Πρίντεζης στο Contra.gr: "Για τους τελικούς ήμασταν προετοιμασμένοι, όχι όπως στο κύπελλο"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Contra.gr για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Την αλλαγή προπονητή και τη διαφορετική φιλοσοφία που έφερε το 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Σε ποιον έδωσε το βραβείο του MVP.

Πρίντεζης στο Contra.gr: "Για τους τελικούς ήμασταν προετοιμασμένοι, όχι όπως στο κύπελλο"
Πρίντεζης Ολυμπιακός

Με 13.7 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά τελικό ο Γιώργος Πρίντεζης είχε κομβικό ρόλο στον εμφατικό τρόπο που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το εφετινό πρωτάθλημα. Μιλώντας πάντως στο Contra.gr έκανε λόγο για συνολική δουλειά μέσα στη σεζόν, η οποία είχε ως ανταμοιβή την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Η συνέντευξή του στο Contra.gr

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μ' έναν τελικό στην Ευρωλίγκα η χρονιά κρίνεται το λιγότερο επιτυχημένη. Φανταζόσασταν τέτοια εξέλιξη κι αν ναι πότε θεωρείς ότι γύρισε ο διακόπτης;

"Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που γύρισε ο διακόπτης. Σίγουρα από τη στιγμή που χάσαμε στο κύπελλο και έγινε η αλλαγή προπονητή, διαφοροποιηθήκαμε. Μπήκαν κάποιοι ρόλοι στην ομάδα και δουλέψαμε πάρα πολύ στην προπόνηση, με αποτέλεσμα μετά την εξαιρετική χρονιά που κάναμε στην Ευρώπη να έρθει και η κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για να πούμε την αλήθεια, φάνηκε εύκολο το 3-0. Ήταν απόδειξη ανωτερότητας;

"Πιστέψτε με, δεν ήταν καθόλου εύκολο όλο αυτό που πετύχαμε. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα απαιτητικά, ανεξάρτητα από τις απουσίες που υπάρχουν. Ζωντανό παράδειγμα είναι το παιχνίδι του κυπέλλου που ο Παναθηναϊκός είχε απουσίες, αλλά εμείς δεν είχαμε προετοιμαστεί έτσι όπως θα έπρεπε. Τώρα το διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά όλο αυτό, ήμασταν συγκεντρωμένοι στο στόχο, σοβαροί, παίξαμε με πλάνο, το θέλαμε περισσότερο και τα καταφέραμε".

Πρίντεζης στο Contra.gr: "Για τους τελικούς ήμασταν προετοιμασμένοι, όχι όπως στο κύπελλο"
Πρίντεζης Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Βγάζατε πάντως μια σιγουριά, μια αυτοπεποίθηση, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

"Ακόμη και αυτό είναι θέμα δουλειάς. Είχαμε προετοιμαστεί για κάθε κατάσταση, είτε ο Παναθηναϊκός παίξει ζώνη είτε παίξει μαν του μαν, για κάθε σύστημά του στην επίθεση και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε από την επίδοσή μας στο γήπεδο".

Αν εξαιρούσες τον εαυτό σου, σε ποιον συμπαίκτη σου θα έδινες το βραβείο του MVP;

"Δεν μπορώ, ούτε θέλω να ξεχωρίσω κάποιον. Ο Σπανούλης είναι αναμφίβολα ο ηγέτης αυτής της ομάδας μας, αλλά στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήμασταν όλοι πολύ καλοί, από τον πρώτο μέχρι αυτόν που αγωνίστηκε λιγότερο. Παίξαμε πρώτα και κύρια σαν ομάδα και το βραβείο εφέτος θα το δώσω σε όλους μας".

Ο πήχης ανεβαίνει; Πόσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει του χρόνου;

"Είναι νωρίς να μιλάμε γι' αυτό. Έχουμε ένα καλοκαίρι και δεν ξέρουμε τι θα συμβεί. Ας χαρούμε αυτό που έχει συμβεί τώρα. Οι πρόεδροι και ο προπονητής ξέρουν καλύτερα απ' όλους μας τι χρειάζεται".

News 24/7

24MEDIA NETWORK