Σπανούλης: "Είχα ψυχραιμία πριν και μετά το σουτ, μας χαμογέλασε η τύχη"

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην κάμερα του OTE TV, λίγη ώρα μετά το απίθανο τρίποντο που χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη στον 2ο τελικό της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Σπανούλης: "Είχα ψυχραιμία πριν και μετά το σουτ, μας χαμογέλασε η τύχη"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το τι σκεφτόταν μετά το σουτ: "Είχα ψυχραιμία και πριν, αλλά και μετά το σουτ. Η σειρά έχει ακόμα δρόμο. Ισοφαρίσαμε, κάναμε το 1-1. Στο πρώτο παιχνίδι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και αμυντικά και επιθετικά. Χάσαμε αρκετά σουτ και βολές. Στο τέλος μας χαμογέλασε κι εμάς μία φορά η τύχη. Κάναμε απλά το 1-1 και προχωράμε. Πρέπει να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε καλά για το επόμενο παιχνίδι".

Για την εξαιρετική ατμόσφαιρα στους τελικούς: "Αυτό είναι το λογικό που γίνεται. Να παίζεται το μπάσκετ μέσα στο γήπεδο και να κερδίζει ο καλύτερος. Θα πρέπει να υπάρχουν ωραίες και καυτές ατμόσφαιρες, αλλά μέχρι εκεί. Όταν παραγίνεται το θέμα δεν ευνοεί κανέναν. Θα πρέπει να σεβόμαστε τους αθλητές που παίζουν στο γήπεδο, που δίνουν το 100% για την ομάδα τους. Παράλληλα, πρέπει να σεβόμαστε και το σπορ, γιατί είναι και πολλά παιδιά που βλέπουν το άθλημα".

Για το αν κερδίζει το μπάσκετ μέσα από αυτές τις ατμόσφαιρες: "100% κερδίζει νέα παιδιά το μπάσκετ. Τα παιδιά πρέπει να βλέπουν τις σωστές εικόνες από αυτά τα παιχνίδια. Όχι μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και κοινωνικό. Θα πρέπει να υπάρχουν σωστές συμπεριφορές".

Για τον τρίτο τελικό: "Πρέπει να είμαστε σοβαροί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Οι προπονητές θα μας παρουσιάσουν το πλάνο του αγώνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ακόμα ένα βήμα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK