Πληρώνει το κόστος της ασφάλισης ο Ολυμπιακός

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 την ακόλουθη επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε απάντηση της επιστολής που είχε στείλει η ΕΟΚ λίγες ώρες νωρίτερα.

Πληρώνει το κόστος της ασφάλισης ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Την Τρίτη η ερυθρόλευκη ΚΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή της, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά:

"Κύριοι,

Με το αδιανόητο «τελεσίγραφο» που περιέχεται στην από 23.06.2014 επιστολή σας, είναι εμφανές ότι προσπαθείτε να λήξετε εκβιαστικά και σε τρεις μόλις ώρες, ένα ζήτημα που υφίσταται εδώ και τρία χρόνια! Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι τουλάχιστον κακόπιστες και μη αποδεκτές από την ομάδα μας.

Όπως, μάλιστα, προκύπτει σαφώς και από τη μεταξύ μας αλληλογραφία, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός ουδέποτε απαγόρευσε τη συμμετοχή των αθλητών μας στην Εθνική Νέων Ανδρών, αλλά ζήτησε από εσάς να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να μας παράσχετε επιτέλους τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των διεθνών αθλητών μας.

Η Ομοσπονδία, από την πρώτη κιόλας στιγμή της ήδη μακράς και ατελέσφορης επικοινωνίας μας, επέλεξε την τακτική της ασάφειας και των παλινωδιών επί του ουσιώδους ζητήματος της ασφάλισης των παικτών. Νομίζουμε ότι αυτό έγινε φανερό σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη των επιστολών και ανακοινώσεων που δημοσιοποιήθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με την από 21 Μαΐου 2014 επιστολή σας και σε απάντηση του από 20 Μαΐου 2014 δήθεν «προκλητικού» και «απειλητικού» εγγράφου μας, δηλώσατε ψευδώς ότι «η FIBA ασφαλίζει πλήρως τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές των Εθνικών Ομάδων». Τούτο, μάλιστα, προέκυψε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη των εξειδικευμένων συμβούλων της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός στα γραφεία σας, όπου αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι αθλητές που συμμετέχουν στα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα δεν ασφαλίζονται για το σύνολο των εγγυημένων απολαβών τους.

Παρόλα αυτά, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, επιθυμώντας την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί χωρίς καμία απολύτως ευθύνη μας, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός είναι διατεθειμένη να καλύψει το πρόσθετο ασφαλιστικό κόστος για την προστασία των τριών παικτών μας που κλήθηκαν στην Εθνική Νέων Ανδρών, προκειμένου να ενθαρρύνουμε την ένταξή τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Για τον σκοπό αυτό, ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε εγγράφως μέχρι αύριο, 24 Ιουνίου 2014 και ώρα 12.00 μ.μ., το σχετικό κόστος για την πλήρη κάλυψη των εν λόγω παικτών της ομάδας μας. Το κόστος αυτό, μόλις προσδιορισθεί από μέρους σας, πρόκειται να καταβληθεί από την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός στην Ομοσπονδία υπό τη μορφή χορηγίας, εφόσον αυτή γίνει αποδεκτή εκ μέρους σας.

Προς αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη χορηγία προσφέρεται κατ’ εξαίρεση για τους αθλητές της ομάδας μας που κλήθηκαν στην Εθνική Νέων Ανδρών και όχι για όσους τυχόν κληθούν να συμμετάσχουν στην προετοιμασία και αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014.

Για την Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός

Γιώργος Σκινδήλιας

Αντιπρόεδρος".

Η επιστολή της ΕΟΚ

Η επιστολή της ΕΟΚ που είχε προηγηθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Κύριε Πρόεδρε,

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σας επισημαίνει για μια ακόμα φορά την μη ένταξη των καλαθοσφαιριστών της ομάδας της Κ.Α.Ε. Δημήτρη Αγραβάνη, Ιωάννη Παπαπέτρου και Ανδρέα Χριστοδούλου στην Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών όπως εγγράφως είχα προσκληθεί από την Ομοσπονδία.

Η Ε.Ο.Κ. σας γνωστοποιεί ότι ως οι άνω καλαθοσφαιριστές υποχρεούνται να προσέλθουν στην Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών, μέχρι σήμερα Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 18.00 ή να επικοινωνήσουν με τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας κ. Κώστα Μίσσα.

Σε αντίθετη περίπτωση η Ε.Ο.Κ. έχει υποχρέωση να εφαρμόσει τα όσα ορίζονται τόσο στον Αθλητικό Νόμο όσο και στον κατ’ εξουσιοδότηση αυτού καταρτισθέντα Εσωτερικό Κανονισμό της Ομοσπονδίας (Τμήμα Εθνικών Ομάδων).

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ".

Το χρονικό της κόντρας ΕΟΚ - Ολυμπιακού

Επιστολή και προειδοποίηση από τον Ολυμπιακό στην ΕΟΚ

ΕΟΚ σε Ολυμπιακό: "Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις"

"Πλήρης ασφάλιση ή τέλος η Εθνική!"

Επιμένει η ΚΑΕ Ολυμπιακός

"Πλήρης ασφάλιση ή τέλος η Εθνική!"

ΕΟΚ σε Ολυμπιακό: "Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις"

Νέα απάντηση ΕΟΚ σε Ολυμπιακό για την ασφάλιση των διεθνών

Αγγελόπουλοι: "Κανένας παίκτης στην Εθνική. Αρρωστος Παναθηναϊκός ο Βασιλακόπουλος"

Σχόλιο Τάσος Μαγουλάς: Όχι στην Eθνική; Καμία τιμωρία

Τι προβλέπεται για άρνηση κλήσης παίκτη στην Εθνική ομάδα

Χοντραίνει το παιχνίδι: Δεν πάνε στην Εθνική Νέων παίκτες του Ολυμπιακού

Ενημέρωση της ΕΟΚ για τα ασφαλιστήρια των παικτών

"Οι αθλητές μας είναι ανασφάλιστοι"

Στα άκρα οι σχέσεις Ολυμπιακού-Ομοσπονδίας

ΕΟΚ: "Η συμμετοχή είναι εθνική υποχρέωση, λυπηρό αλλά θα επιβληθούν ποινές"

Σχόλιο Σπύρος Καβαλιεράτος: Ο Ολυμπιακός, ο ΕΣΑΚΕ και η Εθνική

Δεν κάνει πίσω για τους διεθνείς ο Ολυμπιακός

Μεσολάβησε στην κόντρα ΕΟΚ-Ολυμπιακού ο Ανδριανός

News 24/7

24MEDIA NETWORK