Η λίστα με τους γκαρντ: Ποιοι περνούν και ποιοι κόβονται

Μια 10άδα παικτών που κυκλοφορούν εκεί έξω και... περιμένουν την απόφαση του Ολυμπιακού για τη θέση του Ντάνιελ Χάκετ. Το... βιογραφικό τους και γιατί κάνουν ή όχι στην ομάδα του Σφαιρόπουλου.

Η λίστα με τους γκαρντ: Ποιοι περνούν και ποιοι κόβονται

Αφότου ο Ολυμπιακός ενημέρωσε την... πιάτσα των μάνατζερ ότι ψάχνει για περιφερειακό, απόρροια του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη ο άτυχος της υπόθιεσης Ντάνιελ Χάκετ, άρχισε ο... πυροβολισμός ονομάτων. Εκπρόσωποι παικτών ξεκίνησαν να προτείνουν τους "πελάτες" τους με την προοπτική να τους βρουν ένα καλό συμβόλαιο σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα που α) είναι συνεπής, β) έχει στόχους, γ) εξελίσσει και δ) ανοίγει δρόμους για καλύτερο μέλλον.

Μόνο που ο παίκτης που αναζητάει ο Ολυμπιακός έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές. Γράψαμε ήδη γι' αυτές από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα Χάκετ. Η αναζήτηση (που θα ενταθεί μετά το ματς με τη Ζαλγκίρις) αφορά team-player γκαρντ, ο οποίος θα είναι ψηλός για τη θέση, θα μπορεί να λειτουργήσει ως κομμάτι του υπόλοιπου συνόλου, θα βάζει το κορμί του στην άμυνα, θα επιτίθεται προς το καλάθι και δεν θα καταναλώνει πολύ χρόνο με την μπάλα στα χέρια. Ό,τι ήταν ο Χάκετ δηλαδή προκειμένου να "κουμπώσει" στο υπόλοιπο σύνολο και να μην χρειαστεί να υπάρξει αναδιανομή ρόλων.

Ας εξετάσουμε, απ' όσων τα ονόματα έχουν ήδη γραφεί, ποιοι και γιατί θα μπορούσαν ή όχι να έρθουν στον Ολυμπιακό.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΦΑΡΜΑΡ (1μ88)

Καθαρός άσος με το πλεονέκτημα της εμπειρίας από Ευρωλίγκα. Άρχισε τη σεζόν στους Κινγκς (συμπαίκτης Κουφού-Παπαγιάννη) και πριν από ένα μήνα έμεινε ελεύθερος. Οργανώνει, πασάρει, σουτάρει - όλα αυτά με ευχέρεια μετά από πικ εν ρολ καταστάσεις. Δεν σκίζεται όμως στην άμυνα, εκτός κι αν αλλάξει την προσέγγισή του. Επίσης έχει "βαρύ" κασέ (πάνω από 200χιλ.)

ΓΚΑΡΙ ΝΙΛ (1μ93)

Παίκτης για τρία χρόνια στο ροτέισον των Σπερς, με ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ 29 πόντους και μ.ο τους 9.9 σε έξι σεζόν, θα ήταν κελεπούρι. Έχει μάθει να παίζει άμυνα και έχει παραστάσεις από την Ευρώπη. Μόνο που είναι περισσότερο 2άρι παρά άσος.

ΤΖΑΣΤΙΝ ΝΤΕΝΤΜΟΝ (1μ83)

Κοντός για τα δεδομένα του παίκτη που θέλει ο Ολυμπιακός και προς το παρόν με συμβόλαιο (Γαλατάσαραϊ). Δεν φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον, αφού δεν καλύπτει τα "θέλω" των "ερυθρόλευκων".

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ (1μ91)

Θα ήταν ο κοντός που ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε με κλειστά μάτια. Ψηλό 1-2, ομαδικός και με σκληράδα. Μόνο που πληροφορίες από τις ΗΠΑ αναφέρουν πως έχει αφήσει τον εαυτό του. Δεν είναι δηλαδή έτοιμος να μπει σε πλήρεις ρυθμούς, θα χρειαστεί χρόνο για να χάσει κιλά και ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Θα ερχόταν τρέχοντας, ίσα που θα πλήρωνε κιόλας για να επιστρέψει σ' ένα γνώριμο περιβάλλον.

ΓΚΡΕΙΒΙΣ ΒΑΣΚΕΣ (1μ98)

Ίσως ο πιο ποιοτικός απ' όσους κυκλοφορούν εκεί έξω και ίσως ο πιο ακριβός. Με σωματοδομή παρόμοια με του Χάκετ, περισσότερο οργανωτής για να ταιριάξει σε διάφορα σχήματα, και σε καλή κατάσταση, αφού μέχρι πριν από ένα μήνα ανήκε στους Μπρούκλιν Νετς (πέρυσι συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς). Έχει μονάχα ένα μείον, την απουσία εμπειριών από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αφού από το 2010 και το Νο28 στο ντραφτ έβρισκε πάντα δουλειά σε ομάδες δεύτερης ταχύτητας του ΝΒΑ.

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΣΤΟΟΥΝ (1μ98)

Πρώην παίκτης του Γιούρι Ζντοβτς στην τουρκική Γκαζιαντέπ, έχει περάσει και από την ιταλική Βενέτσια. Ψηλός γκαρντ με έφεση στην άμυνα (καλός κλέφτης) που θα ταίριαζε στον Ολυμπιακό, αν είχε καλύτερη πάσα. Προσιτή οικονομικά περίπτωση.

ΝΤΑΡΙΟΥΣ ΜΟΡΙΣ (1μ93)

Το Νο41 στο ντραφτ του 2011 δεν στέριωσε στο ΝΒΑ, περνώντας από πέντε διαφορετικές ομάδες. Ψηλός άσος και ομαδικός, με χαμηλό ποσοστό στις βολές.

ΚΕΪΛΙΝ ΛΟΥΚΑΣ (1μ85)

Παλιός γνώριμος στο λιμάνι, τον είχε επιλέξει ο Ίβκοβιτς το καλοκαίρι του 2011, αλλά έφυγε νύχτα για να έρθει ο Λο. Με καλές χρονιές στην Τουρκία, αλλά περισσότερο παίκτης που παίζει... επίθεση. Επίσης κόβεται λόγω ύψους.

ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ (1μ88)

Στα 32 του ήταν στο ΝΒΑ, αλλά τον άφησαν προ δέκα ημερών οι Ρόκετς. Ηγέτης και σκόρερ ολκής. Άλλος όμως παίκτης απ' αυτόν που ψάχνουν στον Ολυμπιακό. Λένε πως οι καλοί παντού χωρούν, αλλά μοιάζει με περίπτωση που θα χαλάσει τη χημεία του συνόλου. Εξαιρετικά απίθανο ν' απασχολήσει σοβαρά.

ΝΤΟΝΙ ΜΑΚΓΚΡΑΘ (1μ93)

Θ' αποτελέσει έκπληξη, αν ο Ολυμπιακός ασχοληθεί με τον απόφοιτο του Πρόβιντενς που έχει περάσει από Αιγάλεω, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του, αφού δεν θα προκαλέσει πρόβλημα και θα συμβιβαστεί με οποιονδήποτε ρόλο, και φυσικά το κασέ του. Λόγω αυτών έφτασε μέχρι και την Εφές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK