Ο τραυματισμός του Ρόμπερτς αλλάζει (για λίγο) τον Ολυμπιακό: Το plan b για το ντέρμπι

Γιατί το πρόβλημα με τον Ρόμπερτς ήλθε όταν δεν έπρεπε και πώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σκοπεύει ν' αντιπαρέλθει την απουσία του καλύπτοντας το κενό τόσο στην οργάνωση όσο και στο σκοράρισμα.

Ο τραυματισμός του Ρόμπερτς αλλάζει (για λίγο) τον Ολυμπιακό: Το plan b για το ντέρμπι

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα καταριέται σίγουρα την τύχη του. Ξέρει, έχει μάθει πως κάθε μέρα στον αθλητισμό είναι μια άλλη μέρα, παρόλα αυτά ο τραυματισμός του Μπράιαν Ρόμπερτς (θλάση στο δικέφαλο) ήρθε στο χειρότερο χρονικό σημείο: μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της νέας σεζόν. Και δη το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας στη Stoiximan.gr Basket League με τον Παναθηναϊκό.

Για όσους είδαν τα φιλικά προετοιμασίας και γενικότερα τη δουλειά που έγινε από την πρώτη μάζωξη, διαπίστωσαν πως ο Αμερικάνος κόμπο γκαρντ ήταν αυτός που από τους νεοφερμένους ξένους εντάχθηκε πιο γρήγορα και κυρίως ομαλά στο "ερυθρόλευκο" σύνολο. Καθόλου ψαρωμένος, τουναντίον χωρίς άγχος στους ώμους του.

Είτε τον βοήθησε η ποιότητά του είτε η εμπειρία του από την Ευρώπη, το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. Μπήκε στην ομάδα και πήρε εξ αρχής (σημαντικό) ρόλο. Ακόμη και του ηγέτη στα ματς που έλειψε ο Βασίλης Σπανούλης. Εξ ου και η απουσία του από τα πρώτα παιχνίδια αποκτάει ξεχωριστή σημασία.

Μην έχοντας όμως άλλη επιλογή ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οφείλει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και ν' αλλάξει, σε αυτή τη φάση, πλάνο δράσης.

Ελλείψει Ρόμπερτς, ο κόουτς του Ολυμπιακού θα οδηγηθεί σε αναπροσαρμογή των ευθυνών και εσωτερικές μετατοπίσεις, αφού πέρα από τον Βαγγέλη Μάντζαρη είναι απαραίτητος ένας έξτρα "άσος". Ο Γιάνις Στρέλνιεκς μπορεί να μην ήταν παρών στο μεγαλύτερο κομμάτι του μονταρίσματος λόγω Ευρωμπάσκετ, θα βγει ωστόσο μπροστά. Και θα καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό από το "1". Αν και 2άρι κυρίως, στην εθνική Λετονίας ήταν ο βασικός πόιντ γκαρντ, μ' εντυπωσιακές επιδόσεις σε ασίστ, και παρόλο του λείπει η χημεία με τους υπόλοιπους οφείλει να κουβαλήσει την μπάλα, προσφέροντας παράλληλα σκορ.

Επίσης ο Βασίλης Τολιόπουλος έδειξε στο τελευταίο φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ ότι μπορεί ενδεχομένως να πάρει κάποια, λίγα, λεπτά. Έστω για να δώσει ανάσες σε συγκεκριμένες φάσεις, να πιέσει στην άμυνα πάνω στην μπάλα (αφού και η αντίπαλη περιφέρεια είναι ελλιπής) και να κάνει φάουλ.

Μοιραία το "κατέβασμα" του Στρέλνιεκς στο "1" φέρνει τον Χόλις Τόμπσον στο "2" και τον Ιωάννη Παπαπέτρου με τον Κώστα Παπανικολάου (που θα είναι διαθέσιμος) να μοιράζονται το χρόνο στο "3". Όλα αυτά βέβαια, με την προϋπόθεση, ότι στο κυπελλικό ματς με τον ΓΣΛ Φάρο, στο οποίο θα γίνουν οι τελικές δοκιμές, δεν θα προκύψει οποιοδήποτε απρόοπτο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK