Τα ξεσπάσματα του Σφαιρόπουλου έγιναν τρία

Λένε ότι δεν υπάρχουν κακές απαντήσεις, αλλά άστοχες ερωτήσεις. Μήπως όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χάνει το... δίκιο του;

Τα ξεσπάσματα του Σφαιρόπουλου έγιναν τρία

Το βράδυ της Παρασκευής, ο -θριαμβευτής πια- Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε θέση, ως έχει συμβατική υποχρέωση, για να κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση της ΕΡΤ, το κανάλι που είχε τα δικαιώματα μετάδοσης του μεγάλου ντέρμπι. Η κουβέντα κύλησε φυσιολογικά μέχρι τη στιγμή που του τέθηκε ερώτημα για τον Παναθηναϊκό. Και ο κόουτς του Ολυμπιακού αντέδρασε: " Γιατί λέτε για Παναθηναϊκό; Ο Ολυμπιακός νίκησε", αποκρίθηκε και εμφανώς εκνευρισμένος αποχώρησε χωρίς να προσθέσει κάτι περισσότερο.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεσπάει (κάπως άκομψα αλήθεια είναι) σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το τελευταίο δίμηνο τα παραδείγματα είναι διαδοχικά. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η αντίδρασή του έχει να κάνει με το ύφος-περιεχόμενο της ερώτησης.

Αρχικά, στις 16/11, ήταν που εξαπέλυσε τα βέλη του ερωτηθείς για τη μη συμμετοχή του Πάτρικ Γιανγκ στο ματς με την Μπαρτσελόνα. " Ψάχνετε να βρει κάτι να γράψετε. Θα παίξει στο επόμενο, ήταν δική μου απόφαση να μην παίξει", έλεγε τότε.

Μετά "αρπάχτηκε" με αφορμή την επιμονή των δημοσιογράφων να ρωτούν τον Ματ Λοτζέσκι για το συμβόλαιό του (το οποίο δεν έχει ανανεωθεί ακόμη). " Έχετε δει πως δεν είναι συγκεντρωμένος; Όταν δίνει συνέντευξη ένας αθλητής και τον ρωτούν για το μέλλον του, πρέπει να απαντήσει. Αν του πουν πως ενδιαφέρεται μια ομάδα απαντάει. Επειδή είναι ευγενικός, απαντάει αντί να σας... άντε μην πω τι. Αυτό, όμως, δεν τον έχει επηρεάσει αγωνιστικά. Είναι ένας αθλητής που ξέρει τι κάνει στο γήπεδο, ξέρει τι θέλει και είναι προσηλωμένος στην ομάδα", ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του "Σφαιρό".

Όλα αυτά προτού έρθει η ατάκα στον δημοσιογράφο Γιάννη Νάτου της ΕΡΤ.

Πάντως, άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν καθημερινά, έχουν να λένε για την ευγένεια, την άνεση και το χιούμορ του μ' εκείνους που έχει την άνεση. Ίσως δημόσια προσπαθεί να εφαρμόσει στιλ... Γκρεγκ Πόποβιτς. Του αυστηρού εκεί που κρίνει αναγκαίο. Το οποίο παρεξηγείται εύκολα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με ποια ερώτηση τα "πήρε" ο Σφαιρόπουλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK