Πρώτα έδωσε σόου στην προπόνηση, μετά παρουσιάστηκε ο Γιατζόγλου

Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας που έχει η αποστολή που ανέλαβε, ο Στηβ Γιατζόγλου παρουσιάστηκε από την Καβάλα, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως η ομάδα θα σωθεί. "Όποιος δεν με ξέρει ας με ψάξει στο google", είπε στους παίκτες στην προπόνηση.

"Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και με άλλες ομάδες στο παρελθόν. Αυτή είναι 11η ομάδα στην Ελλάδα, που έχω αναλάβει για κάποιο συγκεκριμένο έργο. Είναι περισσότερο αποστολή, στο να σωθεί η ομάδα, που είναι σοβαρή. Μπορεί να μην είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έχει σοβαρή διοίκηση και σοβαρούς ανθρώπους. Τα θεμέλια για να σωθεί υπάρχουν. Έχουμε αρκετό χρόνο, για να ξεπεράσουμε τις τρεις άσχημες ήττες που έχει κάνει η ομάδα. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα απ' ότι έχει παρουσιάσει, μέχρι τώρα", δήλωσε αρχικά ο νέος προπονητής της Καβάλας.

Σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ απάντησε: "Καμιά φορά οι αλλαγές στο ρόστερ δεν κάνουν πάντα καλό. Έχουμε πρόβλημα στους περιφερειακούς, π.χ. είχαμε προβλήματα τραυματισμών, ο Δεμερτζής ένα μήνα ήταν έξω. Ομολογώ ότι δεν έχω μία βαθιά, ακόμη, αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας παίκτης στην ομάδα. Βασίζομαι πολύ στους συνεργάτες μου και φυσικά στο πλαίσιο πάντα της λογικής και του οικονομικού σίγουρα μπορούμε να ενισχυθούμε κάποια στιγμή. Θα το εξετάσουμε, αλλά πρωτεύον πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η αγωνιστική μας εικόνα.

Η φιλοσοφία η δίκη μου είναι όπως του βεληνεκούς της Καβάλας, με περιορισμένο μπάτζετ, η πετυχημένη συνταγή είναι πετυχημένοι ξένοι και Έλληνες ρολίστες. Για μένα προέχει να παίξουν οι ξένοι καλύτεροι, ο Βάργκας, ο Τζόουνς ο Κεμπ, ο Ταπούτος να μπει σε κάποιο συγκεκριμένο βοηθητικό ρόλο. Έτσι θα βελτιωθεί η ψυχολογία της ομάδας, το να μιλάς και να λέμε να βελτιωθεί η ψυχολογία δε σημαίνει τίποτα".

Τέλος, για το πως βλέπει την Α1 είπε: "Το μπάσκετ στην Ελλάδα από πλευράς προπονητικής δεν έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια. Προσωπικά δε βλέπω κάτι. Σίγουρα η ποιότητα των παικτών έχει μειωθεί λόγω των οικονομικών των ομάδων. Εμένα σαν προπονητής πάντα μου άρεσε το πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο. Αυτή η ομάδα δε μπορεί να το κάνει αυτό, εμείς δεν έχουμε το υλικό για κάτι τέτοιο. Και αυτή είναι η επιτυχία του έμπειρου προπονητή, να βρει και να δώσει το στυλ παιχνιδιού στην κάθε ομάδα, που μπορεί να παίξει, όχι αυτό που θέλω εγώ να παίζει. Όταν θέλεις να παίρνεις αποτελέσματα δύο πράγματα πρέπει να κάνεις, να κρύβεις τις αδυναμίες σου και αν βγάζει μπροστά αυτά που κάνει καλά!

Το ξέρεις ότι με την Κηφισιά η ομάδα είχε 19 επιθετικά ριμπάουντ και έχασε το παιχνίδι; Εγώ δε θυμάμαι ποτέ μία ομάδα να έχει πάρει 19 δεύτερες προσπάθειες και να χάσει το παιχνίδι και να πάρει 63 πόντους! Έχουμε καλά παιδιά την ομάδα, δεν είδα κάποιο… σάπιο μήλο! Όλοι έχουν όρεξη για δουλειά, θα δείτε μία καλύτερη εικόνα, να είστε σίγουροι".

Την καλύτερη ατάκα του βέβαια την έδωσε στην προπόνηση, όταν απευθυνόμενος στους παίκτες του είπε: "Όποιος δεν με ξέρει, ας με ψάξει στο google". Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης επέλεξε να μιλήσει μόνο αγγλικά. Είναι μοναδικός, πως να το κάνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η "πρώτη" του Γιατζόγλου στην Καβάλα

Στηβ Γιατζόγλου: O τέλειος πυροσβέστης