Ο Μπλατ ξέρει γιατί διάλεξε τον Τουπάν (και όχι σουτέρ)

Τον Αξέλ Τουπάν ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. Έναν γκαρντ/φόργουορντ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, αλλά ταυτόχρονα και περιθώρια εξέλιξης. Ο οποίος υπό τον Γιασικεβίτσιους πέρυσι στη Ζαλγκίρις έκανε την πιο... επαγγελματική σεζόν της καριέρας του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
Αξέλ Τουπάν EUROKINISSI

Έχει υπάρξει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο για 20 ημέρες στους Μιλγουόκι Μπακς και πέρυσι ήταν εξ αυτών που ανέλαβαν την απαιτητική αποστολή εξουδετέρωσης του Βασίλη Σπανούλη στα πλέι οφ κατ' εντολήν Σάρας.

Ο Αξέλ Τουπάν, ο 26χρονος δίμετρος Γάλλος γκαρντ/φόργουορντ που ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από τον Ολυμπιακό με συμβόλαιο δύο ετών, δεν είναι ο παίκτης που θ' ανοίξει αντίπαλες άμυνες με το μακρινό σουτ του. Όχι ότι το 38% που είχε πέρυσι στην Ευρωλίγκα (15/40) είναι χαμηλό ποσοστό. Δεν αποτελεί πάντως προτεραιότητά του να εκτελέσει απ' έξω, να βγει πίσω από τα σκριν και να πάρει προσπάθειες.

Κόντρα, δηλαδή, στις ρεπορταζιακές "προβλέψεις" ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ θα ψάξει για 2-3αρο του +40%, υπήρξε αλλαγή κατεύθυνσης.

Τα προσόντα του Τουπάν είναι εντελώς διαφορετικά. Αθλητικός, αλτικός, ταχύς, δυνατός στο "ένας μ' έναν" και κυρίως θρασύς, προτιμάει να "βουτάει" προς το καλάθι, αρχίζοντας την προσπάθεια απ' έξω, και να πηγαίνει σε επαφές σώμα με σώμα, ελέγχοντας καλά το κορμί του στον αέρα. Ή να σουτάρει από μέση απόσταση, σταματώντας απότομα. Δεν είναι τυχαίο πως πέρυσι είχε τρεις φορές περισσότερες προσπάθειες μέσα από τη γραμμή των 6μ75 (115 έναντι 40), και συνολικά 6.9 πόντους σε κάθε ευρωπαϊκό αγώνα της Ζαλγκίρις. Παράλληλα έπαιρνε 2.4 ριμπάουντ.

Χάρη στο κορμί του, θα μαρκάρει σε τρεις θέσεις (1-2-3) και θα ενισχύσει αναμφίβολα την αμυντική συνέπεια των "ερυθρολεύκων" όταν θα βρίσκεται στο παρκέ. Προφανώς και ο Μπλατ γνωρίζει πώς θα τον χρησιμοποιήσει για να είναι ωφέλιμος στο υπόλοιπο σύνολο. Ειδάλλως θα περίμενε να βρει κάτι άλλο στην αγορά...

Ο Γάλλος έχει παίξει επίσης στις ακαδημίες της Ορτέζ, στη Στρασμπούρ, λίγο στους Νάγκετς και αρκετά στην D-League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK