Σπανούλης: "Να μείνω στον Ολυμπιακό για να πάρω κι άλλη Ευρωλίγκα"

Στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει ακόμη ένα ευρωπαϊκό θέλει να μείνει ο Βασίλης Σπανούλης όπως αποκάλυψε στην εκπομπή "Pick N' Roll" του OTE TV. Τι είπε για τον Διαμαντίδη, το νικητήριο τρίποντο στο ΟΑΚΑ, τους αδελφούς Αγγελόπουλους και το τετ α τετ με Γιαννακόπουλο.

Σπανούλης: "Να μείνω στον Ολυμπιακό για να πάρω κι άλλη Ευρωλίγκα"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τα διθυραμβικά σχόλια: "Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου μακριά από όλα αυτά γιατί σε αποσυντονίζουν. Προσπαθώ να απέχω από αυτά και να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά και την οικογένειά μου".

Για το αν θα μπορούσε ο τελικός στο ΟΑΚΑ να είναι το ιδανικό φινάλε: "Θα μπορούσε. Μακάρι όλοι να τελείωναν έτσι. Αλλά συνήθως είναι δύσκολο να τελειώσεις ονειρικά. Έχουμε πολλά παραδείγματα παικτών που δεν τελειώνουν όπως θέλουν. Ποτέ στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα θες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Γιατί πολλές φορές πρέπει να πας από... άλλον δρόμο".

"ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ"

Για τον Διαμαντίδη: "Πήγα στα αποδυτήρια για να πω στον Διαμαντίδη δυο κουβέντες και να μιλήσουμε. Το ελληνικό μπάσκετ θα είναι φτωχότερο χωρίς την παρουσία του. Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Από τους καλύτερους στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για όλους όμως η ζωή τα φέρνει έτσι που πρέπει να σταματήσουμε. Εύχομαι να είναι καλά με την οικογένειά του. Η Ελλάδα είναι ευλογημένη που έβγαλε έναν τέτοιο παίκτη. Πρόκειται για μια τεράστια προσωπικότητα, με σεβασμό προς τον εαυτό του, προς τον εαυτό του και προς τους άλλους".

Για το νικητήριο τρίποντο στο ΟΑΚΑ:"Προσπάθησα το τρίποντο να το βάλω από την αντίθετη μεριά από εκεί που συνηθίζω να το κάνω. Συνήθως το κάνω με δεξί step back. Προσπάθησα να δουλέψω το αριστερό".

Για τα δύο τρίποντα από το ίδιο σημείο:"Ήταν θέλημα θεού για την αφοσίωση και την πίστη μου στο άθλημα. Έχω περάσει αμέτρητες ώρες να δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Το μπάσκετ είναι αγάπη και είναι φιλοδοξία να γίνω καλύτερος και να βρω λύσεις στις πολυσύνθετες άμυνες και στα προβλήματα που μου βάζουν οι αντίπαλοι".

Για τις σκηνές πολιτισμού στο ΟΑΚΑ:"Επιτέλους πολιτισμός και παιδεία. Χαίρεσαι να βλέπεις αγώνες έτσι. Ώρες ώρες αναρωτιέσαι γιατί να είμαστε έτσι; Μιλάμε για αθλητισμό. Υπάρχει και η νίκη και η ήττα. Και η χαρά και η απογοήτευση. Μιλάμε για δύο κορυφαίους συλλόγους με αμέτρητους τίτλους και σεβασμό στην Ευρώπη. Έχουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες. Ας το απολαύσουμε".

"ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ"

Για το τετ α τετ με Γιαννακόπουλο:"Με είδε δίπλα στη γραμμή ήρθε να μου πει δυο κουβέντες στο αυτί. Ότι υπάρχει εκτίμηση και σεβασμός και αυτό είναι αμοιβαίο. Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει το ήθος και τον χαρακτήρα των ανθρώπων".

Για τον Πρίντεζη και τον χαμό του πατέρα του:"Είμαστε δίπλα του. Εγώ είχα περάσει κάτι αντίστοιχο στα 15 -16 μου. Έχουμε περάσει πολλά με τον Γιώργο, έχουμε τρομερή συνεργασία εντός και εκτός γηπέδου, μας συνδέει εκτίμηση και μια φιλία που θα μείνει και μετά το μπάσκετ. Είναι ο άνθρωπός μου μέσα στο γήπεδο. Βρισκόμαστε με κλειστά τα μάτια".

Για τον πρώτο τελικό:"Το σουτ του Κώστα προήλθε από δικό μου λάθος. Εγώ έπρεπε να πάω να πάρω την μπάλα από τον Κώστα και να φτιάξω μια καλή επίθεση. Του το είπα αυτό και του είχα πει ότι θα προσπαθήσω να επανορθώσω γιατί τον έφερα σε δύσκολη θέση. Παγιδεύθηκε από δικό μου λάθος. Έχω μάθει να παίρνω την ευθύνη".

Για τον παίκτη-αδυναμία του από τους μικρούς του Ολυμπιακού:"Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον. Με τον Γιώργο, τον Ιωάννη, τον Κώστα, τον Βαγγέλη. Τον Γιάννη, τον Μιχάλη. Ακόμη και με τα παιδιά που έφυγαν, τον Καββαδά, είμαστε μια οικογένεια. Ο Ιωάννης είναι στον σωστό δρόμο. Είναι πολύ ώριμος και υπερταλαντούχος. Έχει σωστή οικογένεια και είναι στο σωστό δρόμο".

Για τις παρατηρήσεις που έκανε στο ΟΑΚΑ:"Είναι αυθόρμητες κινήσεις. Πάντα με αγάπη και σεβασμό προς τους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ έστω με μια κουβέντα μου να βοηθήσω στους συμπαίκτες μου".

"ΑΞΙΖΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ"

Για τους Αγγελόπουλους:"Θα χάριζα από ένα σουτ στους Αγγελόπουλους γιατί το αξίζουν. Έχουν δώσει τα πάντα και τη ζωή τους γι'αυτή την ομάδα. Είναι η αγάπη τους, η καψούρα τους. Σε δύσκολους καιρούς μπαίνουν μπροστά για να είναι ο Ολυμπιακός ψηλά και για να είναι και το άθλημα ψηλά. Άξιζαν ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Εύχομαι και στη συνέχεια να έχουν το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι για την ομάδα για να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες".

Για τους τελικούς:"Ήταν εκπληκτική σειρά τελικών. Όσο βλέπω και παίζω μπάσκετ δεν έχω δει ξανά τόσο σασπένς σε ολόκληρη τη σειρά. Ήταν διαφήμιση για το ελληνικό μπάσκετ. Μεγάλα σουτ, ανατροπές, παρατάσεις, break, πολλές αλλαγές τακτικής. Φοβερή σειρά που θα μείνει σε όλους μας χαραγμένη για πολλά χρόνια".

Για τον Σφαιρόπουλο:"Υπάρχει σχέση σεβασμού και εκτίμησης. Θα μου πει το λάθος μου και θα προσπαθήσει να με κάνει καλύτερο. Ποτέ δεν θα φερθεί διαφορετικά σε εμένα ή στον Βαγγέλη ή στον Κώστα ή στους Μουράτο και Τολιόπουλο. Είναι σπουδαίο για έναν προπονητή να κερδίσει τον σεβασμό των παικτών του".

Για το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής:"Θα ήθελα να μείνω στον χώρο. Αυτό κάνω όλη μου τη ζωή, αυτό ξέρω καλά. Είναι ωραίο να περνάς τις γνώσεις σου και στις νέες γενιές. Αυτή τη στιγμή δεν μου περνάει καν από το μυαλό. Όσο μπορώ θα παίζω".

Για την υποδοχή στο ΣΕΦ: "Πρωτόγνωρη κατάσταση. Και στα ευρωπαϊκά που πήραμε δεν υπήρχε τόσος κόσμος. Ο κόσμος εκτίμησε την προσπάθειά μας και τον αγώνα που δώσαμε".

"ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ"

Για τον Ολυμπιακό και τη μεταγραφή του εκεί: "Ήταν γραφτό να πάω στον Ολυμπιακό. Ήθελε κάποιον να φτιαχτεί αυτή η ομάδα. Ταίριαζε στον χαρακτήρα μου και σε αυτό που ήθελα σαν άνθρωπος. Υπάρχει τρομερό δέσιμο ανάμεσα σε εμένα, τη διοίκηση και τον κόσμο. Είναι τεράστια η δύναμη που μου δίνει ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρώτος τότε. Προσπαθούσε να είναι πρώτος. Ήταν κάτι που μου έδωσε κίνητρο. Ήταν το σωστό timing. Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει να "χτίζει" τον δικό του μύθο από το 2012. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Με κάνουν πολύ υπερήφανο και δικαιωμένο".

Για το αν έχει απωθημένο με το NBA:"Όχι ιδιαίτερα. Εφόσον ο Θεός ήθελε να γίνει έτσι. Θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά αλλά δεν λέω όχι σε όλα αυτά που ακολούθησαν".

Για το μέλλον του: "Είναι θέμα της διοίκησης. Περιμένω να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί και να με καλέσουν για να συζητήσουμε"

Για το αν θα κάνει άλλα παιδιά για να πάρει Ευρωλίγκα:"Να πάρω Ευρωλίγκα ναι. Να κάνω άλλο παιδί όχι. Επιθυμία μου είναι αυτή η Ευρωλίγκα να είναι με τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το γέλιο του Σπανούλη για το τρίποντο που έκρινε τον τελικό
Η συγκλονιστική αφήγηση της Marca για τον ελληνικό τελικό
Το τρίποντο του Σπανούλη που "σκότωσε" ξανά τον Παναθηναϊκό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK