"Αραχτός" στον πάγκο ο Γκέιμπριελ, τρίποντο με... αίτηση ο ΠΑΟ

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο μεγάλος ηγέτης του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό με ΑΕΚ και τον έσωσε μάλιστα από αρνητικό ρεκόρ στα τρίποντα! Δεν σηκώθηκε από τον πάγκο ο Γκέιμπριελ.

BASKET LEAGUE / 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι 16 ημέρες αποχής από τη δράση (από το τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών της Euroleague με την Φενέρμπαχτσε) ήταν πολλές για τον Παναθηναϊκό και αυτό είχε επίπτωση στο παιχνίδι του κόντρα στην ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό της Stoiximan.gr Basket League, με το τελικό 80-70 να συνιστά στο φινάλε... ανακούφιση για τους "πράσινους" που ξεπέρασαν με επιτυχία τον πρώτο σκόπελο.

Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το "τριφύλλι" για να καταβάλλει την αντίσταση των "κιτρινόμαυρων", δύο ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο παιχνίδι. Το πρώτο ήταν πως ο Τσάβι Πασκουάλ δεν εμπιστεύτηκε ούτε λεπτό τον Κέιν Γκέιμπριελ και τον άφησε στον πάγκο και στα 40 λεπτά ενώ το δεύτερο ήταν η απίστευτη αφλογιστία έξω από τη γραμμή των 6.75.

Είναι εντυπωσιακό πως τα τρία πρώτα δεκάλεπτα ολοκληρώθηκαν με τους παίκτες του Πασκουάλ να μην έχουν πετύχει ούτε ένα τρίποντο, με τον Νικ Καλάθη να "σώζει την παρτίδα" (έκανε ρεκόρ καριέρας στο πρωτάθλημα με 23 πόντους) βρίσκοντας στόχο στο 33'.

Αυτό ήταν το μοναδικό από τα 15 τρίποντα που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το ματς με ποσοστό ευστοχίας 6% έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK