Χακίμ Γουόρικ: Μια μπάλα για να καρφώνει

Συμπαίκτης του Καρμέλο Άντονι και του Ιάκωβου Τσακαλίδη, πρωταθλητής στο κολεγιακό από σπόντα, ένας ψηλός που καρφώνει με την πρώτη ευκαιρία. Αυτός είναι ο Χακίμ Γουόρικ και όσα τον "ενώνουν" με τον Ολυμπιακό πολύ πριν έρθει στον Πειραιά.

Χακίμ Γουόρικ: Μια μπάλα για να καρφώνει

Μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια και δίχως γκάμα επιλογών ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τον Χακίμ Γουόρικ για να ενισχύσει τη φροντ λάιν του Ολυμπιακού στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ποιος όμως είναι ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ από τη Φιλαντέλφια;

Μάθετε ότι:

- Πήγε στο Σίριακιουζ από... σπόντα διότι ο Τζούλιους Χογκ προτίμησε την τελευταία στιγμή το Νορθ Καρολάινα. Δούλεψε σκληρά πάντως, προόδευσε και ως δευτεροετής πήρε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη στην Ανατολική Περιφέρεια. Έγινε σημαντικός για το σύνολο του Τζιμ Μποεχάιμ, τον οποίο σέβεται σαν δεύτερο πατέρα του, και κατέκτησε μαζί με τον Καρμέλο Άντονι και τον Τζέρι ΜακΝαμάρα (έπαιξε για λίγο στον Ολυμπιακό) το πρωτάθλημα του 2003. Στο 81-78 επί του Κάνσας έχασε δύο κρίσιμες βολές, αλλά στην τελευταία επίθεση έκοψε το τρίποντο του Λι που ενδεχομένως θα έφερνε την παράταση στην εκπνοή.

- Όταν δε ο Καρμέλο έφυγε για το ΝΒΑ, πήρε το χρίσμα του ηγέτη των "πορτοκαλί", έχοντας τα καλύτερα νούμερα σε πόντους και ριμπάουντ. Αποφοίτησε με 21.4 πόντους και 8.6 ριμπάουντ, κατακτώντας το βραβείο του παίκτη της χρονιάς στην Ανατολική Περιφέρεια.

Χακίμ Γουόρικ: Μια μπάλα για να καρφώνει

- Από τους πιο αθλητικούς ψηλούς στο κολεγιακό πρωτάθλημα, το επιτόπιο άλμα του άγγιζε το 1 μέτρο (38 ίντσες/96.5 πόντους)! Αυτό που "φόβιζε" τους κατασκόπους των ομάδων ήταν το αδύνατο κορμί του και η αδυναμία του να μαρκάρει πιο ογκώδη 4άρια.

- Το πιο διάσημο στιγμιότυπο με αυτόν πρωταγωνιστή είχε "θύμα" τον Ρόγιαλ Άιβι. Μια αναμφίβολα πολύ άβολη στιγμή.

Χακίμ Γουόρικ: Μια μπάλα για να καρφώνει

- Κλάση του 2005, έγινε ντραφτ από τους Μέμφις Γκρίζλις στο Νο19. Ήταν επτά θέσεις μπροστά από έναν άλλο ψηλό που ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, τον Τζέισον Μαξίελ (Νο26) και οκτώ από τον έναν πρώην "ερυθρόλευκο", τον Λίνας Κλέιζα (Νο27). Από το ίδιο ντραφτ έχουν παίξει στον Ολυμπιακό ο Βον Γουέιφερ (Νο39), ο Λόρενς Ρόμπερτς (Νο55) και ο Άλεξ Άκερ (Νο60).

- Στις "αρκούδες" ερχόταν από τον πάγκο ως αλλαγή είτε του Πάου Γκασόλ είτε του Ιάκωβου Τσακαλίδη! Ο Ισπανός ψηλό τραυματίστηκε το καλοκαίρι του 2006 και ο Γουόρικ κέρδισε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ρεκόρ καριέρας αποτελούν οι 31 πόντοι απέναντι στους Μπακς στις 9/12 του 2006. Ήταν η καλύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ με 12.7 πόντους και 5.1 ριμπάουντ σε 26.2 λεπτά συμμετοχής.

- Το 2006 ήρθε τρίτος στο Διαγωνισμό Καρφωμάτων του All Star Game, πίσω από τον Νέιτ Ρόμπινσον και τον Αντρέ Ιγκουοντάλα.

- Στους Πέλικανς (τότε Χόρνετς) πήγε από τους Σανς τον Ιούλιο του 2012. Έπαιξε μόνο 7 λεπτά.

- Στην τουρκική Κόνιασπορ αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της περυσινής περιόδου. Highlight της παρουσίας του εκεί ήταν το κάρφωμά του μπροστά στον Πάτρικ Γιανγκ!

- Στη Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ υπέγραψε τον Σεπτέμβριο, έπαιξε πέντε ματς, τραυματίστηκε και επέστρεψε στις 22 Νοεμβρίου. Πρόλαβε με τρεις μήνες ποιοτικού μπάσκετ να κερδίσει το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη της σεζόν. Με 18-10 η ομάδα του είχε το καλύτερο ρεκόρ, αποκλείστηκε ωστόσο στα ημιτελικά.

- Στο αυστραλιανό πρωτάθλημα υπολογίστηκε ότι έκανε ένα κάρφωμα ανά 14 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό ο Γουόρικ

News 24/7

24MEDIA NETWORK