Ο Παναθηναϊκός κλίνει προς τη Εuroleague, αποφάσεις προσεχώς

Στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θ' αποφασίσουν στον Παναθηναϊκό αν θα συμπλεύσουν με τη Euroleague ή θ' ακολουθήσουν το δρόμο της FIBA.

Ο Παναθηναϊκός κλίνει προς τη Εuroleague, αποφάσεις προσεχώς

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα του πυρήνα των 11 που δεν έχει υπογράψει τη νέα σύμβαση της Euroleague με βάθος 10ετίας και η εξέλιξη είχε προκαλέσει ερωτηματικά για τη διοργάνωση που θα επιλέξει ν' αγωνιστεί από του χρόνου, από τη στιγμή που και η FIBA θα φτιάξει τη δική της λίγκα.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε απορρίψει ή δεχθεί τίποτα εν αντιθέσει με τους υπολοίπους, γιατί πρώτα ήθελε να ζυγίσει τα δεδομένα και να σταθμίσει όλες τις παραμέτρους.

Οι "πράσινοι" δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, αλήθεια είναι πάντως πως το δέλεαρ της συμμετοχής στην Ευρωλίγκα είναι μεγαλύτερο, όχι τόσο για το οικονομικό του πράγματος, όσο για το αγωνιστικό, αφού θα συνυπάρχουν σε αυτήν όλα τα κορυφαία κλαμπ της ηπείρου.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κλίνουν προς την πλευρά της κλειστής λίγκας. Ίσως στην προτίμησή τους αυτή να έπαιξε ρόλο το γεγονός πως δεν θα υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος αποκλεισμού, όπως δήλωσε ο Πάτρικ Μπάουμαν στην Gazzetta dello Sport.

Βέβαια από μια κλειστή λίγκα με γραπτές δεσμεύσεις για 10 χρόνια δεν λείπουν τα αρνητικά.

Οριστικά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θ' αποφασίσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Και αφού πρώτα Παπαδόπουλος και Μπαλτάκος μεταβούν στη Βαρκελώνη για να συναντηθούν με τον Τζόρντι Μπερτομέου. Είναι το ραντεβού που θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις τους στον ευρωπαϊκό χάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου

News 24/7

24MEDIA NETWORK