Η αλήθεια του Ίβκοβιτς για τον Ολυμπιακό

Πολλά τα ερωτηματικά πίσω από το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς το καλοκαίρι του 2012. Ο Σέρβος κόουτς θέλησε να εξηγήσει τι συνέβη.

Η αλήθεια του Ίβκοβιτς για τον Ολυμπιακό

Γιατί μετά το θρίαμβο στην Κωνσταντινούπολη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό; Τι μεσολάβησε; Ποια η κουβέντα που είχε κάνει με τους αδερφούς Αγγελόπουλους;

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ "Sports DOC" και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Ιωάννου ο "Σοφός" του ευρωπαϊκού μπάσκετ παρουσίασε τη δική του εκδοχή για το "διαζύγιο" με τους Πειραιώτες λίγο μετά την κατάκτηση Ευρωπαϊκού Τίτλου και Πρωταθλήματος.

Ανέφερε αναλυτικά: " Ο λόγος που έφυγα από τον Ολυμπιακό το 2012 ήταν ο εξής. Τότε υπήρχε μία φιλοσοφία, όσο απλήρωτοι παίκτες και προπονητές είναι, τόσο καλύτερα παίζουν. Δεν συμφωνώ. Το καλοκαίρι του 2012, μετά τα πρωταθλήματα, πάω στο μίτινγκ για να μιλήσουμε για την επόμενη χρονιά. Μου είπαν οι Αγγελόπουλοι για ένα μπάτζετ κοντά στα 7.000.00 ευρώ. Μου είπαν σε θέλουμε και για την νέα χρονιά, συνεχίζουμε, αλλά θα κόψουμε το μπάτζετ γιατί έχουμε κάποια προβλήματα. Θα κόψουμε από τους παίκτες 20% και από το προπονητικό τιμ 1.000.000 ευρώ! Μου είπαν, αυτό θα το κόψεις κυρίως από τους συνεργάτες σου. Τους λέω τι να κόψω από τους συνεργάτες; Αυτοί έπαιρναν ελάχιστα χρήματα. Δεν μου άρεσαν αυτά που άκουσα και τότε τους είπα τα εξής: "παιδιά, είμαι λίγο κουρασμένος, εγώ σταματώ την προπονητική. Έχω και την εθνική Σερβίας, θα συγκεντρωθώ εκεί, δεν πειράζει, ας το αφήσουμε".

Μα μου είπαν να κόψουν το 20% στο μπάτζετ όσον αφορά τους παίκτες και αμέσως μετά μου λένε θα κόψουμε 1.000.000 από το προπονητικό-τιμ. Γινόταν όλο αυτό να το δεχτώ; Δεν έκανα αυτή την δουλειά για τα χρήματα, δεν με ενδιέφεραν, αλλά η πρόταση τους δεν μου άρεσε καθόλου. Έβγαλαν μετ'α μία ανακοίνωση, αλλά έτσι όπως βγήκε κανένας δεν κατάλαβε τους λόγους που έφυγα.

Μετά θυμάμαι με πήρε στο τηλέφωνο ο Σπανούλης και μου λέει 'κόουτς γιατί μας αφήνεις, γιατί φεύγεις, τι έγινε;' Του εξήγησα τι έγινε και κατάλαβε. Θυμάμαι τον Πρίντεζη μου είπε κάποτε, με τον οποίο είμαστε φίλοι, κόουτς εμείς παίξαμε παλιά για τα λεφτά, τώρα παίζουμε για να μάθουμε το μπάσκετ.

Κοίτα να δεις, αυτό που δεν κατάλαβε ο κόσμος, είναι πως εγώ με την αποχώρηση μου ουσιαστικά βοήθησα τον Ολυμπιακό. Γιατί με το που έφυγα ο Ολυμπιακός δεν έκανε μεγάλη μείωση στο μπάτζετ και κράτησε χρήματα για τους παίκτες. Θα σου πω και κάτι ακόμη. Είμαι σίγουρος πως τότε υπήρχε μία κοινή συμφωνία, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ήταν συνεννοημένοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να αφήνουν απλήρωτους τους παίκτες για τουλάχιστον τρεις μήνες. Ήταν κάτι που γινόταν συχνά, γιατί έτσι νόμιζαν πως οι παίκτες θα απέδιδαν καλύτερα. Δεν είναι όμως έτσι. Τέλος πάντων, εγώ τον Ολυμπιακό τον έχω στην καρδιά μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK