Ανάκληση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε η ΕΕΑ!

Με ψήφους 4-2 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποδέχθηκε την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός για εικονική μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Την ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο αποφάσισε η ΕΕΑ.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

2. Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αναβολή για την Τρίτη 28.07.15 ώρα 12:00, προκειμένου να κληθεί ο κ. Δ. Μελισσανίδης ενώπιον της Επιτροπής προς παροχή διευκρινήσεων".

Από πλευράς Παναθηναϊκού η αντίδραση θα είναι η λογική. Δηλαδή, έφεση, οπότε το θέμα θα τραβήξει. Επίσης, από τους "πράσινους" ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει σενάριο υποβιβασμού.

Από αυτό γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ανάκληση της μεταβίβασης και μένει να δούμε το σκεπτικό και ποιες θα είναι συνέπειες για τον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση της Κέρκυρας

Οπως και να 'χει, την απόφαση για τον Παναθηναϊκό θα λάβει η Πειθαρχική Επιροπή του ΕΣΑΚΕ. Στα του ποδοσφαίρου, θυμίζουμε το πρόσφατο παράδειγμα της Κέρκυρας. Το σκεπτικό για τους Φαίακες επικαλείται το άρθρο 69 προτείνοντας την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα, κάτι που θα αποφασίσουν τα σχετικά ποδοσφαιρικά όργανα.

Συγκεκριμένα, επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος, την παράγραφο 12 του άρθρου 69 του νόμου 2725/99, που προβλέπει την αποβολή από το πρωτάθλημα και διαβιβάζει το έγγραφο αυτό στο αρμόδιο όργανο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποφανθεί περί της αποβολής ή μη.