Ο Σπανούλης είναι... έτοιμος για Παναθηναϊκό!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, μίλησε στη Media Day της ΚΑΕ για το μοντέρνο μπάσκετ, τον... πόλεμο ανάμεσα στην FIBA και την EuroLeague, αλλά και το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό την 1η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ  DUSAN IVKOVIC STARS ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ DUSAN IVKOVIC STARS ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης, κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρθηκε στην ομάδα των "ερυθρολεύκων" ενόψει της νέας σεζόν, τονίζοντας πως το σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί ταχύτητα, δημιουργία και αθλητικότητα. Παράλληλα, μίλησε για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον... πόλεμο ανάμεσα στην FIBA και την EuroLeague

Για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν: "Όπως είδατε και εσείς είναι μια καινούρια ομάδα, με πολλούς καινούριους παίκτες. Έλειπαν σχεδόν σε όλη την προετοιμασία οι διεθνείς. Υπάρχουν κάποιοι μικροτραυματισμοί που δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όλοι μαζί. Είναι μέρος της προετοιμασίας, θα μας πάρει λίγο καιρό. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι όπως θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον ρυθμό μας μέσα και από τα επίσημα παιχνίδια. Ξεκινάμε με το Κύπελλο την επόμενη Τετάρτη και μετά με το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο πικ της απόδοσής μας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή".

Για το μπάσκετ που θα επιδιώξουν να παίξουν φέτος οι Πειραιώτες: "Το μοντέρνο μπάσκετ θέλει ταχύτητα, δημιουργία και αθλητικότητα. Πιστεύω ότι το προπονητικό σταφ και η διοίκηση έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να έχουμε μια ομάδα σε αυτά τα στάνταρ. Ελπίζω να τα βγάλουμε όλα αυτά στο γήπεδο, να παίζουμε όμορφο μπάσκετ και να το ευχαριστιέται ο κόσμος, αλλά και να παίρνουμε αποτελέσματα. Στο τέλος όταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός αυτό είναι που μετράει πιο πολύ".

Για το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό: "Όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι ντέρμπι. Ιντριγκάρει όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και τον κόσμο. Είναι το ντέρμπι του πρωταθλήματος, αλλά δεν κρίνεται κάτι τώρα. Πρέπει να το κερδίσουμε γιατί είναι ένα ντέρμπι. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας γι' αυτό, αλλά δεν είναι το παιχνίδι που θα κρίνει κάποιον τίτλο".

Για το format της Ευρωλίγκας, αλλά και το Final Four: «Είναι πολύ διαφορετικό το πρόγραμμα με πολλά ταξίδια και πολλά παιχνίδια. Πρέπει να είσαι όλη τη χρονιά σταθερός. Κάποιο ντεφορμάρισμα μπορεί να σε φέρει πίσω και μετά να τρέχεις. Δείξαμε πέρυσι τη σταθερότητα και θέλουμε να την κρατήσουμε. Η περσινή χρονιά ήταν καταπληκτική στην Ευρωλίγκα, φτάσαμε στον τελικό. Κάποια ματς θα τα χάσεις, άλλα θα τα κερδίσεις. Το θέμα είναι να είσαι εκεί στα μεγάλα ραντεβού, όπως το Final Four. Αυτό θα επιδιώξουμε και φέτος».

Για τον... πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague: "Δεν είναι πράγματα αυτά. Φέρνουμε και τους παίκτες και τις ομάδες σε δύσκολη θέση. Πρέπει να βρεθεί μια λύση, γιατί την πληρώνουν οι παίκτες, οι ομάδες και ο κόσμος που θέλει να δει θέαμα και ωραίο μπάσκετ. Πιστεύω πρέπει να βρεθεί μια λύση και πρέπει να την δώσουν οι αρμόδιοι. Οι παίκτες μπορούν να αντιδράσουν μέχρι ένα σημείο. Πρέπει να μπουν όρια και να παρθούν σημαντικές αποφάσεις από την Ευρωλίγκα και την FIBA. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, πιστεύω όλοι οι αθλητές έτσι σκέφτονται και δεν θέλουν να μπουν στη δύσκολη θέση. Πρέπει να βοηθήσουν οι αρμόδιες αρχές".

News 24/7

24MEDIA NETWORK