Πάντα προσγειωμένος ο Πρίντεζης: "Δεν παίζει ρόλο τι κάνεις στην αρχή της σεζόν"

O Γιώργος Πρίντεζης απέδειξε με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Sport24 Radio ότι η αξία του δεν αφορά μόνο τον καθαρά αγωνιστικό τομέα. Συγκροτημένος λόγος και ώριμη σκέψη τον χαρακτηρίζουν επίσης.

Πάντα προσγειωμένος ο Πρίντεζης: "Δεν παίζει ρόλο τι κάνεις στην αρχή της σεζόν"
spanoulis fotsis printezis lotzeski ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για την νίκη επί του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε για ακόμη μία φορά με δραματικό τρόπο: “Ήρθαν έτσι τα πράγματα, που ο αγώνας κρίθηκε στο τελευταίο καλάθι. Μακάρι τα πράγματα να είχαν έρθει διαφορετικά και το ματς να είχε κριθεί νωρίτερα. Έτσι είναι όμως τα μεγάλα ντέρμπι, ειδικά όταν παίζεις με έναν μεγάλο αντίπαλο και μάλιστα στο γήπεδό του, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο δυνατό”.

Για την βολή, που είχε εντολή να χάσει: “Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αν και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πως σε περίπτωση που τη χάσω ή χτυπήσει πίσω από το ταμπλό, οι διαιτητές ίσως να έδιναν παράβαση, η μπάλα να πήγαινε στην επαναφορά και να έχει πάλι την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός”.

Για το άστοχο τρίποντο του Αντώνη Φώτση για τον Παναθηναϊκό στην τελευταία επίθεση του αγώνα: “Όταν παίζεις τόσα χρόνια, έχεις τόσο μεγάλο ρόλο στην ομάδα σου και παίζεις τόσα πολλά ντέρμπι, θα υπάρξουν και παιχνίδια στα οποία θα είσαι αρνητικός, θα υπάρξουν παιχνίδια στα οποία θα είσαι θετικός, θα υπάρξουν και παιχνίδια στα οποία θα είσαι μοιραίος. Είναι λογικό. Είμαστε πολλά χρόνια εδώ και παίζουμε, επομένως σίγουρα θα υπάρξουν και καλές και κακές στιγμές. Ευτυχώς την Παρασκευή για εμάς ήταν μια καλή στιγμή”.

Για το νικητήριο καλάθι που πέτυχε μετά την πάσα του Βασίλη Σπανούλη: “Ο Βασίλης κάνει πάντα αυτό που του δίνει η άμυνα. Σε αυτή τη φάση ο Φώτσης δεν του έδωσε το τρίποντο. Ο Βασίλης διάβασε καλά την φάση, έκανετο ντράιβ, βγήκε ο Σίγκλετον για βοήθεια και έδωσε σε εμένα την πάσα. Είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει”.

Για το πως θα διαχειριστούν τις δύο συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες, επί της Μπαρτσελόνα και του Παναθηναϊκού: “Έχουμε δείξει στο παρελθόν ότι δεν παίζει μεγάλο ρόλο τι κάνεις στην αρχή. Κι άλλες χρονιές ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα κέρδιζε τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος έχανε. Επομένως βλέπουμε το παιχνίδι σαν μια πολύ καλή εκτός έδρας νίκη, με την οποία ουσιαστικά ρεφάραμε την άσχημη ήττα από την Γαλατασαράι και συνεχίζουμε, επειδή ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, ειδικά στην Ευρώπη”.

Για το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκα: “Ξέραμε ότι φέτος θα είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα και αυτό φαίνεται ήδη. Τα ταξίδια είναι περισσότερα και έχουμε πιο πολλά παιχνίδια σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Έχει μειωθεί πάρα πολύ η προσωπική ζωή του κάθε παίκτη, όπως επίσης τα ρεπό. Έτσι όμως είναι το πρόγραμμα και πρέπει να αντεπεξέλθουμε. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πρόγραμμα, με διάρκεια και με συνέπεια, γεγονός που κάνει τα πράγματα πιο ευνοϊκά για εμάς έναντι των άλλων ομάδων και καλό είναι αυτό να το δείξουμε”.

Για το αν η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε σχέση με αυτόν κόντρα στην Μπαρτσελόνα: “Ήταν μια μεγάλη νίκη αυτή επί της Μπαρτσελόνα, αλλά με τον Παναθηναϊκό το πιο σημαντικό ήταν ότι παραμείναμε συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε πολλά λάθη. Ο Παναθηναϊκός ειδικά στην έδρα του είναι πολύ καλός στο τρανζίσιον παιχνίδι και ουσιαστικά τρέφεται από τα λάθη των αντιπάλων. Δεν του δώσαμε αυτή τη δυνατότητα στο πρώτο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε και ο Παναθηναϊκός, που βελτιώθηκε αρκετά, κατάφερε και μας πέρασε στο σκορ. Δείξαμε όμως χαρακτήρα, κάτι που δεν έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, αντιδράσαμε και έτσι καταφέραμε και κερδίσαμε”.

Για τον Παναθηναϊκό: “Σίγουρα θα είναι καλύτερος στην συνέχεια. Ήδη βλέπουμε ότι βελτιώνεται διαρκώς με τον νέο προπονητή, τον Πασκουάλ. Επιπρόσθετα, οι απουσίες συσπειρώνουν μια ομάδα. Είδαμε τον Φώτση που δεν έχει μεγάλο ρόλο φέτος, ότι ήταν πολύ καλός, ότι ήταν ο Φώτσης που όλοι ξέρουμε”.

Για την συνεργασία με τον Βασίλη Σπανούλη: “Έχουμε παίξει τόσες πολλές φορές με τον Βασίλη, στις προπονήσεις, στους αγώνες και στις Εθνικές ομάδες παλαιότερα και πιστεύω ότι τον ξέρω αρκετά καλά. Νομίζω ότι και εκείνος με ξέρει το ίδιο καλά. Χαίρομαι που ταιριάζω πάρα πολύ μαζί του και που αυτό έχει θετικά αποτελέσματα για την ομάδα”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK