Γιαννακόπουλος: "Μια συγγνώμη τα αλλάζει όλα"

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει "φύλλο και φτερό" το ελληνικό μπάσκετ και μιλά για όλους και για όλα. Η αναφορά του στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και η δημόσια συγγνώμη που θα αλλάξει τα δεδομένα. Διαβάστε την αναφορά του στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη καθώς και όλα όσα είπε για τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Πατέρα.

Γιαννακόπουλος: "Μια συγγνώμη τα αλλάζει όλα"
INTIME SPORTS

" Η διάθεση μου ήταν να παραμείνει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Όπως τους είπα, θα χορέψουν. Νομίζω πως έχουν ήδη αρχίσει το χορό", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Live Sport".

Ο "ισχυρός άνδρας" των νταμπλούχων κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες της "ερυθρόλευκης" ΚΑΕ πως "μετά τον τελικό του Κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμιά δουλειά όχι στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, ούτε να τους ξαναμιλήσω. Μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμιά δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανέναν Αγγελόπουλο".

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και ο πατέρας του, Παύλος Γιαννακόπουλος. Οι δύο άνδρες διαφωνούν για το αν υπάρχει μέλλον και ενδεχόμενη επιστροφή για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

"Για τον Παναθηναϊκό ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς νομίζω ότι έχει τελειώσει", είπε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ενώ ο γιος του εκφράζει την άποψη πως ο Σέρβος τεχνικός είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και προσθέτει πως "αυτή τη στιγμή έχουμε το δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης (σ.σ. Αργύρης Πεδουλάκης). Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε με τον κ.Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του...".

Αν ο Ομπράντοβιτς έχει μέλλον στον Παναθηναϊκό, η πόρτα μάλλον έχει κλείσει για τον βασικό συνεργάτη του, Δημήτρη Ιτούδη. " Ο Δημήτρης Ιτούδης επηρέασε τον κόουτς να φύγει, ήταν ο άνθρωπος που επηρέασε πολλούς από τους αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά οι αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε... Έτυχε πέρυσι να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ.Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος ότι αν ο κ.Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που ονομάζεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμα μαζί μας, θα είχαμε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά".

"O πιο υπερεκτιμημένος ο Σπανούλης"

Στη σύγκριση Δημήτρης Διαμαντίδης-Βασίλης Σπανούλης ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιλέγει τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Διαβάστε τι λέει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού...

" Για μένα είναι ο πιο υπερεκτιμημένος αθλητής στην Ευρώπη", είπε και αναφερόμενος στην αποχώρηση του Σπανούλη από τους "πράσινους" τονίζει "ή ταν μια απόφαση του κ.Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο. Πολύ καλά έκανε".

" Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Είναι ασύγκριτα πράγματα. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που έχει βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έναν καλό επιθετικό".

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες "ειδικά Έλληνες. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Κατσίβελη".

Για το αν έγιναν επαφές με τον επικεφαλής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου μετά την αντιπαράθεση των δύο πλευρών, σχολίασε: " Ανταλλάξαμε απόψεις. Άκουσε πράγματα που δεν ήξερε, άκουσα κι εγώ πράγματα που δεν ήξερα. Νομίζω ότι έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση. Περιμένω να δω και με τις εξοντωτικές τιμωρίες τι θα γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι έχει καταλάβει κάποια πράγματα η Ευρωλίγκα".

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος προσθέτει " πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να επέλθει ηρεμία".

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ΠΑΕ: "Ούτε με το μπάσκετ ήθελα να ασχοληθώ. Υπάρχουν όμως κάποιες ηθικές δεσμεύσεις. Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμιά ηθική δέσμευση, για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να περνάει από το μυαλό μου".

Διαφωνούσε με το πολυμετοχικό σχήμα και αναφέρθηκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη: " Με τον κ.(Γιάννη) Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, όμως ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο, είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι το οποίο λείπει". Προσθέτει πως δείχνει διάθεση να βοηθήσει ο Γιάννης Αλαφούζος όμως " δεν έχει δίπλα του Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Πατέρα και Πολέμη να έχουν βάλει 100.000.000 και να μπορεί να τα διαχειριστεί όπως ο κύριος Πατέρας".

Στέκεται στον Νίκο Πατέρα, λέγοντας " επέδειξε τρομερή αλαζονεία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, διαχειριζόμενος τα χρήματα που είχαν βάλει όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολυμετοχικότητα, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μετόχους. Τον είχα συναντήσει και του είχα πει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το ήθος του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνουν για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό".

Έχει διαφορετική άποψη για τους Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός) και Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ). Χαριτολογώντας λέει " θα τους κατάπινα και τους δυο. Όντως έχουμε καλές σχέσεις και με τον κ.Μελισσανίδη και με τον κ.Μαρινάκη. Εκτιμώ και τον έναν και τον άλλον γιατί προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους".

Πάντως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ήθελε να δει τον γιο του να ασχολείται με το ποδόσφαιρο αν το ήθελε, "αλλά για την ώρα... μακριά" κατέληξε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK