Μανωλόπουλος για Ζντοβτς: "Δούλευα με τους παίκτες που ήθελε αυτός"

Οι ατάκες του Σωτήρη Μανωλόπουλου για τη σχέση - συνεργασία του με τον Γιούρι Ζντοβτς στην ΑΕΚ είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Μανωλόπουλος για Ζντοβτς: "Δούλευα με τους παίκτες που ήθελε αυτός"

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από την παρουσίαση - συνέντευξη Τύπου του Σωτήρη Μανωλόπουλου ως πρώτου προπονητή της ΑΕΚ είναι η ατάκα του για τη συνεργασία του με τον Γιούρι Ζντοβτς.

Ήταν γνωστό πως ο Έλληνας κόουτς δεν ήταν επιλογή του Σλοβένου όταν αποφάσισε ν' αναλάβει την ΑΕΚ, αφού και τον βρήκε εκεί και τον αποδέχθηκε ως συνεργάτη. Το επιβεβαίωσε απλώς ο ίδιος ο "Μανωλό" στις δηλώσεις που έκανε για την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ.

Τι ακριβώς είπε; Πως " παρόλο που έχω μία άριστη σχέση με τον Γιούρι Ζντοβτς και είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία, έπρεπε να δουλέψω με τους παίκτες το μπάσκετ που ήθελε ο ίδιος γιατί αυτή ήταν η δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο ίδιος έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Δεν μπορώ τώρα δουλεύοντας με τους παίκτες να παίξω το μπάσκετ του Γιούρι. Πρέπει να περάσω την δική μου φιλοσοφία. Δεν είναι εύκολο και ούτε σωστό να αλλάξω. Θέλει πολύ δουλειά και υπομονή και θεωρώ ότι στο τέλος θα βγάλουμε αυτό που θέλουμε στο γήπεδο".

Όσο για το καίριο θέμα της χρησιμοποίησης περισσότερων Ελλήνων και της εκμετάλλευσης των ταλαντούχων νεαρών, ο νέος χεντ κόουτς της Ένωσης σχολίασε: " Η διοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία τεράστια επένδυση χιλιάδων ευρώ σε νέα παιδιά ώστε αυτά να αποτελέσουν τον ελληνικό κορμό που θέλουμε. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο πλάνο, ένα καλύτερο πρόγραμμα για να τα βοηθήσουμε, να βρούμε τι είναι καλύτερο για να βελτιωθούν και στην συνέχεια να μας βελτιώσουν. Εκκρεμεί μία συζήτηση για αυτό το θέμα με την διοίκηση για αυτό το θέμα. Έχουνε γίνει κάποιες προσπάθειες, θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο πλάνο για να τα βοηθήσουμε.

Όλοι συμφωνούμε ότι για να κάνει μία ομάδα το βήμα παραπάνω πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών, ο οποίος θα δουλέψει πολλά χρόνια μαζί και θα υπάρχει υπομονή. Αυτή η συνταγή είναι μονόδρομος. Το να πούμε ότι θα πάμε για μία χρονιά και να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα σαν φωτοβολίδα ίσως γίνει, αλλά δεν είναι σωστό. Για να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική πρέπει να φτιάξουμε κορμό με Έλληνες παίκτες και να δουλέψουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK