Το χρονικό της απίστευτης κατάρας στον Ολυμπιακό...

Ο σοβαρός τραυματισμός του Κιμ Τιλό προσθέστει ακόμη ένα κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των απωλείών στον Ολυμπιακό από το 2013 και μετά. Κάθε σεζόν από εκεί και πέρα κρύβει τουλάχιστον μία πολύ μεγάλη ζημιά για παίκτη των "ερυθρόλευκων". Καταγράφει ο Γιάννης Ψαράκης.

Το χρονικό της απίστευτης κατάρας στον Ολυμπιακό...

Ούτε μία σεζόν δεν έχει περάσει από το 2013 που ο Ολυμπιακός να μην αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα με τραυματισμό παίκτη του που χρειάστηκε να μείνει 4 ή περισσότερους μήνες εκτός δράσης.

Από τον Μάντζαρη σε εκείνο το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία το 2013 μέχρι τον Τιλί στο Ηράκλειο κόντρα στη Μπασκόνια οι ερυθρόλευκοι κάθε χρόνο χάνουν έναν ή περισσότερους παίκτες με σοβαρό τραυματισμό που ανατρέπει άρδην τα πλάνα τους. Ας τους θυμηθούμε έναν-έναν.

Σεζόν 2012-13

28 Μαρτίου 2013: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης σε αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία παθαίνει ρήξη πρόσθιου χιαστού και οστικό οίδημα. Αποτέλεσμα; Μένει για 6 μήνες εκτός δράσης και χάνει το φινάλε της σεζόν μαζί και το φάιναλ-φορ στο Λονδίνο.

Σεζόν 2013-14

Αρχές Δεκεμβρίου 2013: Ο Εϊσι Λο, από τους πρωτεργάτες των back to back τίτλων στην Ευρωλίγκα σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο νοιώθει ενοχλήσεις στις προπονήσεις. Από τις αρχές Δεκεμβρίου μένει εκτός με συντηρητικές θεραπείες και τον Γενάρτη του 2014 αποφασίζεται να προχωρήσει σε ολική επέμβαση καθαρισμού μηνίσκου και χόνδρου και θεραπεία με βλαστοκύταρρα. Χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

Σεζόν 2014-15

10 Σεπτεμβρίου 2014: Στα μισά της προετοιμασίας ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Ιταλία όπου κατά τη διάρκεια προπόνησης ο Ιωάννης Παπαπέτρου τραυματίζεται. Αρχικά η εκτίμηση έκανε λόγο για βαρύ διάστρεμμα. Τελικά η διάγνωση δείχνει κάταγμα περόνης έξω σφυρού και συνδεσμικές βλάβες που κράτησαν τον ταλαντούχο φόργουορντ 6 μήνες εκτός (επέστρεψε αρχές Μαρτίου 2015).

Σεζόν 2015-16

12 Νοεμβρίου 2015: Σε αγώνα με την Αναντολού Εφές στο Αμπντί Ιπεκτσί ο Πάτρικ Γιανγκ σε κάποια φάση του πρώτου ημιχρόνου τραυματίζεται μετά από σύγκρουση με τον Μπράιαντ Ντάνστον. Τα άσχημα μαντάτα έρχονται την επόμενη μέρα αφού μαγνητική τομογραφία έδειξε ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο παίκτης έχασε όλο το υπόλοιπο της σεζόν.

3 Δεκεμβρίου 2015: Σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός του Γιανγκ, 20 μέρες αργότερα τίθεται νοκ-άουτ και ο Ματ Λοτζέσκι. Σε προσπάθεια για σπριντ σε αγώνα της Ευρωλίγκα με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ τραυματίζεται στους προσαγωγούς και μένει 4 μήνες εκτός δράσης!

26 Μαίου 2016: Η σεζόν κλείνει όπως άρχισε για τον Ολυμπιακό με τον Γιώργο Πρίντεζη να τραυματίζεται στον 2ο τελικό των πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό (πελματιαία απονευρωσίτιδα) να χάνει τους υπόλοιπους τελικούς αλλά και τη συμμετοχή του στην Εθνική για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Σεζόν 2016-17

10 Δεκεμβρίου 2016: Σε αγώνα με την Ουνίξ Καζάν στο ΣΕΦ ο Ντάνιελ Χάκετ τραυματίζεται και η αρχική εκτίμηση κάνει λόγο για δύο μήνες απουσίας. Τελικά τρεις μέρες αργότερα μετά από σειρά εξετάσεων διαπιστώνεται ότι έχει υποστεί απόσπαση τένοντα δικέφαλου μηριαίου και χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν!

24 Μαρτίου 2017: Σε άνευ βαθμολογικής σημασίας αγώνα με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίζεται ξανά. Υπέστη ρήξη ρήξη υποκνημιδίου τένοντα και ενώ αρχικά υπήρχε η ενημέρωση για απουσία ενός μήνα τελικά έχασε όλο το υπόλοιπο της σεζόν (3 μήνες εκτός).

Σεζόν 2017-18

12 Οκτωβρίου 2017: Η αλήθεια είναι ότι Οκτώβριο δεν είχε καταγραφεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός για παίκτη του Ολυμπιακού τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε και τραυματισμός σε προθέρμανση αγώνα. Συνέβη και αυτό με θύμα τον Γάλλο φόργουορντ Κιμ Τιγί που υπέστη αποκόλληση τένοντα και θα μείνει 4-6 μήνες εκτός δράσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK