Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

Με 13 ομάδες ελλείψει Πανιωνίου διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Basket League. Μεταξύ Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς (28/12) το πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στις 4 Απριλίου η ρεβάνς.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

Αργεί το πρώτο ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, καθώς σε αντίθεση με ό,τι συνέβη πέρυσι η κληρωτίδα έστειλε τις δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας να μονομαχήσουν για πρώτη φορά στις 28 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ. Το αντίστοιχο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου, σ' ένα ματς στο οποίο δεν αποκλείεται να κριθεί η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Κατά τ' άλλα το Άρης-ΠΑΟΚ είναι τη 2η (18/10) και την 15η αγωνιστική (24/01), το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ την 3η (25/10) και 16η (31/01) και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός την 4η (1/11) και 17η (7/2). Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, οι "ερυθρόλευκοι" ακολουθούν το πρόγραμμα των "πρασίνων".

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (11/10)

Πανελευσινιακός - Άρης

Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας

Παναθηναϊκός - Κηφισιά

Ομάδα Α - Κολοσσός

Κόροιβος - ΑΕΚ

ΚΑΟΔ - Τρίκαλα

ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο

Όλο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Πριν από τη διαδικασία της κλήρωσης ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης δήλωσε βέβαιος πως "το εφετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο αξιόλογο από το περυσινό".

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν:

- ο Παναθηναϊκός για την κατάκτηση νταμπλ της σεζόν 2013-14. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: ''Συγχαρητήρια στη NOVA που συνεχίζει να στηρίζει το πρωτάθλημα και θα συνεχίσει να το κάνει για χρόνια. Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή σεζόν σε όλους. Σε αθλητικά πλαίσια χωρίς ακρότητες. Κάθε επιτυχία σε κάθε σύλλογο''.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ
INTIME SPORTS

- ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού κυπέλλου. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: ''Μακάρι να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το περυσινό. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένοι. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος εντός γηπέδου''.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

- o Σούλης Μαρκόπουλος ως ο καλύτερος προπονητής της περυσινής σεζόν.

- οι Δημήτρης Διαμαντίδης (MVP), Ντι Τζέι Κούπερ, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργος Πρίντεζης και Στεφάν Λάσμε ως μέλη της καλύτερης πεντάδας.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

- ο Γιώργος Μπόγρης ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης.

- ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως ο καλύτερος νέος παίκτης.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

- ο ΚΑΟΔ, ο Απόλλων, το Ρέθυμνο και ο Ίκαρος με το βραβείο ήθους.

Χριστούγεννα το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ

- ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και οι οικογένειες των Κώστα Μουρούζη & Γιώργου Αμερικάνου για την προσφορά τους στο μπάσκετ.

- τα παιδιά που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του ΕΣΑΚΕ και της UNICEF.

Το live της κλήρωσης

19:07
Καλησπέρα σας.
19:09
H αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο τζάμπολ της Basket League 2014-15 (11/10) αρχίζει σήμερα, με την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας.
19:10
Έτσι, λοιπόν, οι ομάδες θα έχουν από σήμερα ένα πρόγραμμα να πορεύονται ενόψει της νέας σεζόν.
19:20
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα βραβευθούν οι ομάδες και οι παίκτες που διακρίθηκαν την προηγούμενη σεζόν. Συγκεκριμένα:
Παναθηναϊκός ως Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας
Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου
Δημήτρης Διαμαντίδης ως MVP του Πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας
-Οι Ντι Τζέι Κούπερ, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργος Πρίντεζης και Στεφάν Λάσμε ως μέλη της καλύτερης πεντάδας του Πρωταθλήματος
Σούλης Μαρκόπουλος ως Καλύτερος Προπονητής της Basket League
Γιώργος Μπόγρης ως ο Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της Basket League
Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως ο Καλύτερος Νέος Παίκτης του Πρωταθλήματος
-Το βραβείο ήθους θα απονεμηθεί στις ΚΑΕ Ρέθυμνο, Ίκαρος, ΚΑΟΔ και Απόλλων Πάτρας.
19:24
Για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ θα τιμηθούν, επίσης, οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας και οι οικογένειες των Κώστα Μουρούζη, Γιώργου Αμερικάνου που ''έφυγαν'' από τη ζωή κατά την διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.
19:32
Στο βήμα ανεβαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης.
19:35
''Έχοντας την κληρονομιά από το παρελθόν, φέτος χρειάζεται ομαδική προσπάθεια από όλους μας για να πετύχουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες, τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τον ΕΣΑΚΕ... Να είστε σίγουροι ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο αξιόλογο από το περσινό'' ανέφερε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
19:37
''Οι ομάδες μας διαθέτουν έμπειρους και καταξιωμένους αθλητές, καθώς και πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Όλοι περιμένουμε να συνεχιστεί η παράδοση που θέλει το μπάσκετ να προσφέρει διακρίσεις, επιτυχίες και μεγάλες αθλητικές στιγμές στους Έλληνες φιλάθλους. Οφείλουμε να στηρίξουμε το κοινωνικό αγαθό που λέγεται μπάσκετ'' ανέφερε στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη.
19:40
''Κάθε Σάββατο, πέντε ματς της Basket League θα διεξάγονται στις 5μ.μ.'' επιβεβαίωσε ο εμπορικός διευθυντής της NOVA, Γρηγόρης Κατσογιάννης.
19:43
-Η διαδικασία της κλήρωσης μεταδίδεται ζωντανά από το novarports2.
19:45
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος τιμά τη μνήμη του αείμνηστου Κώστα Μουρούζη, παραδίδοντας το σχετικό βραβείο στην κόρη του, Πελαγία. Μάλιστα προβλήθηκε μικρό βίντεο με την πορεία της ''αλεπούς των πάγκων''.
19:46
Εν συνεχεία η κόρη του τεράστιου Γιώργου Αμερικάνου, Χριστίνα, παρέλαβε το βραβείο στη μνήμη του πατέρα της που ''έφυγε'' από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο.
19:47
Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου. ''Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου για όσα με δίδαξε. Έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του για να γίνει το μπάσκετ, το άθλημα όλων των Ελλήνων'' ανέφερε η Χριστίνα Αμερικάνου.
19:52
Ακολουθεί η βράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του ΕΣΑΚΕ και της UNICEF από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιώργο Χαλβατζάκη και Λάμπρο Κανελλόπουλο.
19:56
Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος τιμά τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.
19:58
''Υπάρχουν πολλά παιδιά που βοήθησαν στην... τρελή πορεία του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα του 2005 που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket, έδειξε ότι μια έξτρα πάσα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται ακριβώς αυτή την έξτρα πάσα για να προχωρήσει επίπεδο'' ήταν το μήνυμα του ''Δράκου''.
19:59
Ακολούθεί η βράβευση του Γιάννη Ιωαννίδη.
20:00
''Το μπάσκετ είναι το άθλημα που έχει σηκώσει τον ελληνικό αθλητισμό στα ανώτερα σκαλοπάτια. Είναι στο DNA του Έλληνα! Παρά τις διαφορές μεταξύ των φιλάθλων, οι αθλητές είναι φίλοι'' τόνισε μεταξύ άλλων ο ''Ξανθός''.
20:01
Στο βήμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος θα παραλάβει το βραβείο για το περσινό νταμπλ του Παναθηναϊκού.
20:02
'' Συγχαρητήρια στη NOVA που συνεχίζει να στηρίζει το πρωτάθλημα και θα συνεχίσει να το κάνει για χρόνια. Θα ήθελα να ευχηθώ μια καλή σεζόν σε όλους. Σε αθλητικά πλαίσια, χωρίς ακρότητες. Κάθε επιτυχία, σε κάθε σύλλογο'' τόνισε ο διοικητικός ηγέτης της ''πράσινης'' ΚΑΕ.
20:03
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα πάρει το βραβείο για την κατάκτηση του Διειπηρωτικού από τον Ολυμπιακό.
20:04
''Μακάρι να δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από πέρσι. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ενισχυμένοι. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, εντός γηπέδου'' τόνισε ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
20:07
Το βραβείο ήθους απονεμήθηκε στις ΚΑΕ Ρέθυμνο, Ίκαρο, ΚΑΟΔ και Απόλλωνα Πάτρας.
20:10
Σειρά του Σούλη Μαρκόπουλου να παραλάβει το βραβείο του ως Καλύτερος Προπονητής της Basket League 2013-14. Ο κόουτς του ΠΑΟΚ θέλησε να ''μοιραστεί'' τον τίτλο με όλους τους συνεργάτες του.
20:12
Ο Γιώργος Μπόγρης ήταν ο Πιο Βελτιωμένος Παίκτης της περσινής Basket League ωστόσο δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση για να παραλάβει το βραβείο του αφού το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Ισπανία, με τη φανέλα της ''νεοφώτιστης'' στην ACB, Ανδόρας.
20:13
Ο Σάσα Βεζένκοφ παρέλαβε το βραβείο του Καλύτερου Νέου Παίκτη του Πρωταθλήματος από τα χέρια του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη.
20:16
Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Ντι Τζέι Κούπερ, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργος Πρίντεζης και Στεφάν Λάσμε συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερης πεντάδα του Πρωταθλήματος 2013-14.
20:17
Σειρά του Δημήτρη Διαμαντίδη να βραβευτεί ως MVP του περσινού πρωταθλήματος.
20:18
''Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου. Έχω την τιμή να αγωνίζομαι σε αυτή την ομάδα και μου δίνεται η ευκαιρία για διακρίσεις, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εύχομαι υγεία σε όλους κι ένα καλύτερο πρωτάθλημα'' εξήγησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.
20:20
Ξεκινά η διαδικασία της κλήρωσης. 13 ομάδες + ομάδα Α, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα συμβεί με τον Πανιώνιο.
20:21
Θα υπάρχουν κλειδάριθμοι για τους Παναθηναϊκό-ΑΕΚ που μοιράζονται ως έδρα το ΟΑΚΑ και τους ΠΑΟΚ, Άρη λόγω εντοπιότητας.
20:23
Ο Μάνος Παπαδόπουλος βγάζει τον αριθμό ''3'' για τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ παίρνει αυτόματα το ''10''. Έτσι, λοιπόν, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται στην 3η αγωνιστική (25/10), με γηπεδούχους τους ''πράσινους''.
20:24
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς τραβά το ''7'' για τον ΠΑΟΚ. Ο Άρης παίρνει αυτόματα το ''14''. Στη 2η αγωνιστική το Άρης - ΠΑΟΚ (18/10), στο ''Nick Galis Hall''.
20:25
O Χρήστος Σταυρόπουλος βγάζει το ''2'' για τον Ολυμπιακό. Ντέρμπι στο ΣΕΦ στις 28 Δεκέμβρη για την 11η αγωνιστική!
20:26
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στις 28 Δεκεμβρίου, για την 11η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Το παιχνίδι του β' γύρου στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου.
20:33
Ο Ολυμπιακός ξεκινά τις υποχρεώσεις του στο ΣΕΦ (11/10), κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.
20:33
Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι ''πράσινοι'' παίζουν στο ΟΑΚΑ με την Κηφισιά.
20:34
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος το Ρέθυμνο.
20:41
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (11/10)
Πανελευσινιακός - Άρης
Ολυμπιακός - Απόλλων Πάτρας
Παναθηναϊκός - Κηφισιά
Ομάδα Α - Κολοσσός
Κόροιβος Αμαλιάδας - ΑΕΚ
ΚΑΟΔ - Τρίκαλα
ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο
20:44
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος (Ι)
20:45
Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος (ΙΙ)
20:46
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου ανακοίνωσε ότι το Νο10 θα αποσυρθεί προς τιμήν του Γιώργου Αμερικάνου.
20:49
Η διαδικασία της κλήρωσης ολοκληρώθηκε. Πλέον οι ομάδες της Basket League έχουν το πρόγραμμα που θα πορεύονται τη σεζόν 2014-15.
20:50
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας την κλήρωση της Basket League 2014-15. Από εμάς, καλή συνέχεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK