Το στοίχημα που βάζουν οι Αγγελόπουλοι με Μπλατ

Φέρνοντας τον Ντέιβιντ Μπλατ οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού ανεβάζουν μόνοι τους τον πήχη των προσδοκιών και έχουν την υποχρέωση να... περάσουν από πάνω! Ο τρόπος που θα στηρίξουν την ακριβοπληρωμένη επιλογή τους για τον πάγκο θ' αποδείξει αν άλλαξε η πολιτική τους.

Cleveland Cavaliers head coach David Blatt directs his team in the first quarter of an NBA basketball game against the Minnesota Timberwolves, Friday, Jan. 8, 2016, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
Ντέιβιντ Μπλατ AP PHOTO/JIM MONE

Η δουλειά με τον Ντέιβιντ Μπλατ είναι σχεδόν τελειωμένη. Ασχέτως αν -λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής- υπήρξε η "ερυθρόλευκη" διαρροή της διάψευσης, από τη Δευτέρα το απόγευμα ο Αμερικανός θα πρέπει να λογίζεται ως ο νέος του Ολυμπιακού. Μεσολάβησαν κάποιες ώρες, η επικοινωνία συνεχίστηκε, η χρυσή τομή βρέθηκε, επήλθε μια πρώτη προφορική συμφωνία.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, μετά από μία "άτιτλη" διετία, επέλεξαν ν' αλλάξουν πολιτική. Ν' ανοίξουν το μπάτζετ για το τεχνικό τιμ, να πληρώσουν αρκετά και να υποδεχθούν στον Πειραιά έναν κόουτς που θα φέρει φρέσκο αέρα, νέες ιδέες και διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση.

Είναι αναμφίβολα ο Μπλατ ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε ελεύθερο στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αποφασίζοντας να επιμείνουν στον 59χρονο Βοστωνέζο, ανεβάζοντας διαρκώς την προσφορά τους (παρά την αρχική διαφορά στο οικονομικό) και πείθοντάς τον στο φινάλε ν' αναλάβει το πρότζεκτ ως το καλοκαίρι του 2020, βρίσκονται και οι ίδιοι μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση.

Επειδή φαίνεται πως έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, πηγαίνοντας σε μια λύση προπονητή που δεν αμφισβητείται σε πρώτη φάση τουλάχιστον και προσφέρει συσπείρωση, οφείλουν να φτάσουν στο επίπεδο επίπεδο: να τον στηρίξουν με οτιδήποτε χρειαστεί.

Προφανώς έχει γίνει κουβέντα για το διαθέσιμο μπάτζετ. Προφανώς γνωρίζει ο Μπλατ μέχρι που μπορεί να φτάσει ο προϋπολογισμός της επόμενης σεζόν. Προφανώς υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και όχι ακραίες απαιτήσεις.

Το ζητούμενο πλέον είναι το χρήμα που θα διατεθεί να μοιραστεί με τον τρόπο που το νέο "αφεντικό" του παρκέ θέλει. Για παράλογο δεν τον "κόβεις" τον Μπλατ. Προπονητής της πιάτσας είναι, προπονητής που ξέρει την ευρωπαϊκή αγορά όσο και την αμερικάνικη, μπορεί να προσαρμόσει τις επιλογές του στο συμφωνηθέν ποσό. Δεν θα ζητήσει να έρθει ο Λεμπρόν ή ο Λοβ!

Χατίρια είναι αδιαπραγμάτευτο πως πρέπει να του γίνουν, αυτός ν' αποφασίσει ποιος και γιατί του κάνει. Γι' αυτόν δεν θα τον πληρώσουν άλλωστε μ' ένα συμβόλαιο που ξεπερνάει το 1.5 εκατομμύριο (συνολικά); Ουδείς κατηγόρησε ότι Παναγιώτης και Γιώργος δεν γνωρίζουν το... τόπι. Μόνο που τώρα επενδύουν σ' έναν άνθρωπο για να τον εμπιστευτούν.

Αναπόφευκτα η επικείμενη άφιξη Μπλατ μεταβάλλει όπως και να 'χει τα δεδομένα τόσο για τους παίκτες, των οποίων λήγουν τα συμβόλαιά όσο και γι' αυτούς που πρόκειται να έρθουν. Διότι αυτός θα πρέπει ν' αποφασίζει πλέον, σε συνεννόηση με τα δύο αδέρφια, και όχι οι επιλογές να υποκινούνται από το συναίσθημα ή να εξαρτώνται αν και ποιος θα πάει στο αντίπαλο δέος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK