Γιατί ο Πόποβιτς ταιριάζει στον Παναθηναϊκό...

Ο Μάρκο Πόποβιτς μπαίνει απότομα στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και το Contra.gr επιχειρεί να τον φανταστεί στην περιφέρεια του Τσάβι Πασκουάλ εξηγώντας γιατί είναι ό,τι πιο κοντινό στον Τζέιμς.

Γιατί ο Πόποβιτς ταιριάζει στον Παναθηναϊκό...

Ο Παναθηναϊκός το έψαξε από εδώ, το έψαξε από εκεί και φαίνεται πως έχει καταλήξει στην περίπτωση του Μάρκο Πόποβιτς για να καλύψει (αν και αργοπορημένα) το κενό στην περιφέρειά του. Του 34χρονου Κροάτη γκαρντ της Φουενλαμπράδα, ο οποίος έχει παίξει επίσης σε Ζαντάρ, Βαλένθια, Τσιμπόνα, Εφές, Ζαλγκίρις, Ούνιξ, Ζαλγκίρις και Χίμκι. Γυρολόγος μεν, με καλά νούμερα δε.

Ήταν σχεδόν δεδομένο πως ο Τσάβι Πασκουάλ θ' αναζητούσε παίκτη στην αγορά που ξέρει καλύτερα απ' όλες. Ειδάλλως δεν θα κυκλοφορούσε τις προάλλες το όνομα του Καμπέθας ούτε του Σάδα. Ως "φρέσκος" σ' ένα νέο περιβάλλον ο Καταλανός κόουτς δεν θέλει να πάρει μεγάλα ρίσκα και δικαιολογημένα. Θέλει να τ' αποφύγει όσο γίνεται, να μείνει σε safe επιλογές. Όπως πράττει μέχρι τώρα στους αγώνες.

Η επιλογή του Πόποβιτς αυτό ακριβώς πρεσβεύει. Μια περίπτωση με μικρό περιθώριο λάθους.

Μάλιστα ο Κροάτης γκαρντ μοιάζει να ταιριάζει, περισσότερο από κάθε άλλον υποψήφιο, στο πλάνο και στα στοιχεία του "λαβωμένου" Τζέιμς. Ναι μεν οδεύει προς τα 35, δεν έχει σχέση όμως ούτε με τον Κουκ, που απασχόλησε αρχικά, ούτε με τους έτερους της λίστας.

Σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία που οι λύσεις είναι περιορισμένες και τα χρήματα του μπάτζετ έχουν ήδη ξοδευτεί, ο Πόποβιτς πέφτει σαν μάννα εξ ουρανού - εφόσον βέβαια προχωρήσει η υπόθεση και κλείσει η συμφωνία, διότι τίποτα δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

Διότι...

➔ Παρά τα χρόνια του, παραμένει ταχύς και τρέχει το γήπεδο καλά, αλλάζοντας το ρυθμό στο τρανζίσιον.

➔ Είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστος σουτέρ. Εφέτος δεν άρχισε πολύ καλά τη σεζόν, αλλά πέρυσι είχε στην Ισπανία σχεδόν 45% από το τρίποντο! Στις βολές δε έχει χέρι αλφάδι.

➔ Παραμένει σκόρερ. Πέρυσι είχε 14 πόντους μ.ο στο κορυφαίο επίπεδο (ισπανικό πρωτάθλημα). Πέτυχε 36 κόντρα στην Μπασκόνια, 33 με τη Μούρθια και 28 με την Γκραν Κανάρια, σ' επτά παιχνίδια είχε +20 και σε 20 ήταν διψήφιος.

➔ Δεν διστάζει να παίρνει πρωτοβουλίες και έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Υπήρχαν χρονιές στην Ευρωλίγκα που σούταρε τριψήφιο αριθμό τριπόντων με ποσοστά πάνω από 40%.

➔ Έχει καλά νούμερα στις ασίστ, παρότι δεν μνημονεύεται γι' αυτό στην καριέρα του. Πέρυσι είχε περισσότερες από τρεις ανά αγώνα. Πέρυσι είχε ματς με 7 τελικές. Στην Ευρωλίγκα το νούμερο καριέρας ήταν 2.8 ασίστ.

➔ Δεν θα έχει πρόβλημα να έρχεται από τον πάγκο και να λειτουργεί ως εφεδρικός του Καλάθη ή να παίζει δίπλα του. Έχει μάθει ν' αποτελεί κομμάτι συνόλων και ομάδων με μεγάλα ρόστερ.

➔ Είναι φυσικά κοινοτικός, δεν θα επηρεάσει τη θέση του Τζέιμς και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι δεν κάνει πλέον; Δεν μπορεί να πιέζει το ίδιο στην άμυνα και να κυνηγάει αντιπάλους. Ούτε μπορεί να λειτουργεί ηγετικά σε μια ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού. Ειδάλλως δεν θα έπαιζε στη Φουενλαμπράδα. Ούτε θα ήταν μια προσιτή λύση αυτή τη χρονική στιγμή.

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK