Ο Ολυμπιακός πιέζει τον Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που άνοιξε την πόρτα για την παραχώρηση του Παπανικολάου, ουσιαστικά έδειξε την διάθεσή του για να κρατήσει τον Παπανικολάου. Σχήμα οξύμωρο; Όχι, απλά απόρροια της οικονομικής πολιτικής του Ολυμπιακού η οποία είναι πολύ σκληρή σε οποιαδήποτε υπόθεση με σκοπό καταρχάς να μένουν οι παίκτες που χρειάζεται ο προπονητής, αφετέρου αν φύγει κάποιος να κατατεθεί το ανάλογο αντίτιμο.

Ο Ολυμπιακός πιέζει τον Παπανικολάου

Απλά δεδομένα:

1. Ο Ολυμπιακός από την στιγμή που δεν επέκτεινε το συμβόλαιο με τον παίκτη(έχει ούτως ή άλλως έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο) υπολόγιζε να το πράξει το καλοκαίρι του 2014 και τώρα έρχεται η ώρα της διαπραγμάτευσης εκτόσ σχεδίου. Ο εκπρόσωπος του νεαρού ζήτησε τριετές συμβόλαιο(οι πληροφορίες μιλούν για 2+1) με αποδοχές λίγο πάνω από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία. Το πλάνο των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν ένα συμβόλαιο στα επίπεδα του Γιώργου Πρίντεζη για μία διετία ώστε μετά στα 25 του χρόνια, ο Παπανικολάου είτε να πάρει τον ρόλο του ηγέτη στον Ολυμπιακό είτε να μετακομίσει στο ΝΒΑ.

2. Το ΝΒΑ ενδιαφέρει πάρα πολύ τον Κώστα Παπανικολάου και το μέλλον του είναι εκεί, αλλά με όσα γνωρίζουμε αυτή την στιγμή η ομάδα που έχει τα δικαιώματά του, οι Χιούστον Ρόκετς, δεν ασχολείται φανατικά. Άλλωστε κατέστησαν σαφές και στο παρελθόν ότι ακόμα δεν τον θεωρούν απολύτως έτοιμο για να πάρει μεγάλο συμβόλαιο ενώ ο Έλληνας παίκτης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κάποιο σάμερ λιγκ, όπως ζητούν οι Ρόκετς. Από την στιγμή δε, που δεν υπήρξε καμία ανταλλαγή, δεν μπορεί να υφίσταται καμία πρόταση αφού τα δικαιώματα ανήκουν στο Χιούστον. Πρώτα θα πρέπει να δωθεί σε ανταλλαγή οπουδήποτε, κι έπονται τα υπόλοιπα.

3. Η Μπαρτσελόνα έχει ρωτήσει τον Ολυμπιακό αν παραχωρεί τον Παπανικολάου, χωρίς να πιέζει περισσότερο. Στο τραπέζι έχει καταθέσει μία θεωρητική πρόταση αλλά προκύπτει ότι ήρθε σε επαφή με τον εκπρόσωπο του παίκτη το βράδυ τησ Πέμπτης. Είναι σαφές πως οι Καταλανοί με την ήττα στην περίπτωση Σπανούλη δεν παρουσιάζονται το ίδιο επιθετικοί. Παράλληλα, δεν είναι σε θέση να δαπανήσουν τεράστια ποσά προς την ομάδα όσο και προς τον αθλητή, εκτός αν τον δεσμεύσουν για μία τριετία.

4. Η πιο…χαλαρή της ιστορίας είναι η ΤΣΣΚΑ, η οποία θέλει τον παίκτη, έχει μιλήσει με τον ίδιο αλλά όχι με τον Ολυμπιακό. Διαφορετική προσέγγιση με πολύ καλό συμβόλαιο αλλά αυστηρά τριετή δέσμευση χωρίς ΝΒΑ.

Πού καταλήγουμε; Ο Ολυμπιακός θέλει να κρατήσει τον παίκτη το υπάρχον συμβόλαιο ή μία λελογισμένη επέκταση. Το οικονομικό επιτελείο απαιτεί άμεση απάντηση προκειμένου να μην χαθεί η πρόταση της Μπαρτσελόνα και σε αυτούς τους δρόμους κινούνται οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτή είναι η βασική επιδίωξη. Οτι συμβεί να συμβεί με τους όρους της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Αύξηση 100% ζητάει ο Παπανικολάου

News 24/7

24MEDIA NETWORK