Ο νέος Ολυμπιακός: Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν

Το Contra.gr ανοίγει το φάκελο του Ολυμπιακού της νέας σεζόν και σας δίνει ότι θέλετε να ξέρετε για το πως πρόκειται να διαμορφωθεί το ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδας. Οι αλλαγές στους κοντούς, η σταθερότητα στα τριάρια και η νέα αύρα στους ψηλούς.

Ο νέος Ολυμπιακός: Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν
Ολυμπιακός ρόστερ 2015-2016

Ο Ολυμπιακός, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, αναμένεται να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του (2015-2016), αφού ήδη οι Ντάνστον, Ντάρντεν, Λαφαγέτ και Σλούκας αποτέλεσαν παρελθόν για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Πώς όμως θα διαμορφωθεί ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν; Η απάντηση στο κείμενο που ακολουθεί ανά θέση.

Γκαρντ

Ως βάση υπάρχει το δίδυμο των Σπανούλη και Μάντζαρη. Ακρως ποιοτικό καθώς αποτελείται από τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης (κατά γενική παραδοχή) και έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ που διακρίνεται για τα δημιουργικά του χαρακτηριστικά και την καλή άμυνα που παίζει. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει να προσθέσει σ' αυτούς τους δύο, τον Ντι Τζέι Στρόμπερι ο οποίος είναι ένας δυναμικός γκαρντ που παίζει σκυλίσια άμυνα αλλά δεν απειλεί με μακρινό σουτ.

Ο Ερικ Μακόλουμ, αντίθετα, που επίσης επιθυμεί να φέρει στην ομάδα του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι καλός σουτέρ (κατά τη σεζόν του στον Πανιώνιο σούταρε σχεδόν 40% στο τρίποντο) αλλά και εξαιρετικός σκόρερ, έχει δηλαδή τα στοιχεία που δεν έχει ο Στρόμπερι. Από εκεί και πέρα ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει ακόμη ένα κοντό ο οποίος θα είναι ο 5ος τη τάξει στην ιεραρχία των κοντών. Ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις σε προσωπικό επίπεδο με τον Βασίλη Σπανούλη, είναι εξαιρετικός παίκτης αλλά και εξαιρετικά ακριβός για να παίξει το ρόλο του 5ου (ουσιαστικά του αντί-Κατσίβελη). Για τη θέση μελετώνται λύσεις όπως αυτές του Ξανθόπουλου, του Αθηναίου ή και του Σταμάτη που αυτές τις ημέρες συμμετέχει με την Εθνική ομάδα των εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ηρακλείου.

Θέση 3

Εδώ ο Σφαιρόπουλος θεωρείται σχεδόν καλυμμένος. Από τη μία βρίσκεται ο Ματ Λοτσέσκι, ο οποίος ανανεώσει το συμβόλαιό του μεσούσης της σεζόν, ένας παίκτης με καλό σουτ, ταχύτητα ο οποίος μπορεί να παίξει και στη θέση 2. Από την άλλη υπάρχει ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος παίζει περισσότερο ως ψηλός, μπορεί να μαρκάρει αντίπαλα τεσσάρια αλλά και να αγωνιστεί ως "4" (χωρίς να υστερεί σε σουτ).

Υπό προϋποθέσεις, ο Σφαιρόπουλος θα επιθυμούσε και την επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου. Η πρώτη από αυτές είναι φυσικά να μείνει ελεύθερος ο παίκτης ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Εφές. Η δεύτερη....δεν είναι γνωστή υπό την έννοια ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι ρόλο επιφυλάσσει για τον "Πέρπε" ο κόουτς των πρωταθλητών. Υπάρχει βέβαια και η άποψη που υποστηρίζει ότι πιθανή επιστροφή του Περπέρογλου θα έκοβε χρόνο από τον Παπαπέτρου στον οποίο στον Ολυμπιακό ποντάρουν πολλά. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι δεν γεννάται τέτοιο ζήτημα αφού σε πολλά σχήματα ο Λοτσέσκι θα κατεβαίνει στο "2".

Ο νέος Ολυμπιακός: Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν

Θέση 4

Είναι η μοναδική θέση στην οποία ο Ολυμπιακός δεν αναζητά παίκτη. Ο Γιώργος Πρίντεζης προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και ποιότητα και φυσικά θα είναι το βασικό τεσσάρι των "ερυθρόλευκων" κατά την επόμενη σεζόν. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και να προσδώσει βάθος ενώ υπάρχει και ο Mιχάλης Τσαϊρέλης. Πέρυσι ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού, εφέτος όμως θέλει να πάρει το αίμα του πίσω. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν αφού διστάζει να μπει στο χειρουργείο για να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Θέση 5

Μπορεί να έφυγε ο Μπράιαν Ντάνστον, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε το ρόλο του βασικού σέντερ, ωστόσο έμεινε ο Οθέλο Χάντερ που πέρυσι πρόσφερε αξιόπιστες λύσεις και συχνά έπαιζε περισσότερο και από τον ανταγωνιστή του για τη θέση.

O 23χρονος Αμερικανός Πάτρικ Γιανγκ ενδιαφέρει εντόνως τον Ολυμπιακό αφού έκανε καλή σεζόν εφέτος με τη Γαλατασαράι αλλά ο παίκτης θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ και εν συνεχεία να μετρήσει τις επιλογές του στην Ευρώπη.

Στα υπόψιν βρίσκεται και ο Αρτσιόμ Παραχκούσκι ο οποίος έκανε μία έξοχη σεζόν στην Νίζνι (13 πόντους και 6,7 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα ανά παιχνίδι). Ο Ρώσος σέντερ έχει ύψος 2.10 και μπορεί άνετα να έχει χώρο στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Τέλος υπάρχει στο ρόστερ και ο Βασίλης Καββαδάς.

Διαβάστε ακόμη

Πόσο αξίζει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK