Κολοσσός - Πανιώνιος 71-68

Ο Κολοσσός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος καθώς νίκησε 71-68 τον Πανιώνιο στο "Βενετόκλειο". Συναρπαστικό το παιχνίδι, κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο δεύτερος αγώνας το Σάββατο στο κλειστό της Νέας Σμύρνης.

Κολοσσός - Πανιώνιος 71-68

Ετσι κρίθηκε

Πιο έτοιμος αγωνιστικά ο Πανιώνιος μετά από μία σχετικά μεγάλη αγωνιστική αποχή δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει το δικό του νόμο στο ματς. Με τη δημιουργικότητα που χαρακτηρίζει το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα το σκορ πήρε διαστάσεις, όχι τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο (10-16, 11-18) όσο στο δεύτερο διάστημα κατά το οποίο ο Πανιώνιος (πιο συγκεκριμένα ο Μπάρλος) έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 13 πόντους (24-37) με τον Κολοσσό να έχει τα διπλάσια λάθη από τον αντίπαλό του (15-7).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος έφτασε και πάλι σε υψηλά επίπεδα απόδοσης (υποδειγματικό σε στιγμές το πάσινγκ γκέιμ στην επίθεση) και η διαφορά ανέβηκεν ακόμα και στους 17 (28-45) πριν ο Κολόσσός κάνει την αντεπίθεσή του. Οι Ροδίτες παρουσιάστηκαν πιο αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ, πήραν μεγάλη βοήθεια από τους ξένους με αποτέλεσμα αρχικά να ισοφαρίσει (60-60) και εν συνεχεία να περάσει και μπροστά με τρίποντο του Μπόικιν τρία λεπτά πριν από το τέλος (64-62).

Εν τέλει, ο Κολοσσός αποδείχθηκε σαφώς πιο ψύχραιμος στο τελευταίο τρίλεπτο σε αντίθεση με τον Πανιώνιο που και πολλές βολές έχασε και κρίσιμα λάθη έκανε. Οι Ρόδιοι προηγήθηκαν με 69-65 (βολές Χάτεν), ο Μπάρλος μείωσε σε 69-68 με τρίποντο στα 10 δευτερόλεπτα, ο Χάτεν έβαλε μία βολή για το 70-68 αλλά ο Πανιώνιος έχασε το κρίσιμο ριμπάουντ και μαζί το παιχνίδι. Το διαιτητικό λάθος του τελευταίου δευτερολέπτου (το φάουλ του Χάτεν πάνω στον Ντίμπλερ ήταν πάνω σε προσπάθεια για σουτ και έπρεπε να δοθούν τρεις βολές και όχι δύο) έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Σταρ

Αποτελεσματικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει ο Χάτεν, αξίζει τον τίτλο του MVP έστω και αν επιχείρησε να γίνει μοιραίος στο τελευταίο δευτερόλεπτο με το αχρείαστο φάουλ πάνω στον Ντίμπλερ. Είχε 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και προσέδωσε μεγάλες ποσότητες ενέργειας.

Απογοήτευση

Ο Μάριος Μπατής έκανε ότι μπορούσε για να εκνευρίσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Ερ μπολ ελεύθερο τρίποντο, λάθος πάσα σε αιφνιδιασμό που οδήγησε σε άνετο λέι απ του Τσάμη, αχρείαστο φάουλ πάνω στο Χάτεν στην τελευταία επίθεση του Κολοσσού.

Σχόλιο

Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο στα προπονητικά τιμ και τους παίκτες των δύο ομάδων που ασχολούνται σοβαρά με μία σειρά καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Κολοσσός νίκησε γιατί επέμεινε και γιατί ο Πανιώνιος δεν είχε σταθερές στο σκοράρισμα πέρα του Μπάρλου.

Κολοσσός - Πανιώνιος 71-68
Κολοσσός - Πανιώνιος 71-68

Tα δεκάλεπτα: 14-18, 26-37, 49-57, 71-68

Το live

News 24/7

24MEDIA NETWORK