Σπανούλης: "Τιμή που ήμουν φίλος και συμπαίκτης του Διαμαντίδη. Τι είπα με Γιαννακόπουλο"

Λίγη ώρα μετά το τρίποντο-τίτλος που πέτυχε στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τη σχέση του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τα ΜΜΕ που σχολίασαν ότι μεγάλωσε, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά και τον αδερφικό του φίλο, Γιώργο Πρίντεζη.

Σπανούλης: "Τιμή που ήμουν φίλος και συμπαίκτης του Διαμαντίδη. Τι είπα με Γιαννακόπουλο"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

" Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη μέρα για την ομάδα μου. Μετά από αντιξοότητες και δυσκολίες, φτάσαμε στο σημείο να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Έγιναν τρομερά παιχνίδια. Στην πλειοψηφία του ο κόσμος ήταν εκπληκτικός μετά από πολλά χρόνια.

Έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, όπως ήταν λογικό, αλλά εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί όταν έκανε την αντεπίθεσή του. Τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά, οι προπονητές μας έκαναν σπουδαία δουλειά. Αλλάξαμε το πλάνο μας μετά το πρώτο παιχνίδι και αυτό έπρεπε να κάνουμε απέναντι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός.

Το δεύτερο σερί πρωτάθλημα συνιστά πολύ μεγάλη επιτυχία. Η χρονιά κλείνει επιτυχημένα. Αφιερώνω αυτό το πρωτάθλημα στη μνήμη του πατέρα του αδερφικού μου φίλου, Γιώργου Πρίντεζη. Στην γυναίκα μου, στα παιδιά μου, στον αδερφό μου, στους προέδρους μας που στηρίζουν την ομάδα, στον προπονητή μου, στο σταφ και στους συμπαίκτες μου. Σε όλους όσους βάζουν λιθαράκι για αυτή την επιτυχία".

Γ ια το τι είπε στον Δημήτρη Διαμαντίδη μετά το ματς: "Είναι κάτι πολύ προσωπικό και το κρατάω για τον εαυτό μου".

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε: "Όποιος δεν ρισκάρει στο μπάσκετ, δεν μπορεί να νικήσει. Ο προπονητής μου και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται και αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη".

Για το αν περνά από το μυαλό του να σταματήσει: "Να σταματήσω; Είμαι πολύ μικρός για να σταματήσω, αν και μερικοί με έχετε μεγαλώσει αρκετά. Το έχουμε ακούσει και αυτό. Κάποια πράγματα πρέπει να τα σεβόμαστε και να μην πατάμε αράδες. Όπως πρέπει να σεβόμαστε και τον Διαμαντίδη. Δεν σημαίνει ότι αν δεν έχουμε καλά στατιστικά, είμαστε παππούδες. Τον χρόνο δεν μπορεί να τον νικήσει κανείς, αλλά άλλο αυτό και άλλο ο μηδενισμός. Αυτή τη στιγμή θέλω να ξεκινήσει καλά η επόμενη χρονιά και να είμαστε καλύτεροι στην Ευρώπη. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Οσο με βαστάνε τα πόδια μου, θα παίζω μπάσκετ. Θα προσπαθώ να δώσω και την καρδιά μου για την ομάδα".

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό: "Θα κάτσουμε να μιλήσουμε με την διοίκηση. Αυτή είναι στιγμή πανηγυρισμών και ευτυχίας. Έχουμε εξαιρετική σχέση και περιμένω το κάλεσμα για να μιλήσουμε με τον δικό μας τρόπο. Όπως ξέρουμε".

Για το πώς βίωσε τις νίκες με τα τρίποντα στο φινάλε: "Είναι ονειρικό αυτό το πράγμα, ό, τι καλύτερο θα μπορούσα να έχω φανταστέι. Στη ζωή, όμως, ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει. Όταν πέφτω στο κρεβάτι μου για ύπνο, πάντα ονειρεύομαι τέτοιες στιγμές. Ακόμα και αν έχανα 10 τέτοια σουτ, θα σούταρα και το 11ο".

Γ ια τον Δημήτρη Διαμαντίδη: "Ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν φίλος και συμπαίκτης με τον Δημήτρη. Ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία. Είμαι περήφανος για εκείνον. Του εύχομαι να μείνει κοντά στο μπάσκετ, γιατί το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους".

Για το τι είπε με τον Θανάση Γιαννακόπουλο: "Ο κύριος Θανάσης πάντα μου εκφράζει το σεβασμό και την αγάπη του. Το ότι άλλαξα ομάδα δεν αλλάζει κάτι. Εγώ του είπα πως δεν έγινε ποτέ κάτι και μου είπε πως το ξέρει. Μας συνδέει μία σχέση σεβασμού. Τον σέβομαι πάρα πολύ και ήθελα να σιγουρευτώ πως ξέρει ότι δεν είχε γίνει τίποτα. Η ίντριγκα που υπάρχει στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής. Προσπαθούμε πάντα να μειώνουμε κάτι. Στην Ευρώπη μιλάνε για μεγαλεία, και εδώ μειώνουμε ο ένας τον άλλον. Ο καλύτερος να νικά. Ο καθένας σκίζεται για την ομάδα του και μέχρι εκεί. Πρέπει να σταματήσουμε να μειώνουμε κατορθώματα".

Τον συγκλονιστικό αγώνα μετέδωσαν τα κανάλια Novasports.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το τρίποντο του Σπανούλη που "σκότωσε" ξανά τον Παναθηναϊκό!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 81-82 παρ.
Το τρομερό τρίποντο του Μάντζαρη που έστειλε τον τελικό σε δεύτερη παράταση

News 24/7

24MEDIA NETWORK