ για τη φάση που έκρινε την αναμέτρηση.

Το φύλλο αγώνα

Αν και στην αρχή φάνηκε για παιχνίδι "πολλά με λίγα", η Καβάλα συνήλθε και με μπροστάρη τον Ταπούτο έφτασε σε μια μεγάλη νίκη. Δεν δίνει τίποτα περισσότερο από ψυχολογία, αφού ακόμα είναι πολύ νωρίς, αλλά με τον τρόπο που ήρθε πρόκειται για σημαντική επικράτηση. Το Λαύριο, από την άλλη, είχε τον δικό της... Ταπούτο. Ο Μπάρλος με 14 πόντους ήταν ο ηγέτης σε ένα ματς που χάθηκε στο ένα σουτ. Πάντως, στο μαραθώνιο της αποφυγής του υποβιβασμού, οι δύο ομάδες έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες να κάνουν ζημιές.

Το στατιστικό του αγώνα

Καβάλα-Λαύριο 68-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK