Ο παίκτης των... επτά ημερών

Ο Γιάννης Ψαράκης ξεψάχνισε την μπασκετική αγορά και βρήκε τις πιο ελκυστικές περιπτώσεις παικτών που θα ταίριαζαν στον Ολυμπιακό. Δεν είναι μονάχα ο Κιθ Λάνγκφορντ ελεύθερος για να πιάσει λιμάνι...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
Λάνγκφορντ EUROKINISSI

Επτά και σήμερα απέμειναν στον Ολυμπιακό, αν και εφόσον θελήσει να προχωρήσει σε ενίσχυση του ρόστερ του, μια και στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για αλλαγές ή προσθήκες στην Ευρωλίγκα.

Οι "ερυθρόλευκοι", σύμφωνα με όσα διαρρέει από το περιβάλλον τους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε προσθήκη (και όχι αντικατάσταση παίκτη) στο ρόστερ, πέραν της επικείμενης επιστροφής του Γάλλου φόργουορντ Κιμ Τιλί. Ο παίκτης που -λέγεται ότι- θ' αποκτήσουν (θα) είναι γκαρντ και κατά προτίμηση πόιντ-γκαρντ.

Οι επιλογές για την απόκτηση παίκτη είναι δύο. Είτε θα επιχειρήσει την αποδέσμευση παίκτη που έχει συμβόλαιο με κάποια ευρωπαϊκή ομάδα ή θα καταλήξει στη λύση κάποιου ελεύθερου από το πρωτάθλημα της Κίνας ή από τη G-League.

Ιδού ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις...

ΡΑΣ ΣΜΙΘ

Ο 26χρονος γκαρντ "έβγαλε μάτια" την Κίνα με τη φανέλα της Φουγιάν έχοντας 33.6 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ. Την προηγούμενη σεζόν έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Ευρωλίγκλα με τη Γαλατασαράι, τη μοναδική ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη. Ο πάλαι ποτέ πρωταθλητής του NCAA με το Λούιβιλ (2013) είχε περάσει και από το ΝΒΑ (Νιου Ορλίνς, Μέμφις), ενώ στα μείον είναι πως παίζει συνεχώς από το... καλοκαίρι, αφού πριν τη Φουγιάν πέρασε από την Λουογιάνγκ στην 2η λίγκα της Κίνας.

ΟΥΪΛΙ ΟΥΟΡΕΝ

Ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του Μπλέικ Γκρίφιν και στο κολέγιο (Οκλαχόμα) και στο ΝΒΑ (Κλίπερς 2010-11) κάνει καριέρα σε Ευρώπη και Ασία από το 2012 και μετά. Πέρασε από Ισραήλ, Ουγγαρία, Ιταλία και τελευταία σε Ιράν και Κίνα. Εφέτος έπαιξε στην Σάνξι έχοντας 23 πόντους 4,2 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ μέσο όρο. Όχι κάτι το σπουδαίο και δίχως εμπειρία από Ευρωλίγκα.

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΓΚΙΜΠΣΟΝ

Γυρολόγος γκαρντ με μακρά προϋπηρεσία στην Ευρώπη (2010-2013 σε μικρομεσαίες ομάδες όπως η Ογιάκ Ρενό, η Ασκελόν, η Τραμπζονσπορ και η Μπρίντιζι) που εφέτος έκανε... παπάδες την Κίνα. Με την Κινγκντάο είχε 33.7 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ μέσο όρο. Δεινός σκόρερ με πέρασμα και από το ΝΒΑ (Ντάλας το 2016) που όμως δεν έχει δοκιμασθεί σε ομάδα με απαιτήσεις.

ΤΖΟΣ ΜΑΤΖΕΤ

Το όνομά του δεν είναι άγνωστο στο ελληνικό κοινό, αφού τη σεζόν 2014-15 πέρασε από τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Τότε ήταν "άγνωστος" προερχόμενος από το πρωτάθλημα της Ολλανδίας, αλλά μετά το πέρασμά του από την Ηλεία πήγε στη G-League, αλλά και στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ατλάντα Χοκς. Στα "γεράκια" φέτος έχει κάνει 9 σποραδικές εμφανίσεις με τελευταία στις 20 Ιανουαρίου, έκτοτε όμως είναι μόνιμα στους Έρι Μπέι Χοκς με τους οποίους φιγουράρει στην 1η θέση των πασέρ της G-League με μέσο όρο 10 ανά αγώνα!

ΓΙΟΥΤΖΙΝ "ΠΟΥ" ΤΖΙΤΕΡ

Δεν είναι τόσο διάσημος όσο η αδερφή του σπρίντερ Καρμελίτα, αλλά έχει όνομα στην ευρωπαϊκή πιάτσα. Ο 34χρονος μικρός το δέμας γκαρντ στην Ευρωλίγκα έπαιξε μόλις 3 ματς το μακρινό 2009 με την Ουνικάχα Μάλαγα. Κάτοχος ουκρανικού διαβατηρίου, εφέτος έπαιξε στην κινεζική Τιαντζίν έχοντας 30 πόντους και 6,2 ασίστ μέσο όρο πετυχαίνοντας 149 τρίποντα! Στην Ευρώπη εκτός της Ουνικάχα πέρασε και από Μπανταλόνα, Χάποελ Ιερουσαλήμ και Λιμόζ.

ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Έφυγε ως πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα για την Κίνα, όπου όμως αποδεσμεύθηκε πριν από το τέλος της σεζόν λόγω των μετριότατων επιδόσεών του. Στα 35 του πλέον ο βετεράνος γκαρντ έλαμψε στα χρόνια του σε Χίμκι (2009-11) και Ουνίξ (2014-17), ενώ πέρασε και από Μακάμπι - Μιλάνο. Αναδείχθηκε δύο φορές 1ος σκόρερ της Ευρωλίγκα. Είναι ελεύθερος από την κινεζική Σενζέν από τις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες έχοντας στη σεζόν μόλις 16.6 πόντους και 1.8 ασίστ.

ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ

Παλιά καραβάνα των ευρωπαϊκών γηπέδων που μέχρι πρότινος φορούσε τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς. Στα 33 του πλέον ο πάλαι ποτέ δεινός σκόρερ μετράει ουκ ολίγα χιλιόμετρα προϋπηρεσίας σε ΝΒΑ (Σακραμέντο, Μινεσότα, Νιου Ορλίνς, Κλίπερς) αλλά και Ευρώπη (Αλμπα, Προκόμ, Όλντενμπουργκ, Σιένα, Μπεσικτάς) παίζοντας μεταξύ άλλων και στον Άρη τη σεζόν 2010-11. Είναι χωρίς ομάδα από τις 5 Ιανουαρίου 2018 και αυτό λέει πολλά...

News 24/7

24MEDIA NETWORK