Ο ψηλός του... τρόμου

Ο Τάσος Μαγουλάς γράφει για την ανάγκη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για προσθήκη ψηλού και σχολιάζει πως οι "αιώνιοι" περιμένουν ο ένας τον άλλον προκειμένου η δράση να φέρει αντίδραση.

Ο ψηλός του... τρόμου
INTIME SPORTS

Τα έφερε έτσι η πορεία της χρονιάς που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός αναζητούν τον ίδιο παίκτη. Μάλλον δεν αναζητούν καθόλου, αλλά αμφότεροι αν βρεθεί κάτι ενδιαφέρον μπορεί να ασχοληθούν. Μάλλον θα ασχοληθούν σίγουρα αν ένας από τους δύο τον βρει πρώτος οπότε ο άλλος θα ακολουθήσει. Μάλλον στον θερινό τους σχεδιασμό υπάρχει ένα κενό το οποίο όσο πέρασαν οι αγώνες φάνηκε περισσότερο ενόψει των 10-12 παιχνιδιών που θα κρίνουν την χρονιά στην Ευρωλίγκα.

Διότι οι αιώνιοι αυτή την στιγμή έχουν το δικαίωμα να προσθέσουν παίκτη μετά τις 12 και ως τις 25 Φεβρουαρίου. Τεράστια η χρονική απόσταση, σχεδόν δύο μήνες αλλά οι επτά αγώνες συν τα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν από τις 27 Φεβρουαρίου θα ορίσουν την επιτυχία ή την αποτυχία.

Κάποιος θα κοπεί

Ο Ολυμπιακός μίλησε πιο ανοικτά για το θέμα της προσθήκης και ήταν ειλικρινής. Ναι μεν από την πρώτη ημέρα που άλλαξε προπονητής, είναι σαφές πως έχει ανάγκη από έναν διαφορετικό ψηλό, όμως ο Σφαιρόπουλος δεν θα το σκεφτόταν αν δεν έχανε τον Αγραβάνη και αν δεν υπήρχε ο φόβος του… τι θα γίνει σε έναν ακόμα τραυματισμό.

Οι ερυθρόλευκοι κοιτούν για έναν παίκτη στην θέση "5" που να μπορεί να αμυνθεί στο "4" αλλά να είναι πιο ψηλός από τους υπάρχοντες. Με μία υποσημείωση: Έχοντας απορρίψει οποιοδήποτε διαθέσιμο Έλληνα ψηλό λόγω αγωνιστικών στοιχείων(Βουγιούκα, Μπόγρη ακόμα και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που δεν είναι φυσικά καθαρόαιμος ψηλός), η επιλογή τους αφορά μόνο σε ξένο. Μία τέτοια προσθήκη τους θέτει πάνω από το όριο, άρα αν τον θέλουν στην Ελλάδα θα απομακρύνουν κάποιον από τους τέσσερις Αμερικανούς (Λαφαγιέτ και Λοτζέσκι κρατούν κοινοτικά διαβατήρια).

Δεν βιάζεται για προσθήκη

Οι πρωταθλητές διώχνοντας τον Ράιτ επέλεξαν να μείνουν με πέντε ξένους και να έχουν την ευχέρεια να αποκτήσουν παίκτη που δεν θα αποτελεί αλλαγή και θα μπορεί να αγωνιστεί στην Ελλάδα. Θεωρητικά οι πράσινοι θα ψάξουν σίγουρα για έναν παίκτη προκειμένου να κλείσουν τις θέσεις των αλλοδαπών, αλλά το πότε παραμένει ζήτημα. Έχοντας δαπανήσει τόσο χρόνο για τον Ράιτ, ο Ιβάνοβιτς επιβεβαίωσε την βούλησή του για παίκτες με βασικό χαρακτηριστικό την ευρωπαϊκή προϋπηρεσία. Ως αποτέλεσμα μειώνονται αρκετά τα διαθέσιμα ονόματα ακόμα και μετά από 40 ημέρες. Δεν βρίσκεται πάντως στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή ο έκτος ξένος. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά δε μοιάζουν πολύ με του Ράιτ αλλά σε ψηλότερο παίκτη, περισσότερο σέντερ.

Οι ομάδες θα πρέπει άλλωστε να περιμένουν την έναρξη των 10ήμερων συμβολαίων στο ΝΒΑ κάτι που σημαίνει πως τα οριστικά κοψίματα ξεκινούν από τα τέλη Ιανουαρίου οπότε θα υπάρχει και η συνολική εικόνα. Οι μάνατζερ πάντως εξετάζουν ήδη περιπτώσεις σέντερ που ολοκλήρωσαν την χρονιά τους στο Eurocup ή οι σύλλογοι τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Κοιτώντας πιο γενικά, μοιάζει οι αιώνιοι να περιμένουν ο ένας τον άλλο για μία τελευταία προσθήκη προκειμένου η δράση να φέρει αντίδραση. Τουλάχιστον αυτό ισχύει τώρα. Η διαδρομή στο πρώτο μέρος του Top 16 θα οδηγήσει στις τελικές αποφάσεις ανάλογα με τις ελπίδες για μία από τις πρώτες δύο θέσεις στους ομίλους τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK