Μπιρτς: "Θέλω να παίξω με Σπανούλη"

Έφτασε την Τρίτη στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Μπιρτς.

ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÏÓÖÐ olympiakos ÁÖÉÎÇ arrival ÊÅÌ kem ÌÐÉÑÔÓ
Μπιρτς-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Κεμ Μπιρτς, βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Καναδός σέντερ που συμφώνησε με τους πρωταθλητές Ελλάδας για συμβόλαιο 1+1 έτους με ετήσιες απολαβές 400.000 ευρώ περίπου, ήρθε για να γνωρίσει το νέο περιβάλλον του αλλά και να διευθετηθούν ορισμένες τυπικές εκκρεμότητες της συμφωνίας.

ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÏÓÖÐ olympiakos ÁÖÉÎÇ arrival ÊÅÌ kem ÌÐÉÑÔÓ
ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÏÓÖÐ olympiakos ÁÖÉÎÇ arrival ÊÅÌ kem ÌÐÉÑÔÓ ACTION IMAGES PRESS AGENCY
ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÏÓÖÐ olympiakos ÁÖÉÎÇ arrival ÊÅÌ kem ÌÐÉÑÔÓ
ÌÐÁÓÊÅÔ basketball ÏÓÖÐ olympiakos ÁÖÉÎÇ arrival ÊÅÌ kem ÌÐÉÑÔÓ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις πρώτες δηλώσεις κατά την άφιξή του εξήγησε πως: "Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Ολυμπιακό. Τα χρώματα είναι κόκκινο και άσπρο όπως του Καναδά. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μεγάλο κλαμπ με μεγάλους παίκτες που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα. Το ρόστερ του βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο".

Ακόμη μίλησε για τους στόχους του με τους Πειραιώτες και τον Βασίλη Σπανούλη: "Θέλω να κερδίσω την Ευρωλίγκα. Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που υπάρχει στο μυαλό μου. Σκέφτομαι μόνο τη νίκη. Ξέρω πως ο Σπανούλης είναι ένας μεγάλος παίκτης, δεν των γνωρίζω προσωπικά όμως παίζει στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει κερδίσει πολλές φορές την Ευρωλίγκα και ανυπομονώ να παίξω μαζί του".

Ο Μπιρτς παραδέχτηκε πως η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα του: "Ναι, σίγουρα. Πολλοί παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό συνέχισαν να αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν πετύχει τους στόχους τους και έχουν κερδίσει την Ευρωλίγκα, ενώ άλλοι έφτασαν μέχρι το ΝΒΑ".

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στον κόσμο των "ερυθρόλευκων": "Είμαι έτοιμος να βγάλω ενέργεια και να παίξω άμυνα, ώστε να κερδίσουμε".

Ποιος είναι ο Μπιρτς

Ο Κεμ Μπιρτς που αγωνίζεται ως σέντερ και αποκτήθηκε για να αναπληρώσει το κενό του Οθέλο Χάντερ, άρχισε την καριέρα του από τους Σίου Φολς Σκάιφορς της αναπτυξιακής λίγκας και το καλοκαίρι του 2015, από τη στιγμή που δεν έπεισε κάποια ομάδα στα summer leagues του NBA που συμμετείχε, έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για την Τουρκία.

Την περσινή σεζόν στη γειτονική χώρα με την Ουσάκ Σπορτίφ σε 27,1 λεπτά μέσο όρο, είχε 10,5 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1,3 κοψίματα και 57% στα δίποντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοίνωσε Μπιρτς ο Ολυμπιακός
Μπιρτς: "Θρύλος ο Σπανούλης"

News 24/7

24MEDIA NETWORK