Τόμπσον: Ταλέντο vs ρίσκο σημειώσατε…

Ο Γιάννης Ψαράκης ακτινογραφεί και παρουσιάζει στο πιάτο με κάθε λεπτομέρεια το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τι θα προσφέρει ο Τόμπσον στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και σε ποιους τομείς εμπεριέχει ρίσκο η επιλογή του Αμερικανού γκαρντ/φόρτγουορντ...

Τόμπσον: Ταλέντο vs ρίσκο σημειώσατε…

Η απόκτηση του Χόλις Τόμπσον από τον Ολυμπιακό είναι από μόνη της μία άκρως εντυπωσιακή κίνηση από τους ερυθρόλευκους. Και αυτό γιατί:

- Πρόκειται για εν ενεργεία Αμερικανό ΝΒΑερ ο οποίος τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν μέτρησε 265 ματς, στο 1/3 εξ αυτών ως βασικός

- Γιατί βρίσκεται σε ώριμη ηλικία (26 ετών)

- Γιατί η καριέρα του είναι σε τέτοιο σημείο όπου θέλει να κερδίσει ξανά (πρώτα) την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις δυνατότητές του και στη συνέχεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ομάδων του ΝΒΑ αφού εκεί «ανήκει» το ταλέντο του.

Η απόκτηση ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Τόμπσον, αυτό που αναζητούσε δηλαδή ο Ολυμπιακός έναν 3 και D (τρίποντο και άμυνα δηλαδή) παίκτη δυναμώνει τα μάλα την ομάδα του Σφαιρόπουλου, της δίνει μεγάλο βάθος, αυξάνει τον… εσωτερικό συναγωνισμό και θεωρητικά αλλάζει επίπεδο τους ερυθρόλευκους, αν ο Τόμπσον προσφέρει αυτά για τα οποία είναι γνωστός. Το σχεδόν αλάνθαστο περιφερειακό σουτ και την ποιότητά του συνολικά ως παίκτης.

Αυτά είναι τα… καλά νέα, έστω σε θεωρητικό επίπεδο γιατί όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός «ρισκάρει» με παίκτη κατευθείαν από το ΝΒΑ δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά είναι η πρώτη επί ημερών Σφαιρόπουλου ο οποίος για να πάει «κόντρα» στα πιστεύω και τις συνήθειές του, πάει να πει ότι είτε πιστεύει πολύ στο «project» του Τόμπσον είτε θεωρεί ότι αξίζει να πάρει το ρίσκο.

Ο Τόμπσον λοιπόν είναι ένας παίκτης που δεν έχει εμπειρίες ευρωπαϊκό μπάσκετ άρα αφενός θα χρειαστεί περίοδο προσαρμογής (και ο Ολυμπιακός ελέω του συστήματος της Ευρωλίγκα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια…), αφετέρου θα πρέπει να γίνουν… ταχύρυθμα μαθήματα από όλο το τιμ και τους συμπαίκτες του για να συνηθίσει στα νέα δεδομένα.

Θα πρέπει επίσης να μάθει να… κερδίζει. Και αυτό γιατί τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ με τους Σίξερς έπαιζε σε μία ομάδα... εθισμένη να χάνει! Οι Σίξερς και τις τέσσερις σεζόν που έπαιξε στην ομάδα είχαν (πολύ) αρνητικό ρεκόρ νικών, βρίσκονταν σε ένα στάδιο ανανέωσης και ανασυγκρότησης, δεν υπήρχαν πολλές απαιτήσεις και ο πήχης ήταν πολύ χαμηλά. Τι ισχύει στον καταδικασμένο να πρωταγωνιστεί Ολυμπιακό; Όλοι γνωρίζετε πόσο μεγάλη πίεση υπάρχει και πόσο… δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για όλους...

Photo Credits: AP Photo/David Zalubowski

News 24/7

24MEDIA NETWORK