Μάντζαρης: "Έχουμε κακομάθει, δεν ήρθε η καταστροφή"

Λίγες ώρες μετά από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Ευρωλίγκα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε τα αίτια αυτού.

Μάντζαρης: "Έχουμε κακομάθει, δεν ήρθε η καταστροφή"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια της φετινής Ευρωλίγκας, τονίζοντας ότι μετά από τόσες επιτυχίες στον θεσμό τα τελευταία χρόνια, δεν πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια παρά τα λάθη. "Δεν πρέπει να μας λυπάται κανείς", τόνισε και πρόσθεσε πως το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των πλέι οφ είναι το Μπασκόνια - Παναθηναϊκός. Τι είπε για τη συντριβή από Χίμκι και τις ήττες από Μπάμπεργκ, Ζαλγκίρις.

Η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αποκλεισμό

"Δεν πρέπει να μας λυπάται κανείς. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Στον Ολυμπιακό έχουμε κακομάθει τον τελευταίο καιρό να βρισκόμαστε στο βάθρο, σε τελικούς και Final Four. Σε επτά χρόνια, πέντε Final Four, τέσσερις τελικοί και δύο τίτλοι! Απλά φέτος... δεν μπορέσαμε! Σίγουρα, είμαστε στενοχωρημένοι. Έχουν γίνει πολλά λάθη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε".

Για τη δική του βελτίωση στους τελευταίους αγώνες

"Δεν έχει σημασία πώς παίζω εγώ. Το θέμα είναι τι κάνει η ομάδα. Μακάρι να ήμουν ο χειρότερος σε όλα τα ματς και να περνούσαμε στην επόμενη φάση. Αυτό εμένα θα με χαροποιούσε ιδιαιτέρως. Όμως, τι να κάνουμε; Κάναμε πολλά λάθη. Ξέρουμε τι έχει φταίξει και το θέμα είναι τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα".

Για το τι πήγε τόσο λάθος και οι Πειραιώτες έμειναν εκτός προημιτελικών, εάν έφταιγαν οι τραυματισμοί και τα πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ

"Όλα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο, αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Ο καθένας έχει κάνει τα προσωπικά του λάθη. Και ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί... ομαδικά! Τα έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω να τα διορθώσουμε... αλλά δεν γίνεται. Το θέμα είναι να τα διορθώσουμε από εδώ και πέρα να πάρουμε αρχικά το πλεονέκτημα νικώντας το Ρέθυμνο, την ερχόμενη Τετάρτη (13/04) στο ΣΕΦ και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, που είναι για εμάς ο σημαντικότερος στόχος".

Για το εάν φταίει η αμυντική... μετάλλαξη του Ολυμπιακού στο δεύτερο γύρο της φάσης των 16 της Ευρωλίγκας

"Δεν είμαι ο κατάλληλος να πω τι φταίει... Μας διάβασαν; Δεχθήκαμε πάρα πολλούς πόντους στη φάση των 16. Αυτό είναι αλήθεια... Το ξέρουν όλοι. Δεν ξέρω τι φταίει".

Για τη διαφορά απόδοσης στα εκτός έδρας ματς

"Τις άλλες σεζόν ήμασταν πιο σταθεροποιημένοι εκτός. Δυστυχώς, φέτος δεν κάναμε τις εμφανίσεις που θέλαμε. Εάν εξαιρέσεις δηλαδή δύο ματς εκτός... Εάν ξέραμε τι έφταιξε θα κοιτούσαμε να κερδίζαμε. Τώρα, δεν είναι ώρα να κοιτάμε πίσω. Τώρα, πρέπει να βελτιωθούμε για τους τελικούς".

Για το εάν πλήρωσαν τις κακές εμφανίσεις τους με Ζαλγκίρις Κάουνας και Μπάμπεργκ

"Σίγουρα, αυτό συζητάμε κάθε ημέρα. Εάν είχαμε πάρει αυτά τα δύο ματς... Ένα από τα δύο αυτά ματς, τώρα θα ήμασταν στους 8".

Για τη συντριβή από τη Χίμκι στη Μόσχα, σε ένα κομβικής σημασίας ματς

"Υπήρχε κούραση, δεν βγάλαμε την ενέργεια που θέλαμε. Η Χίμκι είναι ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, ειδικά στην έδρα της παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Αν και στο πρώτο δεκάλεπτο μείναμε στο ματς, από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά δεν τα καταφέραμε".

Για τη διπλή νίκη επί της Μπασκόνια, σε Βιτόρια και ΣΕΦ

"Η Μπασκόνια παρ’ όλο που ηττήθηκε από εμάς δύο φορές στο Top 16 έχει δείξει το καλύτερο πρόσωπο από τις άλλες ομάδες. Όταν νικάς μέσα στη Ρεάλ και μέσα στην Μπαρτσελόνα... και στην έδρα σου δεν χάνεις... Μόνο από εμάς έχει χάσει εντός, νομίζω, στη Βιτόρια... Έτσι έφθασε, λοιπόν, εκεί που έφθασε".

Για το εάν πιστεύει πως μπορεί να "σπάσει" η έδρα στο ζευγάρι Μπασκόνια-Παναθηναϊκός

"Πιστεύω πως είναι το πιο αμφίρροπο ζευγάρι από το τέσσερα. Η Μπασκόνια μπορεί να είναι ομάδα που έχει κάνει πολλές καλές εμφανίσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός ξέρει πώς να παίζει σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι πιο έμπειρος. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα σειρά. Σίγουρα, μπορεί να σπάσει η έδρα σε αυτή τη σειρά".

Για τη νέα Ευρωλίγκα, που θα έχει πλέον δεκαέξι ομάδες

"Θα δούμε ένα ακόμα πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Ανταγωνιστικό φουλ! Κάθε εβδομάδα θα παίζεις ντέρμπι με μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς. Θα υπάρχει βέβαια και μεγάλη κούραση, αλλά σίγουρα είναι θετικό. Ουσιαστικά, δεν θα υπάρχουν οι πρώτες φάσεις που στην ουσία δεν έχουν καμία σημασία. Βγήκαμε πρώτοι φέτος και τι κερδίσαμε; Παίξαμε στον πιο δύσκολο όμιλο που έχει υπάρξει ποτέ. Νομίζω πως θα είναι πιο αξιοκρατικό και απευθείας θα προκρίνεσαι στα πλέι οφ".

Για τα πλέι οφ που ακολουθούν

"Βελτιωθήκαμε λίγο από το προηγούμενο διάστημα. Όλοι το βλέπουν αυτό, αλλά δεν είναι αρκετό. Δεν κάναμε την εκτός έδρας νίκη που έπρεπε να κάνουμε στα ματς της Ευρωλίγκας που πέρασαν, αλλά πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Γύρισε και ο Ματ (σ.σ. Λοτζέσκι) τώρα. Θα δουλέψουμε αυτές τις ημέρες που δεν αγωνιζόμαστε λόγω των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι".

Για το εάν σκέφτεται ήδη τους τελικούς

"Είναι νωρίς να μιλάμε για τους τελικούς, αλλά σίγουρα πιστεύω στην ομάδα μου, πιστεύω στους συμπαίκτες μου. Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί κι έχουμε πολύ καλό κλίμα. Μπορεί να αποτύχαμε ως προς την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά δεν ήρθε η καταστροφή του κόσμου. Εάν τελειώσουμε κατακτώντας το πρωτάθλημα θα τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χρονιά".

Για τον μοναδικό τίτλο που έχει απομείνει φέτος

"Βρεθήκαμε προ θετικής εκπλήξεως στο αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα μπορούσα να πω. Εννέα χιλιάδες φίλαθλοι ήρθαν και μας χειροκρότησαν, αν και γνώριζαν πως η πρόκριση ήταν... χαμένη υπόθεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είδαμε τον κόσμο να μας εμψυχώνει παρά την ήττα στην τελευταία αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ και τον αποκλεισμό. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και για αυτό τον κόσμο υποσχόμαστε όλοι στην ομάδα να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να φέρουμε το τρόπαιο στην Α1 άλλη μία χρονιά εδώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK