Δεν "φτάνει" μόνο η ατυχία...

Ανευ προηγουμένου αυτό που συμβαίνει ειδικά φέτος με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό. Το... πέπλο μυστηρίου, οι διαφορετικές αρχικές εκτιμήσεις και η απώλεια έως τώρα 54 αγώνων σε Α1 και Ευρωλίγκα για εννέα ερυθρόλευκους με την καταμέτρηση να συνεχίζεται. Αναλύει ο Γιάννης Ψαράκης

Δεν "φτάνει" μόνο η ατυχία...
agravanis EUROKINISSI

Τρεις μήνες αγωνιστικής δράσης έχουν συμπληρωθεί στη σεζόν και στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους. Σε σημείο ο κόσμος της ομάδας να ψάχνει αλλά να μη βρίσκει απαντήσεις σε αυτό τον ορυμαγδό τραυματισμών παικτών με αποκορύφωμα τον τελευταίο του Δημήτρη Αγραβάνη ο οποίος ξεκίνησε με… θλάση και κατέληξε να έχει πρόβλημα στον χιαστό (ρήξη) και θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Αυτό που συμβαίνει φέτος με τους ερυθρόλευκους ίσως να μην έχει προηγούμενο όσον αφορά στη συχνότητα και την… ποικιλία των τραυματισμών. Σίγουρα είναι και ατυχία, όμως δεν μπορεί να φταίει μόνο το ότι η… Θεά τύχη έχει γυρίσει την πλάτη.

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο ειδικά την τελευταία 6ετία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών, σχεδόν κάθε μα κάθε χρόνο χάνει παίκτη έως το τέλος της σεζόν ή για πολλούς μήνες (φέτος θύματα ον Τιλί και πλέον και ο Αγραβάνης) αλλά φέτος, μέσα σε τρεις μήνες έχει χαθεί η… μπάλα.

Συνολικά εννέα παίκτες των ερυθρόλευκων έχουν αντιμετωπίσει ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, σοβαρούς ή λιγότερο σοβαρούς για τους οποίους συνήθως υπάρχει ένα… πέπλο μυστηρίου. Και αυτό γιατί άλλη είναι η αρχική εκτίμηση ή τουλάχιστον αυτό που δίνεται στη δημοσιότητα και άλλος τραυματισμός προκύπτει όπως στην περίπτωση και του Σπανούλη αλλά και του Αγραβάνη.

Οι εννέα αυτοί παίκτες (από τους 14 που έχει το ερυθρόλευκο ρόστερ…) έχουν έως τώρα χάσει συνολικά 52 συμμετοχές σε αγώνες της Α1 και της Ευρωλίγκα. 24 αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1 (7 ο Τιλί, 6 ο Σπαβνούλης, 3 ο Μάντζαρης κ.ο.κ.) και 28 στην Ευρωλίγκα, αριθμός που θα… διπλασιαστεί τους επόμενους μήνες με τη συνεχιζόμενη απουσία Τιλί, τον τραυματισμό του Αγραβάνη που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Για όσους αναρωτιούνται πόσους αγώνες, αντίστοιχα, έχουν χάσει οι παίκτες του «αιώνιου» αντίπαλου Παναθηναϊκού έως σήμερα λόγω τραυματισμών η απάντηση είναι απλή και εύκολη: Μηδέν (0). Ακόμη και ο Λεκαβίτσιους που χτύπησε στην προετοιμασία της Λιθουανίας πρόλαβε την πρεμιέρα της Ευρωλίγκα ενώ στην Α1 δεν είχε δηλωθεί (στη θέση του έπαιζε ο Γκάμπριελ) μέχρι να επιστρέψει στη δράση άρα δεν έχει χάσει ούτε αυτός ματς όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Σημειώστε, επίσης, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μαζί με τη Μακάμπι η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες (εννέα τον αριθμό) που μετράνε 11/11 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα μέχρι την 11η αγωνιστική, πίσω από τη Ζαλγκίρις που είχε 10 παίκτες με 11/11 συμμετοχές.

Δεν "φτάνει" μόνο η ατυχία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK