Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Μαρκόπουλος

Προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα, συζήτησε ανθρώπους της ΚΑΕ και συμφώνησε για συνεργασία, σε πρώτη φάση, έως το τέλος της σεζόν. Πάει για Σφαιρόπουλο ο Δικέφαλος του Βορρά.

Συμφώνησε με Ολυμπιακό ο Μαρκόπουλος

Όπως λένε από τη Θεσσαλονίκη ο κορυφαίος κόουτς της προηγούμενης σεζόν έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση των "ερυθρολεύκων" για άμεση συνεργασία και, εφόσον όλα κυλήσουν δίχως εμπόδια, θ' αναλάβει την τεχνική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ΠΑΟΚ γνώριζαν εξ αρχής την προσέγγιση του Ολυμπιακού στον Μαρκόπουλο, ο οποίος -ως όφειλε- ενημέρωσε τους προϊσταμένους του. Από τη στιγμή που προέκυψε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα σ' έκτακτο ΔΣ. Πλέον αναμένεται η απόφαση της διοίκησης του "Δικεφάλου", η οποία μοιάζει δύσκολο θα "φρενάρει" τη μετακόμιση του Έλληνα προπονητή στο ΣΕΦ.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ

Επειδή πάντως το θέμα είναι λεπτό, αναμένεται ο τρόπος που θ' αντιδράσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Αλήθεια είναι πως από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η πληροφορία οι πιέσεις προς τον Μπάνε Πρέλεβιτς και τους συνεργάτες του είναι πολλές. Ο κόσμος δεν θέλει να χάσει τον προπονητή που έχει βάλει σε αγωνιστική τάξη το τμήμα μπάσκετ και δη να τον αφήσει να πάει για τον Ολυμπιακό.

Υπό αυτές τις συνθήκες συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες η άποψη η διοίκηση του "Δικεφάλου" ν' αρνηθεί την εν λόγω μετακίνηση και ν' αφήσει την αποκλειστική ευθύνη στον Μαρκόπουλο, στον οποίο και χρήματα οφείλονται από προηγούμενες χρονιές και συμβόλαιο υπογεγραμμένο δεν έχει (υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία-δέσμευση με τον Πρέλεβιτς). Άρα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την ελευθερία του.

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αφού την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ έχει ματς για το Eurocup με τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πυλαία.

Το προφίλ του Μαρκόπουλου

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει δουλέψει σχεδόν σε όλες τις ομάδες της Α1, αλλά τις μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του τις έκανε με τον Δικέφαλο του Βορρά με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994.

Εργάστηκε επίσης στον Αρη, τον Ηρακλή, τον Μακεδονικό, την ΑΕΚ και το Μαρούσι με το οποίο μάλιστα έκανε πολύ καλή πορεία τη διετία 2007-2009. Εχει ανακηρυχθεί δύο φορές καλύτερος προπονητής του πρωταθλήματος (2008, 2014).

Διαβάστε ακόμη:

Κηφισιά-Ολυμπιακός 68-67

Τόμιτς: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Δεν ξέρει αν έχει προπονητή

News 24/7

24MEDIA NETWORK