Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"

Η πρώτη συνάντηση του Παναθηναϊκού, εν όψει της αγωνιστικής περιόδου 2014-15 αποτελεί γεγονός. Τι διευκρίνισε ο Διαμαντίδης, τι υποσχέθηκαν οι Σλότερ, Νέλσον και Μποχωρίδης.

Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Έως και την επιστροφή της ομάδας από το Καρπενήσι (3/9), την προετοιμασία θα αναλάβουν οι Τζουσέπ Μπεροκάλ και Σωτήρης Μανωλόπουλος -δεδομένου ότι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι με την εθνική Βοσνίας.

Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"
INTIME SPORTS

Ο Μανωλόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά, με υγεία, πριν πει ότι "ξέρετε πως ο κόουτς λείπει, όμως είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία. Ταξιδέψαμε και τον βρήκαμε σε κάποια τουρνουά, που έπαιξε με τη Βοσνία και μας έχει πει ακριβώς τι θέλει να περάσουμε σε άμυνα και επίθεση. Παρ' ότι θα λείπει, εμείς ξεκινάμε κανονικά, με στόχο να αποκτήσουμε φυσική κατάσταση και να τη βελτιώσουμε, όπως περνάμε αυτά που μας ζήτησε ο Ιβάνοβιτς να περάσουμε στην τακτική. Θα υπάρχουν πολλές προσαρμογές. Προσπαθούμε να εντάξουμε τα πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, γιατί ο ΠΑΟ πρέπει να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Διαμαντίδης: "Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός"

Ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Διαμαντίδης είπε ότι " είναι σίγουρο ότι θα είναι δύσκολη και επίπονη η προετοιμασία, όπως συμβαίνει πάντα. Θα πάμε βήμα βήμα. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Άλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της διοίκησης: να δημιουργήσει ομάδα για την επόμενη δεκαετία. Ζητούμενο είναι να δίνουμε το 100% κάθε φορά".

Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"
INTIME SPORTS

Όταν του επισήμαναν πως όλοι όσοι υπέγραψαν φέτος στον ΠΑΟ τον ανέφεραν, στις δηλώσεις τους, ενώ σε ό,τι αφορά τους νέους, κάποιοι σηκώνουν το βάρος της σύγκρισης, εξήγησε πως " είναι τιμή μου το γεγονός ότι οι νέοι μου συμπαίκτες αναφέρθηκαν σε εμένα. Σε ό,τι αφορά τους νέους σε ηλικία παίκτες, δεν χρειάζονται οδηγίες από εμένα, γιατί υπάρχει ο προπονητής. Είναι στο χέρι τους να δουλέψουν και να μην τους συγκρίνουν μαζί μου, γιατί κάθε παίκτης είναι διαφορετικός".

"Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη" και οι παθιασμένοι φίλαθλοι

Ο ΑJ Σλότερ αυτοσυστήθηκε ως "combo guard" προσθέτοντας πως "σουτάρω καλά, μου αρέσει να παίζω σκληρά στην άμυνα. Μου αρέσει να παίζω και γρήγορα". Πώς νιώθει που βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης; "Σίγουρα έχω άγχος και πρόκειται για μεγάλη πρόκληση. Θα βάλω όμως, τα δυνατά μου. Γνωρίζω πολλά για τον ΠΑΟ. Έχει έξι ευρωπαϊκούς τίτλους, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Είναι τιμή να παίζεις σε αυτόν το σύλλογο. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Θέλω να μάθω από τον Διαμαντίδη. Είναι από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Έχω πολλά να μάθω δίπλα του και θα προσπαθήσω το "κοπιάρω" όσο μπορώ, το παιχνίδι του".

Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"
INTIME SPORTS

Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον δήλωσε "ευλογημένος που βρίσκομαι σε μια ιστορική ομάδα", πριν προσθέσει "ο Παναθηναϊκός ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι τεράστια ευκαιρία για εμένα. Έχω εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Έχω παίξει χρόνια στην Ευρώπη. Ελπίζω να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε στο τέλος της σεζόν να διεκδικούμε τίτλους. Θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό, όλοι. Είναι άλλη μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Η Αθήνα είναι μια πολύ ωραία πόλη και η Ελλάδα μια πολύ ωραία χώρα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλη παράδοση και σε επίπεδο φιλάθλων. Έπαιξα και στο Βελιγράδι μπροστά σε παθιασμένους φιλάθλους, το αυτό θα γίνει και εδώ".

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης συμφώνησε πως " σίγουρα είναι βαριά η φανέλα", για να ξεκαθαρίσει ότι "θα δουλέψω σκληρά. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα να έλθω στον Παναθηναϊκό. Δεν πιστεύω ότι άργησα να κάνω το βήμα. Έκρινα πως είμαι στην κατάλληλη ηλικία, για αυτό. Υπάρχει πίεση για νίκες και τίτλους, αλλά είναι στο χέρι μας να τις διαχειριστούμε, όσο καλύτερα μπορούμε και να κάνουμε το καθήκον μας".

Διαμαντίδης: "Ομάδα για την επόμενη δεκαετία"
INTIME SPORTS

Οι απουσίες

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρίσκεται με την εθνική Βοσνίας και θα συναντήσει την ομάδα, μετά την επιστροφή της από το Καρπενήσι. Ο Τζέιμς Γκιστ ζήτησε και πήρε άδεια να μείνει στις ΗΠΑ, για μια προσωπική του υπόθεση.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έχει ήδη περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα ακολουθήσει ο Αντώνης Κόνιαρης. Αμφότεροι θα ενσωματωθούν στην ομάδα το Σάββατο (23/8) προκειμένου να ακολουθήσουν την αποστολή για το Καρπενήσι.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναμένεται να συναντήσει την αποστολή στο Καρπενήσι την προσεχή Δευτέρα. O Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έχει υποχρεώσεις με την Εθνική ανδρών και ο Μιχάλης Λούντζης με Εθνική Παίδων και θα ενσωματωθούν στην ομάδα μόλις τις ολοκληρώσουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK