Ο Ολυμπιακός "ψωνίζει" από τον Άρη

Ο Ντόμινικ Γουότερς έγινε ο έκτος παίκτης που εντάσσεται στον Ολυμπιακό έχοντας ως προηγούμενη ομάδα του στην Ελλάδα τον Άρη!

Ο Ολυμπιακός "ψωνίζει" από τον Άρη

Η απόφαση του Ολυμπιακού ν' ανοίξει, να προχωρήσει και να κλείσει σε χρόνο... dt την υπόθεση του Ντόμινικ Γουότερς, πληρώνοντας ρήτρα αποδέσμευσης, έρχεται να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι "ερυθρόλευκοι" επιλέγουν να πάρουν Αμερικανό, ο οποίος στην προηγούμενη εν Ελλάδα θητεία του έπαιζε στον Άρη!

Μάλιστα ο 30χρονος πόιντ γκαρντ είναι ο έκτος διαφορετικός που ενώ θα ντυθεί με τα ερυθρόλευκα είχε προηγουμένως φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Αυτούς ξέρουν, αυτούς εμπιστεύονται...

Ο χρόνος γυρίζει πίσω. Στη σεζόν 1992-93, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης επιλέγει τον Γουόλτερ Μπέρι ως αντικαταστάτη του Ροντ Χίγκινς. Με τον Ζάρκο Πάσπαλι συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο ξένων και οδηγούν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πρώτου της "ερυθρόλευκης" παντοκρατορίας. Στον Άρη είχε παίξει τα πρώτα ματς της σεζόν 1991-92 και έφυγε... νύχτα. Είτε γιατί δεν πληρωνόταν είτε για αγωνιστικούς λόγους δεν είχε βγάλει ποτέ τον καλό εαυτό του.

Την επόμενη σεζόν (1993-94) ο Μπέρι αντικαθίσταται από τον Ρόι Τάρπλεϊ. Ο οποίος ήταν ο ηγέτης του κυπελλούχου Ευρώπης Άρη την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Ένας από τους πλέον φημισμένους Αμερικανούς που ήρθαν εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, αλλά και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας. Στους "ερυθρόλευκους" έκανε σπουδαίες εμφανίσεις μέχρι τη στιγμή που τσακώθηκε με τον "Ξανθό".

Αρκετά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2001, ο Λευτέρης Σούμποτιτς θα πάρει στον Ολυμπιακό τον Τζέιμς Φόρεστ. Ο οποίος ήταν μακράν του δεύτερου ο καλύτερος παίκτης του προβληματικού Άρη της προηγούμενης σεζόν. Με τον Αλφόνσο Φορντ έγιναν το ντουέτο Αμερικανών του Ολυμπιακού και στάθηκε αξιοπρεπώς, έστω κι αν οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες. Το φινάλε ωστόσο ήταν εφιαλτικό, αφού τιμωρήθηκε για χρήση ινδικής κάνναβης και αποχώρησε πριν από το τέλος της σεζόν.

Μετά τον Φόρεστ, ακολούθησε ο Ράιαν Στακ, ο οποίος την τετραετία 2002-06 ήταν από τα πιο αξιόπιστα 4άρια του ελληνικού πρωταθλήματος. Έφτασε μάλιστα να γίνει αρχηγός του Άρη! Ο Ολυμπιακός τον "κατέβασε" στην Αθήνα για μία σεζόν, με εισήγηση Γκέρσον, ποντάροντας μεταξύ άλλων στο κοινοτικό (ΠΓΔΜ) διαβατήριο που διέθετε. Δεν κόλλησε ποτέ με το σύνολο, έπαιζε ολοένα και λιγότερο, με αποτέλεσμα να μην στεριώσει στον Πειραιά.

Ο τελευταίος -πριν από τον Γουότερς- ήταν ο Μπράιαν Ντάνστον. Τον οποίο είχε ανακαλύψει ο Σαρόν Ντρούκερ και τον έφερε στον Άρη, "άγουρο" ακόμα μπασκετικά, το καλοκαίρι του 2010. Δεν έκλεισε χρόνο στην ομάδα της Θεσσαλονίκη, αλλά τα δύο χρόνια στην Ιταλία τον "έψησαν" και το καλοκαίρι του 2013, ο Ολυμπιακός τον έφερε για να τον κάνει τον καλύτερο αμυντικό στην Ευρώπη.

Για όλη την παραπάνω αναδρομή αφορμή αποτέλεσε το tweet-ερώτημα του δημοσιογράφου Γιάννη Ψαράκη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK