"Να χαμογελάσουμε τον Μάιο"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας επίσημη Media Day του Ολυμπιακού που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ αναφέρθηκε στους στόχους του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν και ξεκαθάρισε πως θέλει η ομάδα του να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή.

"Να χαμογελάσουμε τον Μάιο"

"Θέλουμε να έχουμε όλη μια καλή χρονιά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε υγεία πάνω από όλα", υποστήριξε ο Έλληνας προπονητής και συμπλήρωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να είμαστε το Μάιο όλοι χαμογελαστοί".

Σε ερώτηση, για το αν τον διευκολύνει που ο Ολυμπιακός κράτησε τον βασικό του κορμό: "Αυτό με διευκολύνει αφάνταστα. Με την διοίκηση και τη σύμφωνη γνώμη τη δική μου, καταφέραμε να κρατήσουμε όλους τους παίκτες που θέλαμε στο ρόστερ μας.

Και ξέρετε ότι αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχουν συμβόλαια που πρέπει να ανανεωθούν και τα χρήματα που πρέπει να δώσεις είναι σε ορισμένες περιπτώσεις περισσότερα μια που μιλάμε για πρωταθλητές Ευρώπης".

Για την πορεία της προετοιμασίας είπε: "Είδατε ότι διαλέξαμε πολύ δύσκολα φιλικά να παίξουμε στην Ιταλία και γνωρίζετε και το πρόγραμμά μας. Δυνατά φιλικά θα έχουμε και στη Γερμανία.

Στόχος πέρα από το να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας και να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε είναι αυτά τα ματς να αναδείξουν τις αδυναμίες μας, ώστε να τις διορθώσουμε πιο εύκολα".

Παπανικολάου: "Έχω να πω τα καλύτερα για τον Στράτο"

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τη νέα χρονιά και ρωτήθηκε αν οι παίκτες έχουν άγχος: "Δεν υπάρχει άγχος από κανέναν παίκτη γιατί η ομάδα έχει μείνει ουσιαστικά ίδια και απλά κάναμε δύο προσθήκες. Πήραμε δύο παίκτες που είναι πάρα πολύ καλοί και μπήκαν αμέσως στο κλίμα της ομάδας.

Η χημεία δεν έχει αλλάξει, είναι ίδια και αυτό είναι πάρα πολύ βασικό για εμάς. Ίσα-ίσα έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για συνέχεια. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία και δείξαμε στα φιλικά παιχνίδια ότι είμαστε σε μεγαλύτερη ετοιμότητα σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Βέβαια, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε σε αυτό, αλλά να προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε καλύτεροι".

Για το αν υπάρχει αλλαγή στη φιλοσοφία της ομάδας, μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, υπογράμμισε: "Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα είναι κοντά στου Ίβκοβιτς. Του αρέσει το γρήγορο παιχνίδι και το τρέξιμο κάτι που είναι πολύ βασικό για εμάς, διότι είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει. Επίσης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην άμυνα. Δεν υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία της ομάδας. Ουσιαστικά η ομάδα παρέμεινε αυτούσια, έτσι όπως ήταν, και αυτό έχει να κάνει με τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του προπονητικού επιτελείου".

Όσον για τον Στράτο Περπέρογλου που πλέον φοράει τα κόκκινα, ο Παπανικολάου υπογράμμισε: "Τον γνωρίζω από το 2009 και από την πρώτη στιγμή έχω να πω τα καλύτερα για τον Στράτο, τόσο σαν παίκτη όσο και σαν χαρακτήρα.

Νιώθω τυχερός που βρισκόμαστε στην ίδια ομάδα γιατί όχι μόνο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει ψηλά, αλλά κάνει καλό και σε εμένα. Το να παίζεις αντίπαλος στην προπόνηση με ένα παίκτη που έχει φάει την Ευρωλίγκα με το κουτάλι με κάνει να ανεβαίνω και εγώ επίπεδο μαζί του".

Σπανούλης: "Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης ανέφερε από την πλευρά του: " Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Εμείς προχωράμε με την ίδια συνταγή, σκληρή δουλειά, σεμνότητα, καλή σχέση μεταξύ μας, και σωστή διαχείριση καλών και άσχημων αποτελεσμάτων".

Όσον αφορά τους στόχους των "ερυθρολεύκων" τόνισε: " Θέλουμε στήριξη. Σε καμία περίπτωση να μην θεωρήσουμε τους εαυτούς μας φαβορί. Πρώτος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη θα πάμε βήμα-βήμα όπως και πέρυσι, ενώ θα κάνουμε ταμείο στο τέλος".

Για την προσθήκη του Στράτου Περπέρογλου και του Δημήτρη Μαυροειδή συμπλήρωσε: " Η διοίκηση έκανε καταπληκτική δουλειά, κρατώντας τον κορμό της ομάδας. Πήρε τους παίκτες που ήθελε ο κόουτς και πρόκειται για δύο πολύ καλές προσθήκες.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους παίκτες της περσινής ομάδας για την προσφορά τους και να καλωσορίσουμε τους δύο νέους, να τους δείξουμε πως είμαστε μια οικογένεια, με παιδιά με καλούς χαρακτήρες. Μένει πλέον να αποδειχτεί στο γήπεδο πόσο έτοιμη είναι η ομάδα για μια νέα πρόκληση".

Μαυροειδής: "Είναι πρόκληση ο Ολυμπιακός"

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε: " Είναι πρόκληση ο Ολυμπιακός. Καλή ομάδα η Μπιλμπάο, αλλά ο Ολυμπιακός ανήκει στην ευρωπαϊκή ελίτ και δεν θα μπορούσα να πω όχι. Πέρασα καλά στην Ισπανία δυο χρόνια, αλλά η ξενιτιά είναι ξενιτιά και υπήρχαν πολλοί παράγοντες που μέτρησαν στην απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό".

Περπέρογλου: "Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα"

Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε: " Υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα, καθώς έχει διατηρηθεί ο περσινός κορμός και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσουν οι υποχρεώσεις μας για τη νέα χρονιά".

Έπειτα ο Έλληνας αθλητής δήλωσε: " Ήθελα ένα νέο ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός μου έκανε μια καλή πρόταση, την οποία θεώρησα τιμητική. Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι η ιδανική ομάδα για να κάνω το νέο ξεκίνημα που έψαχνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK