Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης στον Sport 24 Radio 103,3

Για περίπου δύο ώρες ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκαν στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" δίνοντας μία... θρυλική συνέντευξη. Διαβάστε όλα όσα είπαν λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ.

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης στον Sport 24 Radio 103,3

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες των ευρωπαϊκών παρκέ. Οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης βρέθηκαν στο στούντιο του Sport24 Radio 103,3 και για περίπου δύο ώρες πέρασαν από την... ανακριτική καρέκλα των Γιάννη Φιλέρηκαι Παντελή Διαμαντόπουλου. Ποιον θα προσκαλούσε σε μονό ο "V-Span"; Ποιο παιχνίδι θα ξαναέπαιζαν; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα κλήθηκαν να απαντήσουν οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού που δεν έδειξαν στιγμή να δειλιάζουν πετυχαίνοντας.... buzzer beater και στα μικρόφωνα

Για την πίεση που είχαν:

Πρίντεζης: " Κατάφερε ο Παναθηναϊκός και έκανε ένα μπρέικ. Ήταν μία ανατρεπτική σειρά τελικών. Το θετικό ήταν ότι καταφέραμε και αντιδράσαμε καλά εκτός έδρας. Ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε άνθρωποι από άλλο πλανήτη και δεν επηρεαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει απαιτήσεις. Η χρονιά δεν είχε πάει καλά. Χάσαμε το Κύπελλο, δεν πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Ευτυχώς τους δικαιώσαμε και καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα".

Σπανούλης: " Δεν ήμασταν έτοιμοι για τον πρώτο τελικό. Μπορεί να το λέγαμε ότι ήμασταν, αλλά δεν ήμασταν. Σε αυτή τη σειρά επιλέξαμε τη δύσκολη διαδρομή. Καταφέραμε όμως και δείξαμε στη συνέχεια πόσο θέλαμε τον τίτλο στα επόμενα παιχνίδια. Μετά το πρώτο ματς είχαμε πάθει ένα σοκ. Πάντα είχαμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες μας. Είπαμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό. Είχαμε μεγαλύτερη συγκέντρωση. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών και παγιδεύσαμε τον Παναθηναϊκό με την τακτική μας και βγάλαμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης στον Sport 24 Radio 103,3
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Για τον κόσμο που μαζεύτηκε στο ΣΕΦ:

Σπανούλης: " Ο τρόπος που πήραμε το πρωτάθλημα πιστεύω ότι έκανε τόσο κόσμο να έρθει. Δείξαμε χαρακτήρα σε μία δύσκολη έδρα και δείξαμε ψυχικά χαρίσματα. Δεν ακολουθήσαμε τη λογική. Πρώτα γίναμε πρώτοι στην Ευρώπη και μετά πήραμε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Παίξαμε τρεις τελικούς, πήραμε τους δύο και τώρα πήραμε το δεύτερο συνεχόμενο στην Ελλάδα. Αυτή η ομάδα δεν κάνει τα λογικά ούτε τα συνηθισμένα. Η ομάδα έχει έναν ελληνικό κορμό που ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για όλες τις δυσκολίες που έρχονται σε μία χρονιά. Εμείς οι πιο έμπειροι πρέπει να βοηθάμε τους υπόλοιπους".

Για τον τραυματισμό του Πρίντεζη:

Πρίντεζης: " Υποτροπίασε ένας τραυματισμός που είχα τον Μάρτιο. Έκανα κάποιες εξετάσεις χτες, τα αποτελέσματα θα βγουν σήμερα".

Σπανούλης: " Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε είναι αυτή που ξεπερνάει όλα".

Για το ποιο ματς θα ξαναέπαιζαν φέτος:

Σπανούλης: " Το ματς Κυπέλλου στην αρχή της χρονιάς και το ματς με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία. Αξίζαμε τη νίκη αλλά στο τέλος από δικά μας λάθη χάσαμε".

Πρίντεζης: " Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη. Αν μπορούσα να πω και ένα περσινό θα έλεγα και τον τελικό της Euroleague".

Για το ματς με τη Χίμκι:

Πρίντεζης: " Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που δεν κάνει την αυτοκριτική του. Βρεθήκαμε σε μία κακή ημέρα και η Χίμκι σε καλή. Τρεις ημέρες να παίζαμε δεν νομίζω να άλλαζε κάτι. Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Στην Ελλάδα θεωρούμε πως όλα είναι σίγουρα, αλλά δεν είναι έτσι. Ο όμιλος ήταν δύσκολος, είχαμε κάποιους τραυματισμούς".

Για το ποια είναι η διαφορά των δύο τριπόντων που πέτυχε ο Σπανούλης στο ΟΑΚΑ:

Σπανούλης: " Το ένα ήταν τρίποντο τίτλου το άλλο μας κράτησε ζωντανούς. Προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό στην εκτέλεση γιατί ήξερα ότι ο Δημήτρης με περίμενε. Το σημαντικό είναι η νίκη. Ξέρω ότι ο κόσμος ζει για αυτά τα παιχνίδια και καταλαβαίνω ότι ευχαρίστηση και η χαρά είναι μεγαλύτερες. Το είπαμε και πριν. Οι Έλληνες προσπαθούν να μπολιάσουν τους ξένους στο οικογενειακό κλίμα. Είμαστε μία οικογένεια. Τα λέμε όλα όπως είναι. Έχει τύχει να τσακωθούμε, αλλά πάντα το κάνουμε για το καλό της ομάδας".

Για τα αποδυτήρια και τις σχέσεις:

Πρίντεζης: " Ο ένας σέβεται τον άλλον. Δεν είμαι όλοι κολλητοί, αλλά θα βγούμε να πιούμε τον καφέ μας θα κάνουμε την πλάκα μας. Δεν υπάρχει κακεντρέχεια. Αν με ρωτούσες μέχρι το Δεκέμβριο θα σου έλεγα ότι ήμασταν ομάδα F4 ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Γιανγκ. Είχαμε στόχους. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά. Δεν τα καταφέραμε φτάσαμε όμως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος".

Για την παραμονή τους στην ομάδα και ποια είναι τα κριτήρια:

Πρίντεζης: " Δεν είναι θέμα χρημάτων από ένα σημείο και μετά. Ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και μετά είναι θέμα σεβασμού και επιβεβαίωσης".

Σπανούλης: " Οι Έλληνες έχουμε χτίσει μια σχέση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Όταν έρθει η ώρα όλα παίρνουν το δρόμο τους".

"ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ"

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης στον Sport 24 Radio 103,3

Για το τρίποντο που πρόσθεσε στο παιχνίδι του ο Πρίντεζης:

Πρίντεζης: "Ήξερα ότι για να ανέβω επίπεδο θα έπρεπε να βάλω και το τρίποντο στο παιχνίδι μου. Έκατσε ένα καλοκαίρι να δουλέψω και κατάφερα να προσθέσω και αυτό το στοιχείο".

Για τον επόμενο μεγάλο στόχο τους:

Σπανούλης: "Όταν τελειώνει μια χρονιά πάντα βάζεις τον επόμενο στόχο. Σίγουρα θέλουμε να πάρουμε και άλλους τίτλους και η κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού θα ήταν ονειρική"

Για την απόφαση του να πάει στον Ολυμπιακό, εάν το μετάνιωσε και εάν ήταν αντίθετα τα πράγματα αν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο πράγμα:

Σπανούλης: "Τα περίμενα όσα έγιναν. Δεν μετανιώνω για την απόφαση μου. Έχω δικαιωθεί για την απόφαση που πήρα. Ήταν μεγάλο ρίσκο, αλλά θεωρώ ότι ήταν γραφτό να γίνει και όλα πλέον έχουν πάρει το δρόμο τους και είναι όμορφα για μένα".

Για τη συνεργασία τους εντός και εκτός γηπέδου και εάν το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη άλλαξε τη ροή της ιστορίας:

Πρίντεζης: "Οι επιτυχίες σε φέρνουν πιο κοντά και σε δένουν. Ήταν ένα κομβικό σημείο ο τίτλος στην Κωνσταντινούπολη αφού ήρθε η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού μετά από πολλά χρόνια".

Σπανούλης: "Η συνεργασία μου με το Γιώργο είναι εξαιρετική εντός και εκτός γηπέδου. Άλλωστε, οι δυο μας βλεπόμαστε συνέχεια. Ίσως περισσότερο και από ότι βλέπουμε δικούς μας ανθρώπους. Βέβαια, το καλάθι του στην Κωνσταντινούπολη πιστεύω ότι όντως άλλαξε τη ροή και άλλαξε τα πράγματα".

Για το ποιο είναι το πιο καθαριστικό καλάθι που έχει βάλει ο Σπανούλης:

Σπανούλης: "Στην Ελλάδα το τρίποντο στο δεύτερο τελικό αφού μας κράτησε ζωντανούς και στην Ευρώπη εκείνα που έβαλα στον τελικό με τη Ρεάλ".

Πρίντεζης :"Ο Βασίλης δεν το έχει ζήσει τόσο γιατί πάντα ήταν σε ομάδες που πάντοτε πρωταγωνιστούσαν. Εγώ τα έχω ζήσει όλα. Από το να είμαι εκτός δωδεκάδας μέχρι να είμαι δανεικός. Όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Αυτό το ένιωσα στη Μάλαγα".

Για το πως ζουν τα παιχνίδια οι Αγγελόπουλοι:

Σπανούλης: "Ο τρόπος που ζουν τα παιχνίδια δείχνει το πόσο αγαπούν την ομάδα. Μέσα στην κρίση κάνουν ότι μπορούν για να έχουν τον Ολυμπιακό πρώτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνεις".

Για τη γενιά του '87 κι αν αυτή η γενιά την έχει ξεπεράσει:

Σπανούλης: "Ο τρόπος που ζουν τα παιχνίδια δείχνει το πόσο αγαπούν την ομάδα. Μέσα στην κρίση κάνουν ότι μπορούν για να έχουν τον Ολυμπιακό πρώτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνεις"

Για τη σημασία των ξένων στα ρόστερ:

Σπανούλης: "Όταν έχει καλό ελληνικό κορμό οι καλές επιλογές ξένων μπορούν να σε ανεβάσουν ένα επίπεδο".

Για τον Χάκετ και την προσφορά του:

Σπανούλης: "Ο Χάκετ έκανε μία μεγάλη σεζόν. Άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του. Στις προηγούμενες ομάδες ήταν περισσότερο σκόρερ, είχε μεγαλύτερη τρέλα στο παιχνίδι του. Πιστεύω ότι στον Ολυμπιακό ανέβηκε ένα επίπεδο. Θεωρώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος. Είναι ένα παιδί το οποίο δουλεύει απίστευτα. Βγάζει καρδιά και τα δίνει όλα για την ομάδα".

Για την απόφαση του να φύγει από το ΝΒΑ κι αν το μετάνιωσε:

Σπανούλης: "Δεν το μετάνιωσα. Είμαι ευλογημένος που έχω ζήσει αυτές τις στιγμές από όταν γύρισα από την Αμερική".

Για το εάν θα πρέπει η εθνική ομάδα να "θυσιάσει" ένα καλοκαίρι:

Πρίντεζης: "Είναι δύσκολο να οργανωθεί και γίνει αυτό το πράγμα. Σίγουρα ο κάθε χρόνος είναι αυτός που κουράζει. Η εθνική θα ήταν μία χαρά εάν ανά δύο ή τρία καλοκαίρια είχε ένα ξεκούρασης"

Σπανούλης: "Προσπαθώ να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής. Θέλω να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Είμαι φιλόδοξος. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χρήσιμος για την ομάδα"

Πόσο επίπονο είναι το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο:

Σπανούλης: "Σίγουρα είναι επίπονο, αλλά είναι ευλογία να παίζουμε"

"ΘΑ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΣΑ ΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΑΡΙ"

Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης στον Sport 24 Radio 103,3

Για το τι θα διάλεγαν, πέντε σερί πρωταθλήματα ή ένα ευρωπαϊκό:

Σπανούλης: "Πέντε σερί πρωταθλήματα και ένα ευρωπαϊκό"

Για το ποιον παίκτη θα προκαλούσαν για μονό:

Σπανούλης: "Θα πάω με την μόδα. Τον Κάρι. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην περίπτωση του"

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Πρίντεζης: "Ο Γιάννης αποτελεί ένα από τα μεγάλα project σε Παγκόσμιο επίπεδο. Η Ευρώπη είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα κάθε καλοκαίρι θα μπαίνει στο δίλημμα το εάν θα έρθει στην Εθνική. Είναι ένα παιδί 2,10 το οποίο κατεβάζει την μπάλα σαν γκαρντ. Σίγουρα το ξύλο είναι περισσότερο στην Ευρώπη. Πέρσι ήταν από τους καλύτερους παίκτες"

Για το πόσο διαφορετικός θα είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Διαμαντίδη:

Σπανούλης: "Είναι τεράστια απώλεια για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Είναι δύσκολο. Είναι δουλειά του Παναθηναϊκού όχι να τον αντικαταστήσει γιατί είναι αναντικατάστατος"

Για το πως αισθάνθηκαν μετά την ήττα στο Κύπελλο και τις αποδοκιμασίες.

Σπανούλης: "Δεν είναι ωραίες στιγμές σίγουρα, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι είναι αθλητισμός. Πρέπει να μάθεις να νικάς και να χάνεις. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι ενωμένος και να προχωράς".

Πρίντεζης: "Χωρίς εγωισμό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει επίσης να έχεις και μία συγκεκριμένη ρουτίνα ζωής. Δεν γίνεται να παίζεις σε αυτό το επίπεδο και να ξενυχτάς ή να μην προσέχεις τη διατροφή σου".

Για το Final 4 της Euroleague όπου στον τελικό βρέθηκαν οι δύο πιο ακριβές ομάδες:

Σπανούλης: "Η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε ήταν οι καλύτερες ομάδες και άξιζαν να είναι στον τελικό. Είδαμε και την Κάχα Λαμποράλ να παίζει καλό μπάσκετ. Όταν έχεις ένα μικρότερο μπάτζετ πρέπει να κάνεις προσεγμένες και σωστές επιλογές".

Για τη χρονιά που έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Σπανούλης: "Ο Γιάννης έκανε μία εκπληκτική χρονιά. Πιστεύω ότι ήταν έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Έχει περάσει δύσκολα και του αξίζουν όσα έχει πετύχει. Έφτασε η στιγμή να πάρει αυτά που του αξίζει. Είναι σπάνιο να βλέπεις έναν ψηλό να ηγείται έτσι μιας ομάδας".

Πρίντεζης: "Είναι ο πιο ολοκληρωμένος ψηλός. Όπως είπε και ο Βασίλης είναι δύσκολο να μπορέσει κάποιος ψηλός στο σύγχρονο μπάσκετ να καταφέρει να ηγηθεί μιας ομάδας. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος ψηλός στην Ευρωλίγκα".

Το live της συνέντευξης

09:54
Καλημέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την μεγάλη συνέντευξη των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργου Πρίντεζη στον "Sport 24 Radio 103,3".
09:57
Οι δύο πρωταθλητές Ελλάδας με τον Ολυμπιακό θα βρεθούν στο studio του Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη προκειμένου να μιλήσουν για τη σειρά των τελικών με τον Παναθηναϊκό, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς.
10:06
Άρχισε η εκπομπή.
10:07
Ο Παντελής Διαμαντόπουλος και ο Γιάννης Φιλέρης καλημερίζουν τους ακροατές. Σε λίγη ώρα θα βρίσκονται στο στούντιο κι οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης.
10:08
Αν θέλετε να ακούσετε την εκπομπή δεν έχετε παρά να πατήσετε τον player που βρίσκεται ακριβώς από πάνω ή να συντονιστείτε από τα ραδιόφωνα σας στο Sport 24 Radio 103,3!
10:15
Ο Βασίλης Σπανούλης έφθασε στο στούντιο και σε λίγο αναμένεται κι ο Γιώργος Πρίντεζης.
10:16
Στείλτε τα μηνύματά σας στο 54554 γράφοντας S24 αφήστε ένα κενό και στη συνέχεια το μήνυμα σας (χρέωση 0,92 / ανά sms)!
10:16
Επίσης μπορείτε να στέλνετε τα email σας στο [email protected].
10:20
Την Πέμπτη (02/06) πρόκειται να διεξαχθεί η φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 21.00 στο ΣΕΦ και όλα τα έσοδα θα πάνε στον Ερασιτέχνη.
10:25
Ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης μόλις μπήκαν στο στούντιο.
10:25
Οι δύο πρωταθλητές καλημερίζουν τους ακροατές του Sport 24 Radio 103,3.
10:27
"Δεν είναι και το καλύτερο μας, αλλά πρέπει να σεβαστούμε μερικά πράγματα. Είναι μέρος της δουλειάς μας", σχολιάζει ο Βασίλης Σπανούλης για το γεγονός πως οι αθλητές μιλούν στα ΜΜΕ μετά από επιτυχίες.
10:28
"Ας μπαίνει μέσα κι ας είναι απ' όποιον να 'ναι", σχολιάζει ο "Kill Bill" για τα δύο καθοριστικά τρίποντα στους τελικούς.
10:29
"Το είδα πρώτη φορά χτες. Φαινόταν ότι ήταν η ημέρα του Βασίλη. Είχαν μπει όλα τα μεγάλα τρίποντα. Πίστευα ότι ήταν γραφτό να γίνει και έγινε", σχολιάζει ο Γιώργος Πρίντεζης.
10:30
"Πριν ξεκινήσουν οι τελικοί φαινόταν πως το μεγάλο φαβορί ήταν αυτός που είχε το πλεονέκτημα έδρας. Παρ' όλα αυτά το μπρέικ του Παναθηναϊκού άλλαξε δεδομένα. Ήταν συναρπαστικοί τελικοί", αναφέρει ο Πρίντεζης.
10:31
"Δεν ήμασταν έτοιμοι στο πρώτο ματς. Γι' ακόμα μία φορά διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο. Στην πορεία, αλλάξαμε την τακτική μας. Παρουσιάσαμε τον πραγματικό εαυτό μας και δείξαμε πόσο θέλαμε τον τίτλο", σχολιάζει ο Σπανούλης.
10:32
Σπανούλης: "Σίγουρα μετά το πρώτο ματς υπήρξε ένα μικρό σοκ. Όμως, μέσω των δυσκολιών γίναμε δυνατότεροι. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των προπονητών και παγιδεύσαμε τον Παναθηναϊκό με την τακτική μας".
10:34
Πρίντεζης: "Ο κόσμος νομίζει ότι είμαστε άνθρωποι από άλλο πλανήτη και δεν επηρεαζόμαστε. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει απαιτήσεις. Η χρονιά δεν είχε πάει καλά. Χάσαμε το Κύπελλο, δεν πήγαμε καλά στην Ευρώπη. Ευτυχώς τους δικαιώσαμε και καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα".
10:35
Πρίντεζης: "Σε κανένα από τα δύο ευρωπαϊκά δεν είχε τόσο κόσμο. Ίσως τα δύο τρίποντα του Σπανούλη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να έρθει περισσότερος κόσμος".
10:36
Σπανούλης: "Ο τρόπος που πήραμε το πρωτάθλημα πιστεύω ότι έκανε τόσο κόσμο να έρθει. Δείξαμε χαρακτήρα σε μία δύσκολη έδρα και δείξαμε ψυχικά χαρίσματα".
10:37
Σπανούλης: "Όπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο. Δεν ακολουθήσαμε τη λογική. Πρώτα γίναμε πρώτοι στην Ευρώπη και στη συνέχεια γίναμε πρώτοι στην Ελλάδα. Πήγαμε σε τρεις τελικούς Ευρωλίγκας και μετά πήραμε δύο σερί πρωταθλήματα".
10:38
Σπανούλης: "Ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη ομάδα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Θα πρέπει οι πιο έμπειροι στην ομάδα να μεταφέρουν τη νοοτροπία στους νεότερους".
10:39
Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, ο Πρίντεζης σχολιάζει: "Χθες έκανα κάποιες εξετάσεις. Σήμερα θα βγουν τα αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να μείνω ένα μήνα εκτός. Χρειάζεται ξεκούραση, αλλά θα το παλέψουμε. Υποτροπίασε ένας τραυματισμός που είχα τον Μάρτιο".
10:40
Γενικότερα για τους τραυματισμούς, ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρει: "Θα πρέπει να υπάρχει μία διαχείριση των καταστάσεων".
10:43
Για τα πολλά παιχνίδια, ο Σπανούλης σχολιάζει: "Στο τέλος την πληρώνουν οι αθλητές".
10:46
Για το πιο φετινό θα ήθελαν να ξαναπαίξουν.

Σπανούλης: "Είναι δύο ματς. Το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ εκτός έδρας. Από δικά μας λάθη δεν πήραμε τη νίκη".

Πρίντεζης: "Συμφωνώ απόλυτα. Κι αν μπορώ να διαλέξω κι ένα παιχνίδι από πέρυσι θα διάλεγα τον τελικό της Ευρωλίγκας".
10:46
Πρίντεζης: "Μας πείραξε πάρα πολύ η ήττα από την Μπάμπεργκ".
10:48
Για τη βαριά ήττα από την Χίμκι.

Πρίντεζης: "Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει κάνει την αυτοκριτική του. Η Χίμκι ήταν καλύτερη και τα έβαζε όλα".
10:49
Πρίντεζης: "Συμβόλαιο με την επιτυχία δεν έχει κανείς. Δεν παίξαμε το μπάσκετ που θα θέλαμε. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς".
10:51
Για τη διαφορά των δύο buzzer beater τριπόντων στους τελικούς.

Σπανούλης: "Το ένα είναι σουτ τίτλου και το άλλο είναι ένα σουτ που σε κρατάει στη σειρά. Η συγκέντρωση και η αποφασιστηκότητά μου ήταν ίδια. Απλά άλλαξα τις κινήσεις. Όποιος και να το έβαζε το θέμα είναι να παίρναμε τη νίκη. Το ζήτημα είναι να παίρνεις τη σωστή απόφαση".
10:53
Σπανούλης: "Ο κόσμος ζει για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό".
10:54
Σπανούλης: "Ο Ολυμπιακός έχει εκατομμύρια φιλάθλους κι είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα από κάποιους. Η ομάδα πεισμώνει από τέτοιες καταστάσεις".
10:54
Σπανούλης: "Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα μπασκετικό κοινό. Οι ουδέτεροι αγαπούν τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ".
10:57
Σπανούλης: "Εγώ, ο Γιώργος, ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης), ο Κώστας (σ.σ. Παπανικολάου) και οι νεαροί προσπαθούμε να μπολιάσουμε τους ξένους την ελληνική πραγματικότητα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι πως είμαστε μία οικογένεια. Έχει συμβεί να διαπληκτιστούμε, αλλά πάντα για το καλό της ομάδας".
10:58
Σπανούλης: "Στην Ελλάδα το έχουμε τερματίσει με τις συγκρίσεις".
11:00
Για τους στόχους της εφετινής σεζόν.

Σπανούλης: "Πρώτος στόχος ήταν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και στη συνέχεια να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρωλίγκα. Να φθάσουμε στους "8" κι ίσως στο Φάιναλ Φορ. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις".
11:01
Πρίντεζης: "Μέχρι το Δεκέμβριο ήμασταν ομάδα Φάιναλ Φορ. Ο τραυματισμός του Γιανγκ άλλαξε τα δεδομένα. Είχαμε στόχους, αλλά όπως είπα, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία".
11:01
Σπανούλης: "Στην Ελλάδα ενδιαφέρονται πρώτα απ' όλα για το πρωτάθλημα".
11:05
Για μία ώρα ακόμα οι δύο αρχηγοί του Ολυμπιακού θα είναι στον "αέρα" του Sport24 Radio 103,3.
11:07
Για το πόση ώρα θα διαρκέσει το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους.

Σπανούλης: "Δεν ξέρω. Μακάρι να είναι γρήγορο".
11:08
Για το πόσο ψυχοφθόρα είναι μία ανανέωση συμβολαίου.

Πρίντεζης: "Δεν έχει να κάνει πλέον με θέμα χρημάτων. Γνωρίζουμε την ελληνική πραγματικότητα. Είναι θέμα επιβεβαίωσης και συμβιβασμού".
11:09
Σπανούλης: "Όταν έρθει η ώρα όλα παίρνουν το δρόμο τους. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει. Όλα τα παιδιά θέλουν να μείνουν στον Ολυμπιακό. Επιθυμία μου είναι να παραμείνω στο υψηλότερο επίπεδο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".
11:12
Για τον αν η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα έχει στερήσει τίτλους από τον Ολυμπιακό.

Πρίντεζης: "Δεν μπορείς να απαντήσεις σ' αυτά τα πράγματα. Μπορεί να μας στέρησε κάποιους τίτλους, αλλά να μας γέμισε με εμπειρία".
11:13
Για το πόσα τρίποντα σερί έχουν πετύχει στην προπόνηση.

Σπανούλης: "Δεν τα μετράω".

Πρίντεζης: "Περίπου 19-20. Δεν είναι το δυνατό σημείο μου, επομένως όταν πετυχαίνω κάτι τέτοιο το κρατάω... αρχείο".
11:15
Για το ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος.

Σπανούλης: "Όταν τελειώνει μία χρονιά μ' ένα πρωτάθλημα προσπαθείς να ηρεμήσεις. Επόμενως στόχος είναι κι άλλοι τίτλοι. Αν μας ευλογήσει ο Θεός θα ήθελα ακόμη ένα ευρωπαϊκό".
11:16
Για το τι σκεφτόταν στην τελευταία επίθεση.

Σπανούλης: "Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πως θα μπει η μπάλα στο καλάθι".
11:17
Σπανούλης: "Η απώλεια του Γιώργου ήταν ένα σοκ για εμάς. Μετά ήρθε κι ο τραυματισμός του Ματ. Θα ήταν δύσκολο αν πηγαίναμε σε 5ο τελικό".
11:20
Για την απόφαση να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό κι αν το μετάνιωσε.

Σπανούλης: "Τα περίμενα όλα όσα έγιναν. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Ήταν μία συνειδητή επιλογή. Νιώθω χαρούμενος, υπερήφανος και δικαιωμένος για την απόφασή μου να έρθω στον Ολυμπιακό".
11:22
Για τη συνεργασία τους εντός και εκτός γηπέδου και εάν το ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη άλλαξε τη ροή της ιστορίας.

Γιώργος Πρίντεζης:  "Οι επιτυχίες σε φέρνουν πιο κοντά και σε δένουν. Ήταν ένα κομβικό σημείο ο τίτλος στην Κωνσταντινούπολη αφού ήρθε η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού μετά από πολλά χρόνια".
11:23
Σπανούλης: "Η συνεργασία μου με το Γιώργο είναι εξαιρετική εντός και εκτός γηπέδου. Άλλωστε, οι δυο μας βλεπόμαστε συνέχεια. Ίσως περισσότερο και από ότι βλέπουμε δικούς μας ανθρώπους. Βέβαια, το καλάθι του στην Κωνσταντινούπολη πιστεύω ότι όντως άλλαξε τη ροή και άλλαξε τα πράγματα".
11:26
Για το ποιο είναι το καλύτερο buzzer beater που σημείωσε στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σπανούλης: "Σίγουρα το τρίποντο στον τελευταίο τελικό με τον Παναθηναϊκό ήταν σημαντικό, αλλά το τρίποντο στον 2ο τελικό μας κράτησε ζωντανούς. Στην Ευρώπη, τα συνεχόμενα τρίποντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό πιστεύω πως ήταν καθοριστικά".
11:30
Γιώργος Πρίντεζης: "Ο Βασίλης δεν το έχει ζήσει τόσο γιατί πάντα ήταν σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν. Εγώ τα έχω ζήσει όλα. Από το να είμαι εκτός δωδεκάδας μέχρι να είμαι δανεικός. Όλα κρέμονται σε μία κλωστή. Αυτό το ένιωσα στη Μάλαγα".
11:31
Για το πως το έζησαν οι Αγγελόπουλοι.

Σπανούλης: "Οι κύριοι Αγγελόπουλοι, εν μέσω μίας δύσκολης οικονομικής περιόδου, προσπαθούν να κρατήσουν τον Ολυμπιακό στο υψηλότερο επίπεδο. Οι πανηγυρισμοί είναι μέρος των προέδρων. Είναι ο τρόπος εκτόνωσής τους".
11:33
Για το πώς μένεις ψύχραιμος ενώ οι οπαδοί τον βρίζουν.

Σπανούλης: "Προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος και να μην αφήσω την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να με επηρεάζει".
11:34
Σπανούλης: "Ο πατέρας μου με είχε πάει στο Αλεξάνδρειο να δω τον Γκάλη. Ήταν ινδάλματα για εμάς. Ήταν άλλες οι εποχές, δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Υπάρχει σεβασμός και θαυμασμός για όσα έχουν πετύχει".
11:37
Για τον Ντάνιελ Χάκετ.

Σπανούλης: "Ο Ντάνιελ έκανε μία εξαιρετική σεζόν. Νομίζω πως για πρώτη φορά έπαιξε σε τόσο υψηλό επίπεδο. Άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του. Ήταν περισσότερο σκόρερ τα προηγούμενα χρόνια. Στον Ολυμπιακό ανέβηκε ένα επίπεδο. Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερος. Είναι ένα παιδί που δουλεύει απίστευτα. Είναι εργασιομανής και φιλόδοξος. Βγάζει καρδιά και τα δίνει όλα για την ομάδα".
11:39
Σπανούλης: "Βλέπω όλα τα σπορ. Μ' αρέσει πολύ ο αθλητισμός. Ήμουν σε μία οικογένεια που βλέπαμε πολύ αθλητικά".
11:40
Για το αν θα γίνει προπονητής.

Σπανούλης: "Θα δούμε. Τώρα δεν σκέφτομαι τίποτα".
11:40
Για το αν μετάνιωσε που έφυγε από το NBA.

Σπανούλης: "Όχι, δεν το μετάνιωσα. Ήταν μία συνειδητή επιλογή. Είμαι ευλογημένος για όλα όσα έζησα".
11:41
Για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στο NBA.

Σπανούλης: "Γκόλντεν Στέιτ".

Πρίντεζης: "Γκόλντεν Στέιτ".
11:43
Για το εάν θα πρέπει η εθνική ομάδα να "θυσιάσει" ένα καλοκαίρι.
11:44
Πρίντεζης:  "Είναι δύσκολο να οργανωθεί και γίνει αυτό το πράγμα. Σίγουρα ο κάθε χρόνος είναι αυτός που κουράζει. Η εθνική θα ήταν μία χαρά εάν ανά δύο ή τρία καλοκαίρια είχε ένα ξεκούρασης".
11:46
Σπανούλης: "Προσπαθώ να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής. Θέλω να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Είμαι φιλόδοξος. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χρήσιμος για την ομάδα".
11:50
Για το τι θα διάλεγαν: Πέντε σερί πρωταθλήμα ή ένα ευρωπαϊκό;

Σπανούλης: "Θα διάλεγα πέντε σερί πρωταθλήματα κι ένα ευρωπαϊκό"!
11:50
Για τον προπονητή των Ρόκετς, Βαν Γκάντι.

Σπανούλης: "Δεν μου άρεσαν όλα όσα έγιναν. Όμως, περασμένα ξεχασμένα".
11:55
Ποιον παίκτη θα ήθελαν να προκαλέσουν σε μονό.

Σπανούλης: "Θα πάω με την μόδα. Τον Στέφεν Κάρι".
11:56
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πρίντεζης: "Ο Γιάννης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ παγκοσμίως. Τον πιστεύουν πολύ και τον θεωρούν το next big thing του NBA".
11:57
Σπανούλης: "Ίσως ο κόσμος να περιμένει άλλα από αυτά που βλέπει. Είναι σεμνός και ταπεινός. Εργασιομανής και θέλει να βελτιώνεται. Δεν έχει... ουρανό".
11:59
Για το πόσο διαφορετικός θα είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Διαμαντίδη.

Σπανούλης: "Είναι τεράστια απώλεια και για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Είναι τεράστια η αύρα που αποπνέει. Είναι δύσκολο, αλλά είναι δουλειά του Παναθηναϊκού να δει την επόμενη ημέρα. Ο Μήτσος είναι αναντικατάστατος".
12:02
Για το πώς αισθάνθηκαν μετά την ήττα στο Κύπελλο και τις αποδοκιμασίες.

Σπανούλης: "Είναι δύσκολες στιγμές. Αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι αθλητισμός. Όλοι θέλουμε να νικάμε, αλλά σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι ενωμένος ως ομάδα. Αν το αξίζεις θα έρθουν καλύτερες ημέρες".
12:03
Πρίντεζης:  "Χωρίς εγωισμό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει επίσης να έχεις και μία συγκεκριμένη ρουτίνα ζωής. Δεν γίνεται να παίζεις σε αυτό το επίπεδο και να ξενυχτάς ή να μην προσέχεις τη διατροφή σου".
12:05
Για το αν ήταν δίκαιος ο τελικός ΤΣΣΚΑ-Φενέρμπαχτσε.

Σπανούλης:  "Η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε ήταν οι καλύτερες ομάδες και άξιζαν να είναι στον τελικό. Είδαμε και την Κάχα Λαμποράλ να παίζει καλό μπάσκετ. Όταν έχεις ένα μικρότερο μπάτζετ πρέπει να κάνεις προσεγμένες και σωστές επιλογές".
12:08
Για τον Γιάννη Μπουρούση.

Σπανούλης: "Ο Γιάννης κάνει μία εκπληκτική χρονιά, την καλύτερη της καριέρας του. Είναι σπάνιο φαινόμενο ένας ψηλός να ηγείται σε μία ομάδα. Είναι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρώπη. Του αξίζουν όλα όσα έχει πετύχει".
12:08
Πρίντεζης: "Θεωρώ πως είναι ο πιο ολοκληρωμένος ψηλός".
12:10
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη συνέντευξη των πρωταθλητών στον "Sport 24 Radio 103,3". Σας ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε! Καλό μεσημέρι!

News 24/7

24MEDIA NETWORK