Οι τρεις σέντερ και το στοίχημα με Γιανγκ!

Θέμα σέντερ, όπως πέρσι, προκύπτει ξανά για τον Ολυμπιακό. Αν κι αυτή τη φορά ο χρόνος εκτιμάται ότι θα είναι αρωγός της προσπάθειας των "ερυθρολεύκων".

Οι τρεις σέντερ και το στοίχημα με Γιανγκ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ας μην ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θυσίασε τρεις θέσεις ξένων (Γιανγκ, Χάντερ, Μιλουτίνοφ) για τον σέντερ χωρίς κανείς τους να κατεβαίνει στο "4" και η ομάδα είχε με αφετηρία τον σοβαρό τραυματισμό του Γιανγκ, μεγάλο πρόβλημα όλη την σεζόν.

Φέτος ο Χάντερ προτίμησε την Ρεάλ, στην θέση του ο Ολυμπιακός πήρε ένα εξελίξιμο ρολίστα τον δυναμικό Καναδό Μπιρτς και κράτησε τους άλλους δύο. Ποντάροντας στην εξέλιξη του ταλαντούχου και επιλογή των Σαν Αντόνιο Σπερς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά βασικά στην επιστροφή στη δράση του Πάτρικ Γιανγκ που θεωρείται αν και μικρός ακόμα και σχετικά άπειρος, από τους καλύτερους νέους σέντερ της Ευρώπης.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τα πρώτα φιλικά, τα πρώτα σοβαρά φιλικά, έδειξαν πρόβλημα. Και στο παιχνίδι με την Εφές ο Ολυμπιακός είχε χάσει 10 αμυντικά ριμπάουντς στο ημίχρονο και είχε γενικά πρόβλημα στον σέντερ σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα, μάλιστα, το καλύτερο διαστημά του να το έχει με τον Αγραβάνη στην θέση αυτή!Τον νεαρό Έλληνα διεθνή που παίζει στο "4" αλλά λόγω δυναμισμού είχε χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και πέρσι στο 5αρι. Τι συμβαίνει, λοιπόν, με τον σέντερ φέτος στον Ολυμπιακό;

Ο Μπιρτς έδειξε αδυναμίες, αλλά θέλει χρόνο, καθώς είναι ένας 24χρονος παίκτης που πρώτη φορά μπαίνει σε κλαμπ με τις απαιτήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας. Έδειξε, όμως, και πολλά θετικά σημεία όπως στα κοψίματα και τη δυναμική του άμυνα.Σε ένα-δύο μήνες λογικά θα έχει μάθει πλήρως τον ρόλο του και θα έχει μπει στους αυτοματισμούς με τα γκαρντ.

Ο Μιλουτίνοφ είναι ερωτηματικό καθώς ξεκίνησε και με τον Αστέρα, αλλά δείχνει πάλι τις ίδιες αδυναμίες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι έτοιμος για θέση βασικού, αφού παραμένει στάσιμος και πολλές φορές είναι ένα "κλικ" πίσω από την λειτουργία της ομάδας.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Συνεπώς το πιο μεγάλο στοίχημα είναι ο Γιανγκ. Που, όμως, κι αυτός στην ουσία πέρσι δεν πρόλαβε και πολλά πράγματα. Θέλει κι αυτός χρόνο για να μπει στις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας, καθώς έχει προϋπηρεσία μόλις ένα χρόνο στην Γαλατά επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Προς το παρόν ο Γιανγκ δείχνει μετά από 10 μήνες απραξίας, φοβισμένος και δεν πατάει, προφανώς για ψυχολογικούς λόγους, καλά το πόδι του. Λογικά με την πάροδο του χρόνου θα βρει τα πατήματά του.Μέχρι, όμως, να συμβούν όλα αυτά, ο Ολυμπιακός έχει τρεις ξένους (!) στην ίδια θέση (σέντερ) και παρόλα αυτά έχει προβληματισμούς. Ενόψει μιας Ευρωλίγκας που οι απαιτήσεις με το νέο σύστημα θα είναι μεγάλες από τις 11 Οκτώβρη!

Κατ' επέκταση θα βλέπουμε μάλλον και τον Αγραβάνη στην θέση αυτή, με τον Σφαιρόπουλο να περιμένει τον Γιανγκ να βρει ρυθμό, τον Μπιρτς να εγκλιματιστεί και τον Μιλουτίνοφ επιτέλους να βελτιωθεί, ειδάλλως θα έχουμε ίσως και αλλαγή μέσα στην σεζόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK