Αλεξανδρής για Μποχωρίδη: "Είναι... μαγκάκι, θα πετύχει"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σκιαγραφεί για τους αναγνώστες του Contra.gr το προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του Παναθηναϊκού Λευτέρη Μποχωρίδη. "Θέλει πάντα να νικά και είναι... μαγκάκι" η χαρακτηριστική ατάκα του "Τίγρη".

Αλεξανδρής για Μποχωρίδη: "Είναι... μαγκάκι, θα πετύχει"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν ο πρώτος προπονητής που έριξε στα βαθιά τον Λευτέρη Μποχωρίδη στο επαγγελματικό επίπεδο. Οντας προπονητής του Αρη, εμπιστεύτηκε τον νεαρό πλέι μέικερ και φυσικά δεν έχασε από την επιλογή του.

Ο "Τίγρης" μάς λέει: "Είναι εξαιρετικός παίκτης για την ηλικία του. Μαζί μου έπαιξε 17.5 χρονών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Θέλει να αποκτήσει εμπειρία στο πότε πρέπει να δημιουργεί και πότε να σκοράρει. Αυτό βέβαια μπορεί να έρθει με τον καιρό".

Ως προς τα ψυχολογικά χαρίσματα του παίκτη, ο Αλεξανδρής, παλιά καραβάνα των παρκέ, είναι απόλυτος: "Είναι...μαγκάκι. Θέλει να κερδίζει και κάνει τα πάντα γι αυτό. Και προφανώς αυτό είναι ένα στοιχείο που μετρά σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όπως ο Παναθηναϊκός".

Ο κόουτς απάντησε και στο ερώτημα του τι είναι περισσότερο ο Μποχωρίδης, δημιουργός ή σκόρερ: Έχει και τα δύο. Απλά του λείπει η εμπειρία από το πολύ υψηλό επίπεδο γεγονός λογικό για έναν παίκτη της ηλικίας του. Θα βρει ρυθμό όμως και θα κάνει καριέρα".

Και για το τέλος οι αγαπημένες κινήσεις του: "Τρίποντο, μπάσιμο και pick and roll. Αυτό είναι το τρίπτυχο που τον χαρακτηρίζει. Ολα αυτά ξέρει να τα κάνει πολύ καλά. Φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης".

Διαβάστε ακόμη

Ανακοινώθηκε ο Μποχωρίδης

Μποχωρίδης: "Ανδρώθηκα στον Αρη, με γεμίζει ευθύνες ο Παναθηναϊκός"

News 24/7

24MEDIA NETWORK