Σφαιρόπουλος: "Δεν θα ρισκάρουμε με κανέναν τραυματία. Μπορούμε να στηριχθούμε στον Λαφαγέτ"

Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνάντησε αντίσταση από τον ΚΑΟΔ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μόνο καλά είχε να πει για τους παίκτες του. Ειδική μνεία δε έκανε στον Όλιβερ Λαφαγέτ.

Σφαιρόπουλος: "Δεν θα ρισκάρουμε με κανέναν τραυματία. Μπορούμε να στηριχθούμε στον Λαφαγέτ"

Ο κόουτς των Πειραιωτών τόνισε: " Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσπάθεια, τη διάθεση και την αμυντική προσήλωση των παικτών. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού παίξαμε καλά αμυντικά, τους αναγκάσαμε σε 23 λάθη, βρήκαμε, μέσω της άμυνας, καλό ρυθμό επιθετικά, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια και πήραμε μια διαφορά. Υπήρχαν στιγμές επιθετικά που λειτουργήσαμε ομαδικά, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά, με έξτρα πάσα, σε κάποιες βάλαμε το καλάθι, σε κάποιες άλλες όχι.

Το ποσοστό μας δεν ήταν καλό από μακριά, αλλά συμβαίνουν αυτά. Για εμένα αδικείται από τη βαθμολογική του θέση ο ΚΑΟΔ, ο κόουτς κάνει πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ήταν θετικό για εμάς το ότι παίξαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.

Ο Λαφαγέτ, όπως και όλοι οι παίκτες μας, είναι ένας παίκτης που τον εμπιστευόμαστε. Και θέλουμε κάθε παίκτης που είτε αρχίζει στην πεντάδα είτε μπαίνει ως αλλαγή, να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Ο Λαφαγέτ έδειξε πως μπορείς να στηριχθείς επάνω του.

Δεν γνωρίζουμε τίποτα ακόμη για τους τραυματίες ενόψει Εφές, όλοι είναι στο όριο, για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι οι τραυματίες είναι τραυματίες και αυτοί που παίζουν πρέπει να παίζουν, όπως κάναμε και σήμερα, όπως και στη Βιτόρι που παλέψαμε και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Για εμάς είναι σημαντικό είναι οι τραυματίες να δουλέψουν όπως δουλεύουν και να μπουν όταν θα είναι 100%. Δεν θέλουμε να ρισκάρουμε μια υποτροπή ή να βάλουμε έναν παίκτη που δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί".

Ο Κώστας Μέξας τόνισε από την πλευρά του: " Γνωρίζαμε πως είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική αμυντικά ομάδα, μια ομάδα που διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρώπη. Μετά τις απουσίες των Σπανούλη και Σλούκα, γνωρίζαμε πως θα προσπαθούσαν ακόμη περισσότερο στην άμυνα για ν' ανοίξουν τον ρυθμό στην επίθεση. Εμείς μπήκαμε με δισταγμό στο ματς, ιδιαίτερα στην επίθεση. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς.

Στη συνέχεια ανεβάσαμε την αμυντική μας συγκέντρωση και συμπεριφορά. Ξέραμε όμως, πως αν δεν είχαμε την απαιτούμενη διάρκεια, ο Ολυμπιακός θα μας 'έπνιγε', όπως και τελικά συνέβη. Θεωρώ, όμως, πως τα παιδιά πάλεψαν αρκετά. Το ότι παλέψαμε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα σε άμυνα και επίθεση θεωρώ πως κάτι λέει για το χαρακτήρα αυτής της ομάδας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK