Ήττα για τον προβληματικό στην άμυνα Ολυμπιακό

Τη δεύτερη θέση στο τουρνουά του Ηρακλείου πήρε ο Ολυμπιακού αφού ηττήθηκε με 86-79 από την Ανατολού Εφές στα Δύο Αοράκια. Πολλά τα αμυντικά προβλήματα των "ερυθρόλευκων", ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν και δέχθηκαν 50 πόντους. Περιγράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Ήττα για τον προβληματικό στην άμυνα Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μια ομάδα με κορμό και βάσεις από την περυσινή σεζόν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται δουλειά. Και ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχει νέα πρόσωπα κομβικά όπως ο Γιανγκ που έχασε πέρσι τη σεζόν, τον Γκριν και μερικούς ακόμα.

Μετά τον ματς με τον Αστέρα και την άνετη νίκη με 86-74 στην πρεμιέρα του τουρνουά στο Ηράκλειο, απέναντι στη δυνατή και ανανεωμένη (όχι πανάκριβη πάντως και με Περάσοβιτς πλέον στον πάγκο) Εφές έβγαλε αδυναμίες.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν δίκαια με από την τουρκική ομάδα, αλλά το χειρότερο είναι ότι με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στην 4η περίοδο, είχαν πολλά προβλήματα βασικά στην άμυνα. Μέχρι πρότινος και ειδικά και πέρσι ξέραμε ότι το μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού είναι η άμυνα. Όμως και πέρσι είχε πολλά προβλήματα στον τομέα αυτό και εφέτος ξεκινά με ίδιους προβληματισμούς. Καθώς και με τον Αστέρα δέχθηκε 74π και άλλους τόσους δέχθηκε στα πρώτα 30' από την Εφές.

Συνεπώς αν και υπήρχε ανησυχία για την επίθεση μιας και μεγαλώνει και ο Σπανούλης δεν είχε ανάλογα στηρίγματα, πλέον το πρόβλημα που πρέπει να διορθώσουν οι "ερυθρόλευκοι" είναι η άμυνα που δεν έχει τους σφυγμούς που ξέραμε μέχρι την αρχή της σεζόν πέρσι. Μαζί και η περιφερειακή ατομική άμυνα. Ο Ερτέλ έκανε όργια καθώς ο Μάντζαρης χρεώθηκε γρήγορα με 3 και 4 φάουλ.

Ακόμα υπάρχει πρόβλημα στο σέντερ και ας έχει τρεις εκεί ξένους! Τουλάχιστον υπάρχει χρόνος να δέσει. Ο Γιανγκ είναι με 10 μήνες αποχή από τραυματισμό είναι λογικό να φοβάται να πατήσει καλά και ψάχνεται αφού ήταν και άπειρος σχετικά. Ο Μπιρτς είναι ρολίστας και ο Μιλουτίνοφ ακόμα δεν έχει πάρει την ευκαιρία από τα μαλλιά... Και έτσι το καλύτερο διάστημα ο Ολυμπιακός το είχε στην 4η περίοδο με τον Αγραβάνη στο σέντερ!

Παράλληλα, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ με την Εφές στο πρώτο μέρος να έχει 10 επιθετικά! Αρετές υπάρχουν, αδυναμίες επίσης, χρόνος επίσης για δουλειά και συγχρονισμό για να μπουν οι νέοι παίκτες στην εξίσωση. Καθώς ο Γκριν για παράδειγμα ψαχνόταν σήμερα και είχε και κακές άμυνες ενώ ήταν επιρρεπής και στο λάθος, τη στιγμή που η Εφές θύμισε Λαμποράλ από πέρσι με πίεση σε όλο το γήπεδο με παγίδες και ανοιχτό παιχνίδι στο τρανζίσιον και πολλά σουτ(στιλ Περάσοβιτς δηλ).

ΦΙΛΜ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο Ηράκλειο μπροστά σε 3500 φίλους του μπάσκετ (οι φανατικοί του προτίμησαν μάλλον την τηλεόραση και το ποδοσφαιρικό ματς στην Λάρισα) με Σπανούλη, Μάντζαρη, Πρίντεζη,Παπανικολάου και Μπιρτς και μπήκε πολύ άσχημα.

Οι Τούρκοι πέρασαν με 10-2, 17-7, 23-12, 35-18, 41-24 καθώς η Ελληνική ομάδα είχε τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα, κάνοντας πολλά λάθη (10 στο ημίχρονο) και έτρωγε αιφνιδιασμούς συνέχεια. Με 2/11 τρίποντα δε και 10 χαμένα αμυντικά ριμπάουντς πάλι καλά που ήταν στο -17 στο ημίχρονο! Στην συνέχεια μείωσε κάπως σε 54-45, αλλά η Εφές πήγε και στους 22π με όργια του Ερτέλ!

Στο τέλος της 3ης περιόδου ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την άμυνά του και με τον Αγραβάνη στο σέντερ άλλαξε τη ροή.

Για 4 λεπτά άφησε στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου την Εφές άποντη και μπήκε στο ματς με το 74-65. Δεν μπόρεσε όμως το... θαύμα, αφού οι Τούρκοι έκαναν το 82-69, Σπανούλης και Λοτζέσκι με τρίποντα μείωσαν, αλλά δεν απείλησαν με ανατροπή και έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον γλυκό (δέχθηκε μόλις 12π στην 4η περίοδο) για την Ελληνική ομάδα με τα πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 24-18,50-33,74-58,86-79

Ολυμπιακός: Γκριν 12(1τρ, 3ασ), Μπιρτς 8(6ρ), Γιανγκ, Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 12(2τρ, 6ασ), Αγραβάνης 4(2κοψ), Μιλουτίνοφ 8(3ρ), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 7(3ασ), Μάντζαρης 5(1τρ), Χάκετ 3, Λοτζέσκι 14(4/6τρ), Αθηναίου

Εφές: Τόμας 14(3ασ), Χάνικατ 9, Μπαλμπάι 1, Μπράουν 13(6ρ, 2κλ), Οσμάν 5(6ρ, 2κλ), Κότον 8, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 11 (5ρ, 4ασ), Όμιτς 2, Ερτέλ 15 (6ασ), Ντάνστον 6 (8ρ, 2κλ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK